"Rosneft" a debutat la Bursa de Valori din Londra

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iulie 2006

Grupul petrolier rus "Rosneft" şi-a făcut ieri debutul oficial la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE), unde acţiunile sale au fost tranzacţionate cu 7,48 dolari, puţin peste cursul înregistrat marţi pe piaţa din Moscova, dar sub preţul de ofertă, de 7,55 dolari. Tranzacţionarea necondiţionată a venit la o zi după ce un tribunal britanic a respins contestaţia depusă de grupul "Iukos", care acuză "Rosneft" de furt de active. "Iukos", a cărei principală divizie de producţie a fost preluată de "Rosneft", solicitase autorităţilor bursiere britanice să refuze listarea la LSE a companiei ruse.

Oferta publică iniţială a acţiunilor "Rosneft" a fost puternic licitată de investitorii strategici, printre care BP PLC, "China National Petroleum" Corp, în ciuda contestaţiei "Iukos". Aşadar, gigantul petrolier de stat "China National Petroleum" Corp. a anunţat achiziţionarea unui pachet de acţiuni în valoare de 500 de milioane de dolari (400 milioane euro). Achiziţia se înscrie în eforturile Beijingului de a-şi asigura resursele de energie pentru economia în creştere accelerată, din ultimul timp.

BP, prezentă deja în Rusia prin societatea mixtă BP-TNK şi partener al "Rosneft" la un proiect offshore aproape de insula Sahalin, a cumpărat pachete de acţiuni în valoare de un miliard de dolari.

"Rosneft", companie controlată de statul rus, a estimat că, după această ofertă publică iniţială, prin care 14,3% din capitalul său social este cotat la Bursele din Londra şi Moscova, valoarea sa totală va ajunge la aproximativ 79,8 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb