Rus a investit în funcţie noii directori ai SNTFC CFR Călători şi CNCF CFR

Elena Deacu
Companii / 12 martie 2015

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a avut astăzi o întâlnire cu echipele de conducere ale Companiei Naţionale de Cai Ferate CFR SA, şi Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "CFR Călători" SA", ocazie cu care au fost investiţi în funcţie Iosif Szenteş, ca director general al SNTFC CFR Călători S.A. şi Dan Costescu, ca director general al CNCF CFR SA.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, numirea celor doi directori s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile art. 35 (1) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/30.11.2011, privind Guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

"Am încredere că experienţa dumneavoastră profesională va fi un avantaj pentru companiile pe care le conduceţi, companii care, bine gestionate, pot conduce la îmbunătăţirea pieţei de transport. Activitatea comercială a operatorilor este strâns legată de infrastructură pe care dumneavoastră o gestionaţi, o infrastructură care trebuie să ofere condiţii optime de transport, şi aici va asigur că fondurile bugetare sunt atribuţia mea. Un ministru bun trebuie să convingă echipa de guvernare că are nevoie de acest suport financiar, însă bine fundamentat", a declarat astăzi Ioan Rus.

Domnia sa a adăugat: "Rolul şi sarcina dumneavoastră este să vă concentraţi pe absorbţia de fonduri europene, să reuşiţi să atrageţi cât mai mulţi bani europeni pentru derularea proiectelor feroviare şi să relansaţi transportul feroviar de călători în România".

Precizăm că la începutul lunii martie, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a CFR Călători SA a aprobat numirea a trei noi membri în CA al companiei: Iosif Szenteş, Ionela Adriana Atanasiu şi Dan Iulius Plaveti. În aceeaşi hotărâre AGA au fost reconfirmaţi următorii membri ai CA: Alexandrina Corina Gătej - Preşedinte, Dana Rachila Galben şi Alexandru Petrescu.

Componenţa Consiliului de Administraţie al CFR SA, stabilită prin Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor nr. 11 din 16.02.2015 este următoarea: Dan M Costescu, Raicu Şerban, Piţigoi Marius Mihuţ, Jorj Mircea Creţu Nicolae Viorel.

Membrii Consiliilor de Administraţie ale celor două companii au fost numiţi în conformitate cu dispoziţiile OUG nr.109/30.11.2011.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DE RASUL LUMII SAU DE RASUL CURCILOR?

    DL. RUS , “FELICITARI” AVETI SANGE IN INSTALATIE ! 

    SCHIMBARI MASIVE IN CONDUCEREA CFR CALATORI ?! 

    PROTAGONISTII AFACERILOR “IN TOTALITATE LEGALE” DE LA ACESTA SOCIETATE DE STAT, AU RAMAS IN FUNCTII… IOSEF SZENTES, CARMEN MARIA POPESCU, ALEXANDRINA GATEJ, CLAUDIU DUMITRESCU, DANA RACHILA GALBEN, MIU ILEANA, MANTESCU CRISTINA, LILIANA CONSTANTINESCU, ZAHARIA ADRIAN, NITA ROBERT, TIMIS BOGDAN, BERINDEAN NICOLAE,PROTOPOPU GABRIEL TELU, GAVRIS DORU, ETC. LA CARE SE ADAUGA DEMISIONATII DOROBANTU VALENTIN SI SECARA VASILE ? 

    RUSINE … 

    “Auditorii de conturi au recomandat foarte clar companiei CFR Calatori „inventarierea si înregistrarea în evidenta cadastrala a tuturor imobilelor aflate în proprietatea/folosinta SNTFC – „CFR Calatori” SA, evaluarea si înregistrarea acestora în evidenta contabila”, dar si „efectuarea punctajului între evidenta tehnico-operativa a terenurilor si evidenta contabila a acestora pentru toate sucursalele societatii”. 

    Mai mult, se cere „efectuarea punctajului între evidenta tehnico-operativa a terenurilor si evidenta contabila a acestora pentru toate sucursalele societatii”. 

    In plus, Curtea de Conturi a descoperit haosul institutionalizat privind contractele de inchiriere si achizitiile publice . 

    Ca atare, se recomanda „calcularea, facturarea, evidentierea în contabilitate si încasarea veniturilor din penalitati conform clauzelor contractuale, pentru toate contractele de închiriere derulate în perioada 2012-2013″ si totodata a se „analiza cauzelor nerespectarii prevederilor legale privind achizitiile publice si luarea masurilor necesare pentru respectarea regulilor de estimare si de stabilire a valorii contractelor”. 

    Artiza nii acestui faliment programat cu buna stiinta sunt fostii directorii Valentin Dorobantu si mai nou Vasile Secara. 

    Insa, ceea mai mare vina pentru jaful de la CFR Calatori o au ministrii Transporturilor care s-au perindat la butoanele acestei institutii, adica Anca Boagiu, Alexandru Nazare, Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Manescu, Dan Sova si Ioan Rus. 

    De la finele lui 2012, presedintele Consiliului de Administratie de la CFR Calatori este foasta consiliera a lui Traian Basescu, Alexandrina Gatej, iar permanent in acest bord au fost protejata lui Radu Berceanu- Dana Galbeni Rachila, si jolly joker-ul feroviar, directorul general Claudiu Dumitrescu intrat de curand in vizorul DNA pentru spagi in dosarul Regiotrans Brasov. 

    Ioan Rus impune omul UDMR în fruntea CFR Călători. 

    Ca sa fie sigur ca CFR Calatori va fi trasa pentru totdeauna in depoul falimentului, Ioan Rus, l-a impus in fruntea companiei pe omul UDMR-ului- Iosif Szentes, cel care impreuna cu Valentin Dorobantu, a tesut mersul trenurilor, in 2012 si 2013, astfel incat compania de stat sa fie adusa in pragul falimentului, iar operatorii privati de transport sa prospere din subventiile uriase acordate cu generozitate de Ministerul Transportuilor. 

    Mai mult, Szentes habar nu are de ce insemna management feroviar nici macar intr-o gara ca Chitila sau Peris, intrucat el a fost parasutat politic in bordul CFR Calatori de catre UDMR fiind adeptul mersul de tren cadentat, adica cel practicat acum de Regotrans. 

    In 2009, Iosif Szentes a candidat in colegiul nr. 4 Vrancea pentru un fotoliu de deputat pe lista UDMR, si a refuzat sa-si depuna declaratia de avere pe site-ul companiei” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb