Rusia - în fruntea clasamentului mondial al resurselor naturale, cu 75 trilioane dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 noiembrie

Rusia - în fruntea clasamentului mondial al resurselor naturale, cu 75 trilioane dolari

English Version

Resursele naturale sunt coloana vertebrală a industriei moderne, necesare pentru a produce tot ce ne înconjoară, conform unei analize visualcapitalist.com, care aduce în atenţie un Top 10 al ţărilor din punct de vedere al valorii estimate a acestor resurse.

Datele Statista aferente anului 2021 arată că peisajul global al resurselor naturale este dominat de Rusia, cu rezerve evaluate la 75 de trilioane de dolari, constând în mare parte din cărbune, gaze naturale, petrol şi pământuri rare. La sfârşitul anului 2018, Ministerul Resurselor Naturale şi Mediului din Rusia a evaluat rezervele minerale ale ţării la aproximativ 1,44 trilioane de dolari.

În ceea ce priveşte ponderea globală, Rusia este de neegalat în domeniul gazelor naturale, deţinând cele mai mari rezerve dovedite din lume, de 1,32 cvadrilioane de picioare cubice (0,03737824 cvadrilioane metri cubi) în 2020 - aproape 20% din totalul global. Rusia este, de asemenea, o putere în producţia de aur.

Statele Unite ocupă locul al doilea în clasament, cu resurse naturale estimate la 45 de trilioane de dolari, care includ cărbune, cherestea, gaze naturale şi metale preţioase precum aurul. Urmează Arabia Saudită (34 de trilioane de dolari) şi Canada (33 de de trilioane de dolari), aceste ţări bogate în ţiţei fiind pe locul al treilea, respectiv al patrulea pe listă. Arabia Saudită, cu vastele sale câmpuri petroliere, este lider pe pieţele globale de energie. Canada, pe de altă parte, mai beneficiază de zăcăminte substanţiale de uraniu şi găzduieşte unele dintre cele mai mari companii de cherestea din lume.

Pe locul al cincilea se poziţionează Iranul (27 de trilioane de dolari - ţiţei, gaze naturale), după care găsim China (23 de de trilioane de dolari), care are rezerve vaste de cărbune, fiind principalul producător de profil.

Brazilia şi Australia, bogate în minerale, sunt principalii producători de metale precum minereul de fier, în timp ce Australia este, de asemenea, un exportator de top de cărbune. Brazilia ocupă, astfel, locul al şaptelea, cu 22 de trilioane de dolari, iar Australia, locul al optulea, cu 20 de trilioane de dolari. Pe locul al nouălea găsim Irakul, cu 16 trilioane de dolari, iar pe ultima poziţie în Top 10 - Venezuela, cu 14 trilioane de dolari.

Moscova: Producţia de petrol a Rusiei - 9 milioane de barili/zi

Rusia îşi respectă angajamentele faţă de grupul OPEC+ al producătorilor de petrol şi a atins nivelul promis de producţie de 9 milioane de barili pe zi, a declarat recent viceprim-ministrul Alexander Novak.

Conform acordului din cadrul OPEC+, cota de producţie de petrol a Rusiei este de 8,98 milioane barili/zi din iunie până la sfârşitul acestui an.

"Rusia a atins nivelul asumat în mod voluntar ca obligaţie de producţie, de 9 milioane de barili pe zi", a precizat Novak.

OPEC+ şi-a redus producţia pentru a echilibra pieţele globale volatile ale petrolului. În noiembrie, OPEC+ a fost de acord să amâne cu o lună creşterea planificată pentru decembrie a producţiei de petrol, deoarece cererea slabă, în special din partea Chinei, şi oferta în creştere din afara grupului, menţin presiunea pe piaţa de profil.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Deci SUA, primul producator mondial de petrol cu o productie de 13.5 milioane de barili pe zi, nici nu este creditat cu rezervele respective:-)

    1. ...

      Doar Rusia și China au "pamanturi rare", așa ceva mai rar...

      E foarte corect in tabel,nicaieri nu mai gasesti pamanturi asa poluate,de unde sintagma corecta de'rare'.

      Articolul se refera nu la productie ci la rezerve. SUA are rezerve de petrol de aprox 70 de miliarde de barili, la nivelul actual de productie urmand a ramane fara petrol in cam 15 ani. Probabil vor mai fi gasite alte depozite dar fara vreo influenta majora asupra termenului in care se vor epuiza rezervele. Aceasta situatie va forta SUA sa intre in multe conflicte prin care sa-si asigure necesarul de materii prime. Privind din acest punct de vedere situatia geopolitica actuala, vom putea sa ne explicam anumite evenimente.

      E de fapt "rare minerals". In cazul Chinei e sigur adevărat. In cazul Rusiei probabil. Doar câteva țări au. Ele vor controla in viitor indirect revoluția verde (baterii etc)

      Corect

    adevarata batalie se da pt resursele din spatiul cosmic, bezos blue origin, si elon musk, US, plus China care si ei au planui de exploatare resurse de pe luna.

    US si China.  

    1. si ps, petrolul cel mai mult e in US. nu in rusia.

      cel mai mare producator de petrol si gaz din lume e US, cu 12.9 mil BPD, urmeaza Rusia cu 10,6 mil bpd, Arabia Saudita cu 9,6 mil bpd, Canada 4,9 mil bpd, urmeaza China Iran Brazilia UAE kUWEIT.

      date din 2023

      Rezervele cele mai mari de petrol le are Venezuela. Ce folos?

    Resursele sunt una , folosirea lore alta ; o sa avem si noi , de ex , gaze naturale ....

    Raportat la populație Canada sau Australia îs peste Rusia

    Turkmenistan sigur e în topul ăsta...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb