Rusia instalează o a doua bază militară în Siria

Adina Lateş
Internaţional / 3 decembrie 2015

Rusia, aliată a regimului Bashal al-Assad, este pe cale să instaleze o bază militară aeriană în centrul Siriei, a doua în această ţară după cea din Lattakia, în nord-vest, au informat surse militare siriene, citate de AFP.

"Lucrările de amenajare la baza siriană al-Chayirat vor fi în curând finalizate. Ea va deveni o bază militară rusă" a declarat sursa, sub protecţia anonimatului.

Aeroportul al-Chayirat este situat la 40 de km sud-est de Homs, capitala provinciei cu acelaşi nume, scenă a luptelor dintre forţele pro-guvernamentale şi jihadiştii din gruparea Statul Islamic (SI). Aceştia din urmă s-a retras din acest sector în faţa ofensivei armatei siriene, susţinută de aviaţia rusă.

"Consilieri ruşi au venit în urmă cu mai multe săptămâni la baza Al-Chayirat", a adăugat sursa militară de informaţie, precizând că baza va deveni operaţională înainte de sfârşitul lui decembrie.

Directorul organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, a confirmat instalarea unei noi baze ruseşti.

"Ruşii sunt pe cale să amenajeze noi piste de aterizare şi să securizeze perimetrul aeroportului, pentru a-l utiliza într-un viitor apropiat în operaţiunile lor la est de Homs şi în alte regiuni, inclusiv la est de Qalamoun, lângă frontiera libaneză, unde SI este prezent", a afirmat Rahman.

De la începutul campaniei sale aeriene în Siria, la 30 septembrie, Rusia foloseşte baza militară din Hmeimim, în Lattakia, în vestul Siriei. De asemenea, Rusia utilizează aeroportul al-Tiyas, la est de Homs, ca bază pentru elicopterele sale, pentru a efectua raiduri intensive împotriva poziţiilor SI de lângă situl antic Palmira.

Forţele loiale regimului Bashar al-Assad îşi continuă ofensiva în est şi la sud-est de Homs, în special în împrejurimile Palmirei şi ale satului al-Qaryatain, aflat sub controlul SI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb