Rusia menţine aproximativ 80.000 de militari în apropierea frontierei cu Ucraina

G.B
Internaţional / 19 mai 2021

Rusia menţine aproximativ 80.000 de militari în apropierea frontierei cu Ucraina

În pofida promisiunii de a-şi retrage trupele, Rusia menţine în continuare circa 80.000 de militari şi un număr semnificativ de echipamente şi tehnică militară în apropierea frontierei cu Ucraina, a declarat comandantul şef al armatei ucrainene, general-colonelul Ruslan Homceak, în cadrul unei reuniuni a Comitetului Militar al NATO în format cu Ucraina, desfăşurată ieri la Bruxelles, potrivit agenţiilor de presă Ukrinform şi Ukrainska Pravda, citate de Agerpres.

"În ciuda declaraţiei ministrului rus al apărării (Serghei Şoigu) cu privire la retragerea trupelor la bazele lor permanente (în 22 aprilie a.c.), Rusia continuă să menţină circa 80.000 de militari şi o cantitate semnificativă de armament şi tehnică militară în mai multe sectoare ale frontierei ucrainene", a declarat generalul Homceak, citat de serviciul său de presă.

Rusia nu şi-a retras nici navele şi vedetele flotelor sale din Nord şi Marea Caspică, transferate în martie-aprilie în Marea Azov şi Marea Neagră, a indicat înaltul responsabil militar ucrainean, adăugând că toate acestea permit Rusiei să-şi sporească într-un interval scurt de timp capacităţile ofensive ale forţelor sale armate în eventualitatea unor acţiuni agresive împotriva Ucrainei.

Conform lui Homceak, exerciţiile strategice comune ale forţelor armate din Rusia şi Belarus "Zapad-2021", programate pentru luna septembrie, reprezintă o ameninţare potenţială pentru ţara sa.

Mareşalul aerului, britanicul Sir Stuart Peach, preşedintele în exerciţiu al Comitetului Militar NATO, a subliniat că Rusia îşi continuă modelul de acţiuni agresive de destabilizare, între care încălcarea constantă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi consolidarea prezenţei sale militare la frontiera ucraineană.

Înalta oficialitate militară britanică a confirmat că zeci de mii de militari ruşi au rămas cu tot cu arme şi echipamente în apropierea frontierei ucrainene.

În acest context, comandantul şef al armatei ucrainene a pledat pentru o abordare sistemică şi consolidată pentru neutralizarea provocărilor şi ameninţărilor ruseşti pe fondul situaţiei create "pe direcţia ucraineană, unde Ucraina se află de opt ani pe linia întâi cu ambiţiile imperiale ale Rusiei", potrivit Ukrinform.

Rusia a mobilizat în lunile martie-aprilie, trupe şi echipamente în apropierea frontierei cu Ucraina şi în Crimeea anexată, ceea ce a suscitat îngrijorarea Kievului şi a Occidentului privind o relansare a acţiunilor ofensive ruseşti împotriva Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. nu inteleg de ce nu ii aloca deja in diagonala pe cealalta parte a marii ... pierd timpul aiurea prin Ucraina...

    1. La care parte a mării vă referiți? Parcă dvs. susțineați că ați dispersat pericolul invaziei...conflictul s-ar fi mutat în Gaza și aiurea-ex.Taiwan, Marea Chinei de Sud...iar acum se pare că trupele ruse nu s-au retras, ci au rămas pe poziții avansate și continuă să amenințe Ukraina cu o invazie. Poate că ați eșuat și trebuie să vă faceți o aspră autocritică, în spiritul ședințelor de partid din GRU/Armata Roșie ( care și în prezent folosește apelativul de tovarăș).

      "iar acum se pare că trupele ruse nu s-au retras, ci au rămas pe poziții avansate și continuă să amenințe Ukraina cu o invazie"

      fals.  

       

      "Poate că ați eșuat ..." 

       

      eu nu esuez niciodata, draguta.  

      ce zic eu intotdeauna se adevereste. Poate nu exact in intervalul de timp indicat, poate exista o variatie. Dar finalmente la vorba mea se ajunge intotdeauna.  

      "La care parte a mării vă referiți? " = am zis, exact in diagonala fata de unde sunt acum.

      Probabil Turcia face parte din Orientul Mijlociu, nu? ...au incurcat rusii tarmul :)) ...  

      si oricum ... sa zici ca am esuat eu in conditiile in care am fost atat de la fix cu ce am zis... e o usoara obraznicie.

      le ia mai mult rusilor sa inteleaga noul context trasat, atat... si oricum nu sta toata armata Rusiei la granita cu Ucraina. Ei isi pot mentine indefinit cei 80k de soldati acolo. Nu inseamna nimic asta (vezi cazul armatei a 14-a transnistria).  

      mai bine ai intelege definitiv ca am reusit, indiferent ce detractor ar zice orice... chiar am reusit! Asa fac detractorii ... ei nu pot, sunt impotenti ...ei doar stau pe margine si zic: uite, aia nu a iesit exact , asta nu a iesit exact ...e atat de mai usor sa critici decat sa produci efectiv.... orice fraier da din gura criticand. Dar daca ar fi el sa o faca mai bine... pauza!  

      inca ceva: in viitor Ucraina nu mai exista (m-am gandit sa punctez acest fapt)

      dar... mai e mult pana departe. .. la momentul respectiv si Romania va fi mai mare si multe evenimente si aliante se vor fi intamplat atunci.  

      sunt multe de zis, dar nu e momentul acum.  

      probabil Rusia va apela la o tactica a inconjurarii de durata a Ucrainei cu mase largi de armata.... pana la momentul potrivit.  

      In viitor si Rusia e mai mare, si Romania si Polonia. Rep Moldova este unita cu Romania in viitor.  

      In viitor Romania isi renegociaza aliantele si grupurile din care face parte. Grecia va fi o mare prietena a Romaniei.  

      Ti-as mai zice mai multe dar te miros ca faci parte dintre detractori ... deci nu meriti mai multe info.  

      Nimeni nu primeste prajiturele informationale daca se plange ca nu au gust bun :) . 

       

      te las pe tine sa intelegi ce doresti.  

      Conflictul cu Ucraina s-a aplanat momentan. E foarte ușor să critici și aproape imposibil să influențezi. Mă bucur că ai o asemenea perspectivă optimistă asupra viitorului mai puțin apropiat. Sunt convins că vom vedea o mică Unire în timpul vieții noastre. Mă îngrijorează însă profund soarta românilor din Ucraina, care nu au dreptul de a învăța în limba maternă și, așa cum spun adesea, au fost implicați într-un război civil care nu e al lor. Acum, ideea cu cealaltă parte a mării seamănă izbitor cu profețiile lui Paisie Aghioritul despre al treilea război mondial. Să nu uităm că atât Grecia cât și Turcia sunt memebre NATO, iar un atac al Rusiei asupra Turciei ar atrage activarea celebrului art.5, adică ar declanșa o conflagrație mondială, posibil atomică, ceea ce ne-ar arunca într-un scenariu apocaliptic.

      am sa caut ce mi-ai zis legat de Paisie Aghioritul - din pacate nu am cultura religioasa pentru ca nu am avut cum sa mi-o formez (nici din familie, nici din alte contexte).

      cu romanii din Ucraina nu imi fac griji - stiu ca au viata grea cu ucrainienii , dar vine plata curand.  

      eh, de ce sa speriem oamenii cu WW III ? ... hai sa traim viata asa cum e , ce atatea griji ? :)  

      Dupa circul marca erdogan din ultimii 10 ani, urmeaza in viitorii ani finalizarea mutarii bazei nato de la Incirlik la Alexandropolis in nordul Greciei, apoi nu va mai interveni fizic nimeni din nato in favoarea Turciei, eventual verbal. Turcia risca impartirea in trei, intre kurzi (partea de est), anatolia centrala si vest (Marmara-Bosfor-Dardanele) cu administrare internationala. Nu se va opune nimeni relevant din zona acestui proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb