Rusia şi Italia au convenit asupra înfiinţării unui fond de investiţii de 1 miliard de dolari

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 martie 2015

Rusia şi Italia au convenit asupra înfiinţării unui fond de investiţii de 1 miliard de dolari

Rusia şi Italia au convenit ieri asupra înfiinţării unui fond de investiţii în valoare de 1 miliard de dolari şi să coopereze în privinţa crizei din Libia, în urma discuţiilor de la Kremlin dintre preşedintele Vladimir Putin şi premierul italian Matteo Renzi, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Vizita premierului Renzi la Moscova este prima vizită de stat efectuată în Rusia de un lider european important de la declanşarea conflictului din Ucraina.

Putin a numit Italia un partener privilegiat şi a spus că discuţiile cu Renzi au fost prietenoase şi constructive.

Renzi, care a cerut sprijinul Rusiei pentru o posibilă acţiune în Libia, ca membru cu drept de veto în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, a declarat că acordul semnat la Minsk, în luna februarie, a oferit o soluţie de pace în criza ucraineană.

Premierul italian a declarat, într-o conferinţă de presă comună cu Putin, că Rusia şi Italia pot să îşi consolideze legăturile economice şi comerciale, în pofida sancţiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană şi Statele Unite. El l-a invitat pe Putin la un târg comercial internaţional care va avea loc la Milano, în luna iunie, afirmând că acordul de la Minsk poate contribui la îmbunătăţirea relaţiilor UE-Rusia.

În timp ce cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande s-au deplasat la rândul lor, la Moscova în februarie, pentru a negocia un acord cu Putin privind Ucraina, Rusia rămâne în cel mai grav blocaj geopolitic cu SUA şi UE, după cel de-al Doilea Război Mondial.

În privinţa Libiei, fostă colonie italiană, Renzi a spus că ar vrea să fie trimise forţe sub mandat ONU în statul nord-african, aflat în haos de peste trei ani, după ce atacuri aeriene ale NATO au contribuit la îndepărtarea de la putere a lui Muammar Qaddafi.

Înainte de a merge la Moscova, Renzi a discutat telefonic cu Merkel, Hollande, preşedintele american Barack Obama şi premierul britanic David Cameron. Liderii au convenit că sancţiunile împotriva Rusiei pot fi ridicate doar dacă acordul de la Minsk este aplicat în totalitate şi va avea loc o stabilizare a armistiţiului din Ucraina.

Italia este al patrulea mare partener comercial al Rusiei, după China, Olanda şi Germania, cu schimburi de 48,4 miliarde de dolari în 2014, în scădere cu 10% faţă de 2013.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Renzi a depus flori la locul uciderii lui Nemțov. Poate află dl Codiță că rușii nu interzic celor din afară să comenteze cazul sau să își ofere condoleanțele. Dar dacă ești nesimțit și anti-rus, așteaptă-te să fii primit cum se cuvine.

     

    România Actualități: "Premierul Italiei, Matteo Renzi, este în vizită la Moscova pentru convorbiri legate de criza ucraineană, dar şi de cooperarea economică bilaterală. 

    Imediat după sosire, premierul italian s-a dus să depună flori la locul unde a fost asasinat săptămâna trecută Boris Nemţov, oponentul preşedintelui Putin." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb