Rusia susţine că referendumul din Republica Moldova asupra aderării la UE a fost fraudat

R.S.
Internaţional / 23 octombrie

Rusia susţine că referendumul din Republica Moldova asupra aderării la UE a fost fraudat

Rusia consideră că referendumul privind aderarea la UE desfăşurat duminică în Republica Moldova concomitent cu alegerile prezidenţiale a fost fraudat, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit agenţiilor Reuters.

Rezultatul strâns al referendumului, 50,46% în favoarea aderării la UE şi 49,54% împotrivă, a fost "obţinut în ultimul moment, deci a fost fraudat", a susţinut Zaharova la o conferinţă de presă, desfăşurată cu mai multe ore întârziere în urma unui atac cibernetic asupra MAE rus despre care purtătoarea de cuvânt a spus că ar fi avut ca scop perturbarea informării despre summitul BRICS găzduit de Rusia.

"În ţară (în Republica Moldova - n.red.) a fost auzit un puternic 'Nu' faţă de integrarea în UE, dar autorităţile preşedintei (Maia) Sandu au făcut totul pentru a ascunde acest rezultat", a mai afirmat Maria Zaharova.

În pofida represiunii contra opozanţilor şi interferenţei active din partea UE şi SUA, a continuat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, referendumul a fost un eşec al autorităţilor de la Chişinău, potrivit Reuters.

Comentariile sale survin după ce şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susţinut luni că dinamica evoluţiei procentelor pe parcursul numărătorii voturilor la alegerile prezidenţiale şi la referendumul privind opţiunea aderării Republicii Moldova la UE este o "anomalie" ce ridică "multe semne de întrebare". Este "dificil de explicat ritmul creşterii mecanice a voturilor în favoarea lui Sandu şi în favoarea acelor participanţi la referendum care susţin orientarea către UE", a argumentat Peskov.

De asemenea, acesta i-a cerut preşedintei Maia Sandu să prezinte dovezile pe care, într-o declaraţie dată presei la închiderea urnelor, le-a invocat în acuzaţii cu aluzie la Rusia despre ingerinţe în procesul electoral în care o grupare criminală ar fi încercat să cumpere 300.000 de voturi, scrie Reuters.

Maia Sandu a obţinut 42,49% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi se va confrunta în turul doi cu candidatul opoziţiei, pro-rusul Alexandr Stoianoglo, care a obţinut 25,95% din voturi.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. In Moldova 55 % din populatie,a votat

    impotriva aderarii la UE,abia voturile

    din asa zisa "diaspora" a mai echilibrat situatia 

    1. Deci aia care votau la “Moskva” la doua maini nu erau “diaspora”:-)…Insusi faptul ca atat de multi moldoveni au ales sa mearga la munca in Vest arata ca vor Europa si nu mujicia:-)

      Corect..iar eu as propune ca celor plecați sa li se retragă cetățenia! Ca tit e mai bine acolo..marș

      Au cetățenie română în baza căreia au plecat. Cealaltă n-are nicio valoare. Cei stabiliți în România nici nu mai votează, vă lasă pe voi să gustați din preaplinul sărăciei veșnice, cu Putler în suflet.

    Pai evident ca au fost fraudate, sant cifre clare oficiale care au fost publicate, la icheierea votului 55% din moldoveni votasera impotriva UE. Apoi cica a venit un "numar foarte mare de voturi" "pentru" "dinafara", asupra carora nu e niciun control, au fost trimisi niste saci in care putea oricine sa bage orice

    1. MINȚI CU NERUȘINARE EXTREMĂ ;NENOROCITULE !! Eu am apucat alegerle din 1945 dib RO și stiu exact cum au furat voturie cu urna cu tot comunistii tăi .I-au invatat ANNA PAUKER sosind călare pe tancurile diviziei T: VLADIMIRESCU apoi s-au omorît intre ei cu Ghiorghiu DEJ !!TU ESTI SPION RUSNAC STRECURAT PRINTRE NOI IDIOTULE ! Numai asa imiexplic ca ridici capul si ne explici tu cum a fost in BASARABIA !!!

      Ai apucat 1945? Pai atunci trebuia sa ai măcar 15 ani sa poți realiza ceva...născut în 1930...ai avea 94 de ani...tu chiar tragi ceva sigur!!!

      DA , peste 17 zile fac 94 de ani !! De tras, nu am tras nimic . NICIODATA Nevastă-mea a facut si ea 87 . E BINE ???

      Nu, ca nu produci nimic si mai ai si idei crete.

      Iliescu , tu esti ?

    Stim, s-a fraudat si la Paris, la alegerile lui basescu din 2009.

    Asta e viața, nu toți avem norocul să trăim in tari cu democrația consolidată ca in Rusia Iran Corea de nord sau Eritreea.

    Hoața Zaharova strigă hoții

    nu ai cum sa opresti romanii sa traga la patria-mama Romania.

    indiferent cata vodca e prizata in vena de drogatii slavi de la est de Moldova 

    Ban.Cher.Vali 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb