Rusia vrea să-l găsească pe "clientul" care ar fi comandat atacul terorist de la Moscova

George Marinescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 martie

Sursa foto: en.kremlin.ru/events/president/

Sursa foto: en.kremlin.ru/events/president/

English Version

Vladimir Putin a recunoscut că teroriştii islamici au efectuat atacut, dar susţine că aceştia ar fi primit sprijin din Ucraina Şeful FSB, Alexander Bortnikov: "Pregătirea militanţilor din Orientul Mijlociu a fost efectuată de Ucraina" Dmitry Medvedev: "Trebuie ucişi toţi cei implicaţi: cei care au plătit atacul, cei care au simpatizat, cei care i-au ajutat pe atacatori" Curtea Constituţională a Rusiei analizează oportunitatea reintroducerii pedepsei cu moartea Tribunalul din Moscova l-a acuzat ieri pe şeful SBU (serviciul de informaţii ucrainean) de terorism pentru distrugerea cu o bombă a podului Kerci în 2022

Vladimir Putin a recunoscut, după trei zile de la atentatul de la Moscova, că actul terorist a fost comis de militanţi ISIS, dar continuă să arate cu degetul spre Ucraina, ca fiind principalul susţinător al masacrului care a avut loc în capitala Rusiei.

Preşedintele rus a spus, într-o declaraţie dată pentru postul public de televiziune: "Ştim că crimele au fost comise de islamişti radicali, care au o ideologie împotriva căreia lumea islamică încearcă să lupte de secole. De asemenea, vedem că Statele Unite ale Americii, prin diverse canale, încearcă să îşi convingă aliaţii şi alte state ale lumii că nu există nicio implicare a Kievului în atacul terorist de la Moscova. Ştim cine a comis această atrocitatea împotriva Rusiei şi poporului ei. Vrem să ştim însă cine este «clientul»".

Declaraţia lui Putin nu a rămas fără reacţie din partea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus: "Putin a vorbit din nou de unul singur, lucru care a fost transmis la televiziune. Din nou el a acuzat Ucraina. Este o creatură bolnavă şi cinică. În mintea lui toţi sunt terorişti, cu excepţia lui, în ciuda faptului că el s-a hrănit cu teroarea timp de două decenii. El şi serviciile sale speciale. Când el va dispărea, teroarea şi violenţa vor dispărea".

Afirmaţiile lui Vladimir Putin sunt susţinute şi de Dmitryi Medvedev, vicepreşedintele Consiliului Naţional de Securitate, care a afirmat într-o postare pe reţeaua Telegram: "Mă întreabă toată lumea: ce facem în continuare? Teroriştii au fost prinşi. Bravo tuturor celor care i-au prins. Ar trebui să fie ucişi? Neapărat. Şi vor fi. Dar este mult mai important să îi ucizi pe toţi cei implicaţi. Pe toată lumea, pe cei care au plătit, pe cei care au simpatizat, pe cei care i-au ajutat. Trebuie omorâţi toţi".

În acelaşi timp, ISIS ta trimis un mesaj de ameninţare la adresa preşedintelui Vladimir Putin, în urma imaginilor publicate de mass-media din Rusia în care cei patru terorişti apar cu urmele torturilor la care au fost supuşi.

În mesajul publicat de mass-media britanică se arată: "Pentru toţi ruşii sălbatici! Nu mai torturaţi prizonierii Statului Islamic! Aveţi grijă! Să nu credeţi că nu avem ocazia să ne răzbunăm pe voi pentru fraţii noştri capturaţi. În atacul de vineri, v-am dovedit că, cu voia lui Allah, mujahedinii Statului Islamic vă pot pedepsi pentru oricare dintre ororile voastre. Torturarea mujahedinilor capturaţi în numele vostru şi publicarea videoclipurilor lor sporeşte pofta de sânge pentru mii de fraţi ai lor. De data aceasta, vă vom lovi atât de tare la nivel înalt încât generaţiile viitoare, cu voia lui Allah, vor ţine minte. Da! Lovituri foarte grele, mortale, sângeroase, înjunghietoare, arzătoare şi devastatoare. Aşteptaţi! Aşteptaţi-vă la un masacru, cu voia lui Allah. Foarte curând, cu voia lui Allah".

Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei,a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută înainte de şedinţa conducerii Parchetului General, că Ucraina se află în spatele atacului terorist de la Crocus Hall, potrivit Ria Novosti.

Întrebat dacă ISIS sau Ucraina se află în spatele atacului terorist, Patrushev a răspuns fără ezitare: "Desigur, Ucraina".

La rândul său, directorul FSB, Alexander Bortnikov, a spus că "creierul" din spatele atacului terorist nu a fost încă identificat. În acelaşi timp, potrivit acestuia, FSB ştie că pregătirea militanţilor din Orientul Mijlociu a fost efectuată de Ucraina.

Directorul FSB, citat de agenţia de presă Interfax, a spus: "Clientul nu a fost încă identificat. Îi înţelegem şi îi vedem pe cei care au organizat acest proces, care au recrutat şi au stabilit sarcini specifice. În viitor, vom face tot ce este necesar pentru a identifica organizatorii direcţi şi clienţii specifici".

Potrivit sursei citate, el a adăugat că avertismentele SUA cu privire la atacurile teroriste iminente din Rusia au un caracter general şi de aceea serviciile speciale nu au reacţionat la avertizările respective.

Alexander Bortnikov a mai spus că atacul terorist a fost pregătit de islamişti radicali, dar a menţionat că serviciile speciale ucrainene au asigurat sprijinul necesar. Şeful FSB a menţionat că atacul terorist a fost folosit de serviciile de informaţii occidentale pentru a stârni şi a crea panică în societatea rusă.

Dincolo de războiul declaraţiilor, avem şi lucruri certe. Cotidianul rus Kommersant a anunţat ieri că judecătorii Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse permit examinarea ridicării moratoriului asupra pedepsei cu moartea, adică o analiză privind reintroducerea acestei pedepse în Rusia, şi că vor lua o decizie în zilele următoare. Discuţiile privind acest subiect au apărut în urma atentatului terorist de la Crocus Hall, iar primul politician care s-a exprimat pentru pedeapsa cu moartea a celor vinovaţi a fost Mihail Sherment, deputat în Duma de Stat, ulterior declaraţia lui fiind preluată şi de Dmitry Medvedev, vicepreşedintele Consiliului Naţional de Securitate a Federaţiei Ruse. Liderul partidului Rusia Unită, Vladimir Vasiliev, a spus că revenirea unei astfel de pedepse "va îndeplini dispoziţiile şi aşteptările" societăţii. Revenirea pedepsei cu moartea a fost susţinută şi de şeful partidului O Rusie Justă - Pentru Adevăr, Serghei Mironov, şi de şeful LDPR, Leonid Slutsky. Preşedintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, a spus că pentru ridicarea moratoriului nu este nevoie de organizarea unui referendum, fiind suficientă o decizie a Curţii Constituţionale.

În schimb, membrii opoziţiei politice susţin că reintroducerea pedepsei cu moartea în Rusia va duce la suprimarea de către Vladimir Putin a tuturor liderilor care nu îi convin, totul sub acoperirea legii.

Şeful FSB, Alexander Bortnikov, a declarat ieri, potrivit publicaţiei Kommersant, că SBU (serviciul secret ucrainean) ar trebui să fie definit drept organizaţie teroristă. Şeful FSB a mai spus că Kirill Budanov - şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ucrainei - este o ţintă legitimă pentru Forţele Armate Ruse, ca toţi ceilalţi care comit crime împotriva Rusiei.

"Toţi cei care comit crime împotriva Rusiei şi a cetăţenilor ruşi sunt ţinte legitime", a afirmat directorul FSB.

Tot ieri, Tribunalul din Moscova a dispus arestarea în lipsă a lui Vasily Malyuk, şeful SBU, pe care îl acuză de săvârşirea unui atac terorist. Potrivit publicaţiei Kommersant este vorba explozia provocată de un camion cu bombă pe podul Kerci care leagă Rusia de peninsula Crimeea, atac ce a avut loc în anul 2022.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Pai mergi si bombardezi prin alte tari si apoi te intrebi cine ce are cu tine? Ciudat...

    1. Acum apar trollli de la ambasada rusa si raketii moldo sa ne zica :ucraina clar!

      ...

      Lukasenko a spus clar ieri ca teroristi au incercat sa fuga in Belarus. „Nu au putut intra în Belarus. Au văzut asta, aşa că şi-au schimbat traseul şi s-au îndreptat spre graniţa ruso-ucraineană”, afirmă Lukaşenko, laudand politia de frontiera.

      De îndată ce serviciile de informaţii au raportat că teroriştii se îndreaptă spre Briansk am ajuns la un acord cu Putin că Belarus îşi va bloca partea sa de graniţă, a spus Lukaşenko. „Noi am vorbit la telefon. Eu l-am întrebat pe Putin: Mai ai nevoie de ceva? Nu, totul e în ordine, mi-a răspuns el. M-a întrebat doar: Mă poţi ajuta închizând frontiera? Te voi ajuta, i-am spus eu. Vom face totul. Acesta a fost dialogul”.

      Degeaba mint jigodiile de la Kremlin, adevarul iese la suprafata chiar prin gura aliatului lor laudaros, Lukasenko. 

      FSB este atat de concentrat pe prigoana dizidentilor incat nu mai are resurse sa urmareasca si alte pericole. Teoristii s-au plimbat nestingheriti prin Moscova timp de saptamani, au comunicat, au studiat in amanunt diferite locatii.

      Sa vezi distractie cand se incheie razboiul si carnea de tun de pe front cu PTSD se intoarce in amaratele sate si orasele rusesti. Toata lumea va sta la carciuma sa cinsteasca in amintirea lui Putin. 

      Fesebiștii erau în sala, organizau antentatul.

    Mesajul este clar iar atentatul pare a fi comandat de la Kremlin ! regimul lui Putin este principalul beneficiar al atentatului. Gasesti pe fir o celula din asta de nebuni care comunica cu alti nebuni islamisti si in loc sa-i elimini din joc stai de sase pana produc tragedia si apoi ii arestezi . Vor urma noi legi de ingradire a cetatenilor si "cine nu este cu noi este impotriva noastra !" si alte sloganuri bolsevice reinviate .

    1. Alt spălat pe creier

      Organizatorii erau fesebisti, participanti activi la concentrarea victimelor pentru un raport solid. Rusia nu dă 2 bani pe populație.

      Organizatorii erau ucrainieni. Sefii lor au fost demisi de Kiev.

      1 day ago - According to Decree No. 186/2024 of March 26, Danilov was dismissed fr om the post of Secretary of the National Security Council. Decree No. 187/2024 dismissed Lytvynenko fr om the position of head of the Foreign Intelligence Service of Ukraine. 

    chiar imi pare rau pentru rusii de rand, ca au fost procopsiti cu un asa nenorocit

    Ura, ignoranta.

    Când ai milioane de inși sărăci din Asia centrala muncind in Rusia te aștepți și la asa ceva.

    ... interesante sunt doua concedieri recente ... a unui subsecretar de stat american ... si a unui sef de inteligenta ukr ... poate ca vestul avea de stire despre elemente clandestine ... doar avertismentele prealabile s-au dovedit intemeiate ... ma gandesc ca "clientul" a ramas fara prieteni ...

    1. 1 day ago - According to Decree No. 186/2024 of March 26, Danilov was dismissed fr om the post of Secretary of the National Security Council. Decree No. 187/2024 dismissed Lytvynenko fr om the position of head of the Foreign Intelligence Service of Ukraine.

      Au fost demisi cele mai puternice figuri ale spionajului extern. Asta ca pedeapsa pentru organizarea atentatului terorist care nu a dus la uciderea teroristilor ci acestia au fost prinsi incercand sa se intoarca in Ucraina. Si au vorbit multe. 

    E un KGBist de la voi!

    "Clientul"... 

    s c c r e t 

    1. sunt ucrainienii.

    Atentat ISIS ,serios ???

    - luptatorii ISIS ,nu fac atentate ,contra cost 

    - in timpul atacului nu sa auzit numele lui Allah, 

    - teroristul face semnul ISIS cu mana stanga !! 

    - nu au avut centuri cu exlozibil,care la nevoie ii duceau in rai 

    - pana acum nu am vazut teroristi ISIS fricosi,nici macar femei sau copii

    - au incercat sa fuga spre Ucraina si nu spre est ,ce era logic si mai simplu 

    1. Exact - erau KGB isti, mai ales ca au incercat sa fuga in belarus nu in Ucraina! Nici amaratilor astia nu parea sa le fie frica. In timpul acelui minut pe care l-am vazut noi n-ai auzit "Alah". De unde sti ca n-au strigat? Ai fost acolo? De ce sa dai din principiu vina pe Ucraina, de ce nu pe Polonia, Japonia, Australia .... etc?

      Nu au incercat sa fuga in Belarus. Acolo este mai rau ca in Rusia. Toata lumea stie asta. Au fugit spre Ucraina.

       

      Si organizatorii atentatului terorist au fost demisi de la Kiev ieri.

      1 day ago - According to Decree No. 186/2024 of March 26, Danilov was dismissed fr om the post of Secretary of the National Security Council. Decree No. 187/2024 dismissed Lytvynenko fr om the position of head of the Foreign Intelligence Service of Ukraine. 

    Ukraina este clientul care a ordonat masacrul.

    1 day ago - According to Decree No. 186/2024 of March 26, Danilov was dismissed fr om the post of Secretary of the National Security Council. Decree No. 187/2024 dismissed Lytvynenko fr om the position of head of the Foreign Intelligence Service of Ukraine. 

    La cateva zile, ucrainienii isi dau afara principalii sefi ai serviciilor de securitate care actioneaza in exterior. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb