Ruşii ameninţă din nou NATO cu atacuri nucleare

George Marinescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 septembrie

Serghei Karaganov, fost consilier prezidenţial al lui Boris Elţîn şi al lui Vladimir Putin, preşedinte de onoare al think tank-ului rusesc Consiliul pentru Politică Externă şi de Apărare, a afirmat, ieri, într-un interviu acordat publicaţiei ruse Kommersant, că a sosit momentul ca Rusia să răspundă cu o lovitură nucleară.

Serghei Karaganov, fost consilier prezidenţial al lui Boris Elţîn şi al lui Vladimir Putin, preşedinte de onoare al think tank-ului rusesc Consiliul pentru Politică Externă şi de Apărare, a afirmat, ieri, într-un interviu acordat publicaţiei ruse Kommersant, că a sosit momentul ca Rusia să răspundă cu o lovitură nucleară.

English Version

Fost consilier prezidenţial al lui Putin: "Avem dreptul să răspundem oricăror atacuri masive asupra teritoriului nostru cu o lovitură nucleară"

Decizia pe care SUA şi Marea Britanie ar urma să o ia astăzi cu privire la acordarea permisiunii Ucrainei să utilizeze rachetele cu rază lungă de acţiune pentru a lovi ţinte militare aflate pe teritoriul Federaţiei Ruse a readus în discursurile experţilor de la Moscova ameninţările nucleare la adresa statelor NATO şi necesitatea modificării rapide a doctrinei nucleare.

Serghei Karaganov, fost consilier prezidenţial al lui Boris Elţîn şi al lui Vladimir Putin, preşedinte de onoare al think tank-ului rusesc Consiliul pentru Politică Externă şi de Apărare, a afirmat, ieri, într-un interviu acordat publicaţiei ruse Kommersant, că a sosit momentul ca Rusia să răspundă cu o lovitură nucleară.

Serghei Karaganov a precizat, pentru sursa citată: "A sosit momentul să declarăm că avem dreptul de a răspunde oricăror atacuri masive asupra teritoriului nostru cu o lovitură nucleară. Acest lucru este valabil şi pentru orice confiscare a teritoriului nostru. Europenii şi-au pierdut minţile complet, nu înţeleg ce fac şi au uitat ce este războiul. (...) Înţeleg că decizia de a folosi arme nucleare, care va duce inevitabil la moartea unor oameni nevinovaţi, este un pas teribil. Dar a deţine arme nucleare şi a nu reuşi să-ţi convingi adversarul de disponibilitatea lor de a le folosi este sinucidere. Afirmaţia că orice utilizare limitată a armelor nucleare va duce în mod necesar la un Armaghedon nuclear general nu rezistă criticilor. Vă asigur că toate puterile nucleare au planuri pentru utilizarea moderată a armelor nucleare în anumite scenarii".

Bundestagul - una dintre posibilele ţinte ale Kremlinului

Fostul consilier prezidenţial rus susţine că, în acelaşi timp, este necesar să se introducă conceptul de "escaladare nucleară", astfel încât un atac nuclear moderat să fie precedat de alte acţiuni care ar convinge un inamic că Federaţia Rusă este pregătită să apeleze la arsenalul nuclear.

Karaganov a declarat: "Oponenţii noştri trebuie să ştie că preşedintele nostru va lua această decizie privind lansarea unui atac nuclear. Sau va transfera altcuiva dreptul privind utilizarea acestor arme. (...) Dacă inamicul înţelege această disponibilitate, atunci aproape sigur nu vor mai fi trimise drone asupra Kremlinului. Dacă o dronă zboară din nou spre Kremlin, atunci de ce să nu lansăm mai întâi o rachetă convenţională asupra Reichstag-ului (n.red. - Bundestag)? Lasă-l să ardă. Dacă germanii au uitat crimele lor atroce, care nu ar trebui să fie uitate niciodată, ar trebui să li se reamintească acest lucru. În orice caz, loviturile nucleare trebuie să fie precedate de atacuri preventive non-nucleare. (...) Conform teoriei escaladării, trebuie să parcurgem aproximativ 10-15 paşi înainte de loviturile nucleare; am parcurs doar cinci până acum. Dar atunci va fi evident necesar să se lovească ţinte pe teritoriul ţărilor NATO, care joacă un rol important în aprovizionarea regimului de la Kiev. Dacă acest lucru nu îi opreşte, atunci mergem mai departe. Ne provoacă cu un atac masiv cu arme convenţionale, noi răspundem cu o lovitură şi mai masivă de grup non-nuclear şi, la un moment dat, ne apropiem de ultimii paşi. Atunci trebuie să răspundem imediat cu o lovitură nucleară de grup asupra ţintelor din Europa".

Autorităţile britanice şi americane par decise să răspundă pozitiv solicitărilor primite de la Kiev

Livrarea de rachete iraniene în Rusia a schimbat dezbaterea despre utilizarea de către Ucraina a rachetelor cu rază lungă de acţiune furnizate de Occident împotriva ţintelor din interiorul Rusiei, a declarat ministrul britanic de externe David Lammy pentru BBC, cu prilejul vizitei efectuată miercuri la Kiev. Lammy a călătorit în capitala Ucrainei împreună cu secretarul de stat american Antony Blinken, cei doi discutând cu preşedintele Volodimir Zelenski despre condiţiile privind utilizarea armelor furnizate de Occident.

Până acum SUA şi Marea Britanie nu au dat Ucrainei permisiunea de a folosi rachetele cu rază lungă de acţiune împotriva ţintelor din interiorul Rusiei de teama escaladării conflictului. Cu toate acestea, în urmă cu două zile, la Kiev, Antony Blinken a declarat că preşedintele american Joe Biden va discuta despre utilizarea rachetelor cu rază lungă de acţiune cu premierul britanic Keir Starmer, vineri, la Casa Albă.

Întrebat despre riscul de escaladare, secretarul de stat american a adăugat: "Am văzut acum această acţiune a Rusiei achiziţionând rachete balistice de la Iran, care vor spori puterea agresiunii lor în Ucraina. Deci, dacă cineva ia măsuri de escaladare, este vorba despre domnul Putin şi Rusia".

Sursa citată arată că ministrul David Lammy, deşi nu a spus nimic despre posibilitatea ca SUA şi Marea Britanie să permită Ucrainei să folosească rachetele cu rază lungă de acţiune trimise de cele două state autorităţilor de la Kiev, a declarat: "Nu sunt pregătit să îi ofer un avantaj lui Putin". Lammy a spus pentru BBC că faptul că Iranul furnizează Rusiei rachete balistice "schimbă în mod clar dezbaterea", deoarece acestea ar permite forţelor Moscovei "să pătrundă în continuare în Ucraina".

"Este foarte periculos", a spus Lammy, adăugând: "Pe măsură ce vedem ruşii lucrând cu partenerii lor, vedem acest transfer de rachete balistice din Iran în Rusia; de aceea este important să facem mai mult pentru a sprijini Ucraina în efortul său pentru victorie".

Ministrul ucrainean de externe Andrii Sybiha a declarat că paşii către ridicarea restricţiilor privind rachetele cu rază lungă de acţiune "sunt importanţi în contextul rapoartelor privind un posibil transfer de rachete balistice către Rusia de către Iran".

La începutul acestui an, SUA au slăbit unele dintre constrângeri, permiţând Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acţiune pentru a lovi zonele de-a lungul graniţei Rusiei de unde trag trupele. Ceilalţi aliaţi ai Kievului au furnizat şi ei arme cu rază lungă de acţiune - cu restricţii privind modul şi când acestea pot fi utilizate în interiorul Rusiei, pe fondul îngrijorării că astfel de lovituri ar putea provoca represalii ce ar atrage ţările NATO în război sau ar duce la un conflict nuclear.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Europei numai un razboi nuclear mai lipseste,

    ca in rest avem toate "bunatatile"(probleme grave de competivitate

    economica,migra tie ilegala,inarmare "ieftina",razboi "la comanda"....) 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb