Ruşii au reuşit o lovitură ce a provocat o explozie ce seamănă cu o ciupercă mica nucleară

G.D.
Internaţional / 27 ianuarie 2023

Ruşii au reuşit o lovitură ce a provocat o explozie ce seamănă cu o ciupercă mica nucleară

O înregistrare video apărută pe reţelele de socializare a surprins urmarea spectaculoasă a unei lovituri rare reuşite de ruşi: o explozie a unui sistem antiaerian S-300 al forţelor ucrainene care arată ca detonarea unei arme nucleare tactice de mici dimensiuni, informează Hotnews.

Lovitura ar fi fost reuşită de forţele Moscovei cu un lansator de rachete Iskander 9K720 care are o rază de aproximativ 400-500 de kilometri şi a intrat în dotarea armatei ruse în 2006.

Deşi acest sistem are capacitate duală de a transporta atât focoase convenţionale, cât şi nucleare, explozia spectaculoasă din înregistrare se datorează exploziei muniţiilor sistemului S-300, nu a focosului cu care a fost armată racheta rusească.

Pe baza înregistrării video lovitura a fost geolocalizată ca având loc în apropierea satului Lisna Stinka din Harkov, regiune pe care forţele ucrainene au recucerit-o în mare parte în urma ofensivei-fulger din luna septembrie a anului trecut.

Un precursor direct al bateriei antiaeriene S-400 care a declanşat un conflict puternic între Turcia şi NATO din cauza deciziei Ankarei de a achiziţiona sistemul rusesc, S-300 a intrat în dotarea forţelor armate sovietice în 1978 şi a fost exportat apoi în mai multe state ce făceau parte din blocul sovietic.

Se crede că Ucraina avea în jur de 100 de baterii antiaeriene S-300 şi diferite variante ale lor înainte de declanşarea invaziei ruseşti în data de 24 februarie a anului trecut, majoritatea fiind reactivate după anexarea ilegală a Crimeii în 2014 şi războiul separatist din Donbas care a urmat.

Ministerul rus al Apărării a pretins de numeroase ori în actualizările sale zilnice privind evoluţia "operaţiunii militare speciale" că forţele sale au distrus sisteme S-300 ale ucrainenilor însă puţine înregistrări video au confirmat de-a lungul lunilor astfel de reuşite.

În ceea ce priveşte această lovitură confirmată, administratorii paginii OSINTTechnical amintesc că forţele ucrainene nu posedă în mod real un sistem antiaerian care să poată opri rachetele balistice cu rază scurtă precum cele folosite de sistemul Iskander, acestea fiind printre cele mai periculoase din dotarea arsenalului Moscovei.

De altfel şi oficialii ucraineni au admis acest lucru, afirmând că atacul rusesc ce a avut loc în data de 14 ianuarie asupra Kievului şi a altor oraşe din Ucraina ar fi folosit rachete balistice, greu de detectat şi interceptat.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene ale Ucraine, Yuriy Ignat, a declarat la momentul respectiv că "cel mai probabil, a fost vorba de rachete care au zburat pe o traiectorie balistică dinspre nord. Rachetele balistice sunt dificil de detectat şi de doborât pentru noi".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ce palmieri ca lumea se fac pe plaje la ucrani

    1. E în Lisna Stinka din Harkov. Din fericire niciun leu nu a avut de suferit.

    La gradul de partinire si manipulare a informatiilor in acest razboi, e foarte posibil sa fi fost o lovitura nucleara de putere mica si prezentarea ei la modul asta e cover up.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb