S-a înfiinţat Clubul "Ce le înnebuneşte pe femei?"

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 18 februarie 2004

Douăzeci şi cinci de specialişti în comunicare, profesori universitari şi studenţi pasionaţi de cercetarea fenomenelor de masă au constituit Clubul "Ce le înnebuneşte pe femei?". Misiunea acestei organizaţii este să cerceteze mecanismele de interacţiune dintre bărbaţi şi femei, comunicarea non-verbală dintre sexe şi psihologia feminină.

Totodată înfiinţarea Clubului reprezintă reacţia imediată a fondatorilor cu privire la evoluţia îngrijorătoare a incidentelor din întreaga ţară în care grupuri de femei aleargă şi atacă, fără un motiv aparent, bărbaţii întîlniţi pe stradă. În acest context, un prim obiectiv al Clubului "Ce le înnebuneşte pe femei" este de a studia îndeaproape natura cauzelor ce le determină pe femei să reacţioneze în acest fel neobişnuit în prezenţa bărbaţilor. Ideea înfiinţării Clubului datează de mai bine de un an, de cînd în mediile de specialitate occidentale au început să circule studii de caz despre femei care alergau bărbaţi pe stradă. "În conexiune cu informaţiile pe care le deţinem despre evenimente similare, recent petrecute în Balcani, incidentele din România nu fac decît să ne stîrnească încă o dată curiozitatea de cercetători. Dar şi pe aceea de bărbaţi... Dincolo de aspectele absolut ştiinţifice pe care le comportă la nivelul comunicarii, subiectul este unul deosebit de incitant.

Cu alte cuvinte, sperăm să dăm un răspuns tuturor bărbaţilor care vor să afle ce le înnebuneşte pe femei", a declarat Dan Petre, sociolog şi consultant al Clubului.

Gina Pistol a fost filmată la sfîrşitul săptămînii trecute în timp ce alerga prin Bucureşti Mall după un bărbat, încercînd cu disperare să îl îmbrăţişeze. Imaginile care circulă de cîteva zile pe Internet au fost surprinse din întîmplare de o familie care se afla la cumpărături în complexul comercial. Analizînd această înregistrare, reprezentanţii Clubului "Ce le înnebuneşte pe femei" au luat în calcul ipoteza ca vedeta să fie afectată de Sindromului Atracţiei Subite.

Sindromul se manifestă printr-o sensibilitate crescută la stimulii exteriori. De asemenea, este important de precizat că persoanele afectate de SAS sunt de sex feminin, nu sunt violente, însă îşi pierd temporar predominanta raţională şi socială a comportamentului, începînd să reacţioneze exclusiv în virtutea impulsurilor emoţionale şi biologice", a declarat Dan Petre, sociolog şi consultant al Clubului "Ce le înnebuneşte pe femei?".

Pînă în prezent, în România, au fost semnalate în jur de 20 de cazuri de SAS, Gina Pistol fiind singura persoană publică despre care se bănuieşte a fi fost afectată de Sindrom. De asemenea, în Bulgaria, Serbia, Macedonia şi Bosnia există suspiciunea existenţei unor cazuri similare. Conform ultimelor studii, se pare că locul de provenienţă al SAS ar putea fi o ţară asiatică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb