S&P Global cumpără platforma de cercetare Visible Alpha

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 februarie

S&P Global cumpără platforma de cercetare Visible Alpha

English Version

Compania de date financiare S&P Global achiziţionează furnizorul de tehnologie financiară Visible Alpha, informează Reuters, menţionând că părţile nu au dezvăluit valoarea tranzacţiei. S&P Global a anunţat această mişcare strategică ca parte a eforturilor sale de a-şi îmbunătăţi capacităţile fundamentale de cercetare a investiţiilor disponibile pe platforma Capital IQ Pro a S&P Global Market Intelligence.

Mark Hale, director executiv al Visible Alpha, a declarat citat de Finance Feeds: "Suntem încântaţi să ne unim forţele cu S&P Global şi avem oportunitatea să oferim bazei extinse de clienţi combinaţia dintre datele unice şi soluţiile analitice ale Visible Alpha şi tehnologia inovatoare, respectiv amploarea conţinutului Capital IQ Pro. Suntem recunoscători băncilor care ne-au fost alături de la început şi care vor continua să sprijine Visible Alpha în urma tranzacţiei".

La rândul său, Adam Kansler, preşedintele S&P Global Market Intelligence, a adăugat: "Rămânem concentraţi pe oferirea spre clienţii noştri a unei valori extraordinare. Visible Alpha şi-a construit o reputaţie notabilă pe piaţă şi este o potrivire ideală între noi, care va consolida şi mai mult calitatea ofertei pe care o avem. Am urmărit creşterea Visible Alpha şi am fost impresionaţi de ritmul său de inovare şi de informaţiile valoroase pe care le oferă clienţilor săi. Aşteptăm cu nerăbdare să primim Visible Alpha în familia S&P Global şi în divizia Market Intelligence".

Potrivit unor surse citate de Financial Times, afacerea ar putea evalua Visible Alpha la peste 500 de milioane de dolari.

Visible Alpha, cu sediul în New York, reuneşte cercetarea investiţională şi modelele financiare realizate de băncile de investiţii sell-side în date agregate pentru administratorii de active. Sell-side este partea industriei financiare implicată în crearea, promovarea şi vânzarea de acţiuni, obligaţiuni, valute şi alte instrumente financiare către piaţa publică. Partea de vânzare include, de asemenea, instrumente private de pe piaţa de capital, cum sunt plasamentele private de obligaţiuni şi acţiuni, conform ft.com.

Visible Alpha a fost fondată în 2015 de Bank of America, Citigroup, Jefferies, Morgan Stanley şi UBS, şi a generat venituri de aproape 100 de milioane de dolari în 2023, prin vânzări către investitori şi clienţi corporativi. Aproximativ 200 de firme financiare contribuie la datele Visible Alpha. Alte bănci de investiţii, inclusiv Goldman Sachs, BNP şi Santander, au investit şi în Visible Alpha, iar compania a strâns 68 de milioane de dolari, potrivit datelor PitchBook.

Pentru băncile de investiţii, vânzarea reprezintă o ieşire de succes dintr-o afacere pe care o fondaseră cu nouă ani în urmă în vederea monetizării cercetărilor şi datelor. Ca parte a achiziţiei, băncile au convenit acorduri de contribuţie prin care îşi vor continua să îşi pună în comun modelele de cercetare şi financiare cu Visible Alpha.

Pentru S&P, companie cunoscută în special pentru agenţiile sale de rating şi pentru indicii bursieri, preluarea Visible Alpha este cea mai recentă înţelegere prin care îşi consolidează oferta concurenţială pentru companii precum Bloomberg pe piaţa de date financiare. Afacerea vine la trei ani după finalizarea achiziţiei grupului de analiză IHS Markit pentru 44 de miliarde de dolari, iar directorul executiv Doug Peterson le-a spus analiştilor, la începutul acestei luni, că societatea este deschisă "achiziţiilor integrate".

De la încheierea tranzacţiei cu IHS, preţul acţiunilor S&P a crescut cu aproximativ 13%, depăşind uşor indicele de referinţă S&P 500.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb