Safetech Innovations raportează venituri de 30,2 milioane de lei în primul semestru din 2024

A.F.
Piaţa de Capital / 28 august

Safetech Innovations raportează venituri de 30,2 milioane de lei în primul semestru din 2024

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, raportează venituri de 30,2 milioane de lei la nivel individual în primul semestru din 2024, în creştere cu 53% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, o cifră de afaceri de 22,7 milioane de lei, o majorare cu 68%, şi un profit net de 6,1 milioane de lei, o apreciere cu 58% faţă de primele şase luni din 2023, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Prima jumătate a anului 2024 a fost marcată de realizări notabile pentru Safetech Innovations, demonstrând din nou dedicarea noastră fermă faţă de creşterea sustenabilă şi inovaţia în domeniul securităţii cibernetice. Cu o evoluţie pozitivă solidă înregistrată atât la nivel individual, cât şi consolidat, activitatea din primul semestru din 2024 reflectă angajamentul nostru de a eficientiza strategiile operaţionale şi de a îmbunătăţi performanţa financiară la nivel local şi în cadrul entităţii din Marea Britanie. Prin urmare, rezultatele generate în prima jumătate a anului ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun pentru a ne îndeplini obiectivele financiare stabilite în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat în cadrul AGA de la sfârşitul lunii aprilie a acestui an. În plus, rămânem optimişti în ceea ce priveşte perspectivele pentru a doua jumătate a anului, fiind angrenaţi în patru proiecte cu fonduri europene, precum şi în alte proiecte din sfera securităţii cibernetice furnizate clienţilor din industrii diverse. Ne menţinem angajamentul faţă de eficienţa operaţională, dar în acelaşi timp, vom urmări să valorificăm oportunităţile existenţe în sectorul nostru", a declarat Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

În primul semestru din 2024, la nivel individual, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 31% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică cu 69%. De asemenea, în primele şase luni ale anului, compania a atras în portofoliu 18 clienţi noi de pe piaţa românească.

La nivel consolidat, unde este inclusă performanţa înregistrată de entitatea din Marea Britanie, Safetech UK, compania a realizat venituri de 30,6 milioane de lei, o creştere de 56% faţă de primul semestru din 2023, şi o cifră de afaceri de 23,2 milioane de lei, o majorare cu 72% comparativ cu prima jumătate a anului trecut. Profitul net a ajuns la 4,2 milioane de lei, o creştere cu 186% faţă de primele şase luni din 2023. Prin urmare, strategia implementată de conducerea Safetech Innovations la începutul anului 2024 pentru această entitate, de concentrare pe un volum mai mare de contracte cu valoare mai mică, începe să genereze rezultate pozitive.

În prezent, echipele din cadrul companiei sunt angrenate în patru proiecte cu fonduri europene în valoare totală de peste 10 milioane de lei. De asemenea, la finalul lunii iulie, Safetech Innovations a câştigat un nou contract semnificativ pentru un proiect de cercetare-dezvoltare, finanţat în cadrul Planului Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare Pentru Perioada 2022 - 2027 (PNCDI IV), în valoare totală de 13 milioane de lei, din care bugetul atribuit companiei reprezintă 7 milioane de lei.

Safetech Innovations este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 6 februarie 2023 şi se tranzacţionează sub simbolul SAFE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb