Judeţul Sălaj se numără printre principalii producători de ciuperci din ţară, fapt care îl plasează şi printre judeţele care obţin de la stat cele mai mari subvenţii pentru acest domeniu. Şeful Serviciului subvenţii din cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură, Ioan Tărău, a precizat că, urmare a unei recente hotrărâri de guvern, producătorii de ciuperci din Sălaj vor beneficia de subvenţionarea a 582 de tone de ciuperci, dintr-un total naţional de 3.120 de tone subvenţionate.
Fiecare tonă de ciuperci este subvenţionată cu 800 de lei, producătorii sălăjeni urmând să încaseze de la stat peste 465.000 de lei (4,65 de miliarde de lei vechi). Cu cele 582 de tone de ciuperci subvenţionate de către stat, Sălajul se plasează pe poziţia a doua într-un clasament naţional, fiind depăşit doar de judeţul Harghita, care are subvenţionate 915 tone de ciuperci. Ioan Tărău a mai spus, citat de Rompres, că, în ceea ce priveşte subvenţiile pentru agricultură, în aceste zile va fi încheiată virarea subvenţiilor pentru zootehnie, pentru primele trei luni ale anului în curs, subvenţii a căror valoare depă-şeşte 1,25 milioane de lei (12,5 miliarde de lei vechi).
În ceea ce priveşte domeniul vegetal, producătorii sălăjeni vor primi în acest an subvenţii în valoare de 130.000 de lei pentru plantaţiile pomicole, 4.400 de lei pentru cele viticole, iar 3.500 de lei pentru legumele din răsaduri, cele semănate şi pentru legumele din solarii.