Salariaţii CELROM îşi vor primi salariile restante doar după ce vor fi găsite fondurile necesare

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 mai 2009

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a declarat, ieri, după întâlnirea cu lideri sindicali ai angajaţilor CELROM, că aceştia din urmă îşi vor primi salariile restante doar după ce vor fi găsite fondurile necesare, potrivit NewsIn.

"Salariile vor fi plătite doar după ce va fi găsită sursa. Societatea nu are niciun leu în cont cu care să plătească, iar în momentul de faţă fabrica nici nu funcţionează, deoarece energia electrică este sistată", a spus preşedintele AVAS.

Acesta a mai declarat că, după discuţiile avute cu liderii sindicaliştilor, joi se va deplasa la sediul CELROM, unde va analiza situaţia datoriilor societăţii şi găsirea unor soluţii pentru generarea fondurile necesare plăţii salariilor.

De asemenea, acesta a mai spus că CELROM ar putea fi inclusă pe lista societăţilor care vor primi ajutor de stat după ce Guvernul va aproba acordarea ajutoarelor de salvare şi a celor de restructurare.

Aproximativ 50 de angajaţi ai CELROM au protestat luni dimineaţă în faţa sediului AVAS, deoarece nu şi-au primit salariile timp de patru luni.

În 20 mai, salariaţii de la Combinatul de Celuloză şi Hârtie CELROM din Drobeta Turnu-Severin au reluat protestele, după ce, cu o săptămână înainte, au pichetat Prefectura Mehedinţi timp de patru zile, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de patru luni.

Preşedintele Sindicatului "Solidaritatea" Celrom, Ion Târziu, spune că protestele vor continua până la soluţionarea revendicărilor. Salariaţii solicită plata salarilor restante pe ultimele patru luni, precum şi un răspuns ferm din partea AVAS (acţionarul majoritar de la CELROM, cu 51% din acţiuni) cu privire la reluarea activităţii.

CELROM are datorii şi către furnizorul de energie electrică, CEZ Oltenia, în valoare de 58 de miliarde lei vechi. În momentul de faţă, 80% din patrimoniul combinatului sunt puse sub sechestru de către Finanţele Publice şi băncile la care combinatul este dator. Deja o parte din bunuri au fost vândute la licitaţie: 12 kilometri de cale ferată uzinală, o locomotivă şi mai multe terenuri din incinta unităţii, terenuri valoroase datorită vecinătăţii cu calea ferată şi a ieşirii la Dunăre.

Acţionarul majoritar la CELROM este AVAS, cu 51%, urmat de Asociaţia Salariaţilor, cu 39%, şi SIF Banat Crişana cu 10%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb