Salariaţii companiei "Armătura Cluj" dizolvă asociaţia şi îşi împart acţiunile

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 octombrie 2007

Salariaţii companiei "Armătura Cluj" dizolvă asociaţia şi îşi împart acţiunile

Producătorul de articole de robinetărie Armătura SA Cluj a anunţat, ieri, transferul unui pachet de 20% din capitalul firmei din contul Asociaţiei Salariaţilor şi Acţionarilor Minoritari (ASAM) în conturile membrilor acesteia, din cauza dizolvării asociaţiei, precizează un comunicat al companiei.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a suspendat, în prima parte a şedinţei de marţi, acţiunile Armătura, deoarece nu a primit nicio informaţie de la companie cu privire la dizolvarea Asociaţiei Salariaţilor, care va influenţa cotaţiile, a declarat pentru NewsIn, Stere Farmache, director general al BVB.

"Asocitaţia Salariaţilor s-a desfiinţat, iar acţiunile pe care le deţinea au devenit liber tranzacţionabile, fapt care poate influenţa cotaţia titlurilor. Acesta a fost motivul pentru care am cerut suspendare titlurile Armătura de la tranzacţionare şi am solicitat emitentului să transmită un comunicat în acest sens", a declarat Farmache.

Ulterior, compania a transmis Bursei un comunicat în care preciza că a fost anunţată de dizolvarea ASAM de către Depozitarul Central, după ce instituţia a operat transferul acţiunilor în data de 5 octombrie.

Titlurile companiei vor fi relutate la tranzacţionare în şedinţa de miercuri.

Acţiunile Armătura au scăzut cu 6,56% în prima parte a şedinţei bursiere de marţi, până la cotaţia de 0,57 lei. Valoarea schimburilor încheiate până la suspendare a fost de 48.677 lei.

Armătura Cluj estimează în acest an un profit brut de 2,51 milioane lei, în revenire faţă de pierderile de 6,61 milioane lei din 2006. Compania mizează pe o creştere a veniturilor la 52,18 milioane lei, cu 75% faţă de anul tecut, când veniturile Armătura au fost de 29,7 milioane lei. Acţionarii companiei au aprobat şi investiţii în valoare de 10,52 milioane lei, pentru modernizarea firmei şi achiziţia de noi utilaje.

Capitalul social al companiei s-a majorat în iulie cu 4,725 milioane lei, de la 15,24 milioane lei, până la 20 milioane lei. Armătura Cluj s-a divizat în 40 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,50 lei. Principalii acţionari ai Armătura sunt compania Herz Armaturen cu 33%, ASAM Armătura cu 20%, Tridelta Heal cu 11%, Broadhurst Investments Ltd cu 6,83% şi Banca Transilvania cu 5,12%.

Titlurile Armătura se tranzacţionează la a doua categorie a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul ARM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb