Sameday Courier a înregistrat profit de 111.000 euro, în primul semestru

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 iulie 2015

Firma locală de curierat Sameday Courier (simbol bursier SDAY) a anunţat un profit de 488.000 de lei, respectiv 111.000 de euro, pentru primul semestru din 2015, mai mare decât cel înregistrat pe tot anul trecut, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Fondatorul companiei, Octavian Bădescu, a declarat: "Faţă de perioada similară din 2014, profitul din primele şase luni este mai mare cu peste 30%. Abordăm însă rezultatul cu echilibru. Ţinând cont de mărimea companiei, astfel de variaţii nu sunt surprinzătoare, un ecart de ordinul zecilor de mii de euro în plus sau în minus fiind normal în acest context".

În primele şase luni, firma de curierat a atins o cifră de afaceri de circa un milion de euro, în creştere cu 28% faţă de perioadă similară din 2014. Potrivit sursei citate, creşterea a provenit din toate liniile de business, ponderea cea mai mare fiind generată de curieratul local, cu precădere de cel cu livrare în aceeaşi zi. Managementul companiei arată că majoritatea solicitărilor provin din domeniul medical sau din segmentul de comerţ online, 50% din volumul afacerilor fiind realizat în Capitală.

Pentru acest an, managerii Sameday Courier estimează o creştere a cifrei de afaceri până la valoarea de 2,5 milioane euro, urmând ca profitabilitatea să fie de cel puţin 10%.

"Avem o ţintă legată de profitul din acest an, care să permită păstrarea anumitor resurse la nivelul companiei pentru a ne continua atât dezvoltarea, cât şi asigurarea unor servicii de o calitate superioară clienţilor noştri, precum şi recompensarea investitorilor cu dividende, având un randament semnificativ, cuprinse în marja de 5-10%", a declarat Octavian Bădescu, subliniind: "Vom continua procesul de consolidare a companiei, în contextul în care există o presiune puternică pe preţ. Însă, din fericire, piaţa de curierat este în creştere, probabil că în acest an se va situa în jurul valorii de 350 de milioane de euro".

În luna februarie, firma de curierat SDAY a devenit prima societate românească listată la Bursa de Valori Bucureşti, pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO.

În prezent, capitalizarea bursieră a companiei care operează acest brand (Delivery Solutions SA) este de 8,6 milioane de lei, potrivit domnului Bădescu, care a adăugat: "S-au tranzacţionat până în prezent acţiuni SDAY în valoare de peste 1 milion lei, ceea ce pentru o companie de dimensiunea noastră, pentru o piaţă la început de drum precum AeRO, pentru lichiditatea de pe BVB, pentru România şi întregul ei context, nu este puţin lucru".

Sameday Courier este specializat în livrările în aceeaşi zi, la nivel naţional şi internaţional, având peste 1.000 de clienţi în ţară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. SDAY -O actiune listata pe piata ATS pe o piata de capital de frontiera cu un P/BV de 18,65 cu un per, e drept, foarte mic.Da, e de cumparat la un pret cu 80% mai mic (parerea mea strict si pur subiectiva si cu disclaimer subinteles). Noroc ca noi stim ca nu se face reclama platita in presa de capital romaneasca. Mai sunt 943 de emitenti ale caror actiuni se tranzactioneaza pe "piata de capital capitalista -adica din Bucuresti-neaosa". Decat ca domnul Make are o predispozitie spre un anumit gen de societati si stim cu totii ca articolul nu este unul platit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb