"Santander" ar putea plăti peste 28 de miliarde de euro pentru "Banco Real" şi "Antonveneta"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 aprilie 2007

"Santander" ar putea plăti peste 28 de miliarde de euro pentru "Banco Real" şi "Antonveneta"

"Santander Central Hispano" SA, cea mai mare bancă din Spania, ar putea plăti 28,1 miliarde de euro (38 miliarde de dolari) pentru achiziţia diviziei braziliene aparţinând "ABN Amro Holding" NV din Olanda - "Banco Real", şi "Banca Antonveneta" SpA din Italia, sunt de părere analiştii băncii elveţiene de investiţii UBS AG.

Gert Van Rooyen, Simon Chiavarini şi Michael Schenk, analişti la sucursala londoneză a UBS, declară că "Santander" ar plăti 20 de miliarde de euro pentru "Banco Real" din Brazilia, la un multiplu de 25 privind rata preţ/câştig. La un multiplu de 20, "Santander" ar plăti 16 miliarde de euro, spun experţii UBS.

La finele săptămânii trecute, "Royal Bank of Scotland Group" Plc a anunţat că, împreună cu "Santander Central Hispano" SA şi "Fortis", ar putea prelua "ABN Amro".

"Investitorii nu par să se grăbească la un plasament în , date fiind perspectivele unei asemenea tranzacţii", consideră analiştii amintiţi. Totuşi, în opinia lor, achiziţia diviziei ABN nu ar fi lipsită de sens strategic, iar "Santander" ar trebui să obţină "sume importante" din piaţă, respectiv "capital proaspăt" pentru ca să o finanţeze.

Ca să preia "Real", "Santander" ar trebui să câştige până la 12,5 miliarde de euro, sumă echivalentă cu aproape 15% din valoarea de piaţă a băncii, conform specialiştilor UBS. Ca să cumpere "Antonveneta", "Santander" ar trebui să obţină 6,4 miliarde de euro şi să plătească 8,1 miliarde de euro, la un multiplu de 25 preţ/câştig, afirmă analiştii.

Amintim că "ABN Amro" poartă negocieri exclusive de preluare cu banca britanică "Barclays" Plc. ABN a confirmat că a primit o scrisoare de interes de la "Royal Bank of Scotland Group" Plc, "Santander Central Hispano" SA şi "Fortis", care vor să lanseze "discuţii exploratorii" cu banca olandeză. Acestea vor să obţină de la ABN aceleaşi informaţii de care beneficiază "Barclays" pe parcursul negocierilor.

Profitul "ABN Amro" a crescut cu peste 30%

"ABN Amro Holding" raportea­ză o creştere de 31% a profitului său în primele trei luni din 2007, datorită vânzării diviziei de credite ipotecare din SUA. Profitul net al băncii a însumat 1,31 miliarde de euro (1,78 miliarde de dolari), comparativ cu un miliard de euro în primul trimestru din 2006.

Directorul executiv al ABN, Rijkman Groenink, a declarat că banca va depăşi ţinta stabilită pentru 2007 în privinţa câştigului pe acţiune, 2,30 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb