SAP:  Reticenţa companiilor faţă de securitatea datelor în cloud a scăzut sub 30%

Simona Grigorescu
Companii / 10 septembrie 2015

Un studiu realizat de SAP SE, unul din liderii de pe piaţa de soluţii software de business şi tehnologie, în colaborare cu Oxford Economics, arată că în ultimii trei ani, la nivel internaţional, gradul de reticenţă a companiilor faţă de securitatea datelor în cloud a scăzut de la 80% la sub 30%, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În plus, tot mai multe companii la nivel internaţional înţeleg beneficiile tehnologiei cloud: 60% dintre acestea utilizează soluţii cloud pentru managementul şi analiza datelor, iar 75% consideră cloud-ul ca fiind principala sursă de inovare şi dezvoltare.

Rezultatele studiului arată că, pe măsură ce companiile continuă să investească, acestea îşi dezvoltă şi o viziune mai realistă asupra procesului de implementare a soluţiilor în cloud. Astfel, dacă în urmă cu trei ani, principala preocupare a 80% dintre companii era securitatea datelor în cloud, în prezent ponderea acestora a scăzut la 27%. De asemenea, preocuparea faţă de respectarea reglementărilor a scăzut de la 63% în 2012 la 58% în prezent.

În acelaşi timp, preocupările legate de securitate au devenit tot mai specifice, pe fondul experienţei crescute în implementarea soluţiilor în cloud. Mai exact, în timp ce grija faţă de securitatea datelor companiei şi a datelor clienţilor a scăzut, s-a înregistrat o creştere a preocupărilor referitoare la securitatea proprietăţii intelectuale, accesarea datelor de către persoane neautorizate, furturile de identitate, atacurile cibernetice şi securitatea interfeţelor pentru programarea de aplicaţii.

"Diminuarea reticenţelor faţă de tehnologia cloud arată că tot mai multe companii înţeleg beneficiile acestor soluţii pentru obţinerea rapidă a unui avantaj competitiv şi dezvoltarea afacerilor, şi asistăm astfel la creşterea adopţiei utilizării tehnologiei cloud. Aceste tendinţe, chiar dacă s-au manifestat până acum cu precădere pe plan extern, conduc şi la maturizarea companiilor locale în abordarea tehnologiilor cloud, acestea concurând deja pe piaţa globală cu companii din ţările dezvoltate", a declarat Dragoş Petrea, channel lead, South East Europe, SAP.

Studiul Oxford Economics s-a concentrat şi pe identificarea modului în care companiile abordează utilizarea soluţiilor cloud cu scopul de a dezvolta noi modele de afaceri.

În acest sens, 84% dintre companii consideră că, prin utilizarea soluţiilor în cloud, departamentele interne pot deţine controlul direct, fie că este vorba de vânzări, marketing, comunicare sau suport clienţi. De asemenea, 81% dintre companii consideră un beneficiu faptul că soluţiile în cloud contribuie la simplificarea infrastructurii IT, în timp ce 83% dintre acestea văd ca pe un beneficiu major îmbunătăţirea proceselor interne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb