ŞASE ZILE DE DECLIN Preţul aurului, la nivelul minim al ultimilor cinci ani

Ziarul BURSA #Materii Prime / 21 iulie 2015

Preţul aurului continuă să scadă pe pieţele externe. Ieri, în numai 15 minute, pe parcusul sesiunii bursiere din China, cotaţia a consemnat cel mai mare declin din ultimii doi ani (peste 4%), coborând la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani - 1.086 dolari uncia.

La Londra, preţul aurului cu livrare imediată a coborât cu 2% la ora 11.23, ajungând la 1.112,04 dolari uncia.

La Comex New York, cotaţia metalului preţios cu livrare în august s-a depreciat cu 2,2% ieri dimineaţă, la ora 09.49, atingând 1.107,60 dolari/uncie.

Cotaţia aurului era, ieri, în a şasea zi de declin, iar analiştii aşteaptă ca aceasta să ajungă la 1.050 dolari uncia, anul acesta.

Scăderea vine în condiţiile în care China a anunţat, vineri, că deţinerile sale de aur erau, la sfârşitul lunii iunie, de 53,32 milioane de uncii (1.658 tone aur), cu 57% peste nivelul din aprilie 2009. China nu şi-a mai publicat datele privind situaţia acestor rezerve din 2009. Nivelul anunţat al rezervelor este inferior celui estimat de societăţile de brokeraj "GoldCore" Ltd. şi "Sharps Pixley" Ltd.

În plus, evoluţia cotaţiilor aurului mai este influenţată de datele economice pozitive din Statele Unite, care confirmă aşteptările potrivit cărora banca centrală a SUA - Federal Reserve (Fed) - va începe să crească dobânzile în acest an.

Unii analişti consideră că aceşti factori au determinat fondurile de investiţii să vândă din deţinerile de aur, investitorii fiind sceptici că preţul aurului va reveni pe creştere.

China se află pe poziţia a cincea în topul ţărilor cu cele mai mari rezerve de aur din lume. Prima poziţie este ocupată de SUA, cu 8.133,5 tone, conform Consiliului Mondial al Aurului.

Conform presei străine, declinul de ieri al preţului aurului la Shanghai Gold Exchange ar fi fost determinat de o vânzare speculativă: circa 5 tone de aur, în intervalul orar 09.29-09.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb