Satisfacţie pentru elevi: pot acorda feedback profesorilor

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 3 iunie 2021

Satisfacţie pentru elevi: pot acorda feedback profesorilor

Elevii au repurtat o primă victorie în lunga lor bătălie cu autorităţile desfăşurată în pandemie. După nenumărate scrisori deschise şi proteste, pe diverse subiecte, asociaţiile de elevi salută iniţiativa Ministerului Educaţiei de a aproba metodologia de acordare a feedbackului privind activitatea de învăţare, predare şi evaluare în învăţământul preuniversitar.

Anunţul a fost făcut de Asociaţia Elevilor din Constanţa: "A fost semnat Ordinul de Ministru ce adopta metodologia de acordare a feedbackului semestrial. În ciuda faptului că dreptul elevilor de a acorda feedback anonim profesorilor este prevăzut încă din anul 2016 de la adoptarea Statutului Elevului, multiple unităţi de învăţământ din ţară nu au acordat această opţiune elevilor, aflându-se în lipsa unor criterii şi întrebări clare, precise, care ar trebui să fie prevăzute în chestionare. Considerăm măsura drept una benefică şi care era necesară de mult timp, aceasta asigurând respectarea dreptului elevilor, creând o punte de comunicare între elevi şi profesori, în vederea construirii unui spaţiu propice învăţării. Astfel, cadrele didactice pot observa în ce moduri îşi pot îmbunătăţii activitatea de predare şi evaluare, înţelegând astfel nevoile fiecărui elev. Mai mult, elevii au astfel oportunitatea să înveţe cum să îşi structureze o opinie, să evalueze obiectiv calitatea actului educaţional de care beneficiază şi să îşi exprime gândurile într-un mod constructiv, nonviolent".

Reprezentanţii elevilor au solicitat adoptarea metodologiei de acordare a feedbackului semestrial deoarece, în ciuda faptului că dreptul este prevăzut la articolul 7, lit, aa) a Statutului Elevului, acesta nu era pus în aplicare şi respectat, iar în cazul în care în anumite unităţi de învăţământ acesta se respecta, de cele mai multe ori întrebările din fişele respective nu erau reprezentative sau nu erau luate măsurile necesare în cazul în care elevii semnalau diferite probleme. Andreea Sabina Spătariu, preşedinte AEC a declarat: "E un lucru de care ne putem bucura printre toate măsurile care au limitat accesul la educaţie din ultimul an. Pe lângă posibilitatea de a evalua şi sesiza eventuale probleme, cred ca este util ca elevii să se obişnuiască şi cu o responsabilitate de acest gen, sarcini de lucru care să nu se rezume doar la teme şi lecţii de repetat acasă. E un mod de a forma oamenii implicaţi şi curajoşi de mâine, pentru că le dai şansa copiilor/adolescenţilor să îşi spună părerile şi cel mai important, şansa ca ceea ce completează în fişa de feedback să fie şi luat în considerare. Cred că aproape fiecare elev a avut la un moment dat un episod neplăcut cu un profesor şi nu a avut curajul de a spune ceva".

Asociaţia Elevilor din Constanţa este prima asociaţie reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în ţara noastă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Toata lumea ii judeca pe profesori - parintii,elevii, inspectoratele, presa, ministerul.Ce se va intampla in aceste conditii?De teama lor (in special a parintilor) si pentru a evita bataile de cap si presiunile legate de obtinerea burselor scolare,, profesorii acorda deja note mai mari decat merita elevii. Acum, sub o noua presiune, vor acorda note si mai mari iar situatia invatamantului se va deforma si mai mult. Avem note mai mari decat impune realitatea, la examene avem subiecte tot mai usoare de la an la an, dar cu toate acestea rata de promovabilitate este scazuta. Invatamantul este tot mai usor, programa este tot mai subtire, notele sunt tot mai umflate iar rata de promovabilitate stagneaza sau este in scadere si pentru toate astea dam vina in continuare pe cine nu trebuie - pe profesori. Nu tot aceiasi profesori erau in invatamant in urma cu cativa ani, inainte de dictatura burselor si a parintilor, cand programa era mai stufoasa, subiectele de la examene erau mai grele, exigenta profesorilor era mai mare si notele se acordau corect, pe merit si nu datorita presiunilor, iar rezultatele si pregatirea elevilor erau mai bune? Nu profesorii s-au schimbat ci atitudinea societatii fata de elevi care au fost transformati in vedete, asa cum televiziunea a creat false vedete precum Bianca Draguseanu,, Simona Senzual si altele. Nu mai avem elevi, ci avem vedete, iar vdetele nu au nevoie de invatatura si de profesori pentru ca le stiu deja pe toate, ca doar sunt vedete, nu?

    Nu profesorii au distrus invatamantul ci prostia noastra.Ce se va intampla in continuare?Profesorii vor deveni mult mai permisivi in ceea ce priveste prezenta si atitudinea la ore a elevilor si vor acorda mult mai usor note mari. Elevii vor avea cunostinte tot mai putine si note tot mai mari iar bursele lor vor fi tot mai multe.Toata lumea va fi multumita pana cand acesti elevi vor trebui sa isi castige existenta prin munca. Atunci vom avea multa forta de munca ieftina si prost platita si ingineri, economisti, doctori, profesori etc. de mana a treia. Se va alege praful de dezvoltarea Romaniei pentru ca invatamantul va produce multi prosti cu note, diplome si aere de genii. Putinii profesorii seriosi, care isi fac treaba bine, cu exigenta si profesionalismul corespunzator si care inca mai acorda note corecte si pretind elevilor o conduita adecvata la scoala, vor avea de suferit.  Inrest, toata lumea va fi multumita pana cand va avea de-a face cu noile generatii de ingineri, economisti, doctori si profesori.

    Prostia naste prostie.Am o propunere:CALIFICATIVELE SA FIE ACORDATE DE ELEVI SUB FORMA DE ESEURI PUBLICE ca sa vada toata tara nivelul celor care evalueaza profesorii. 

    1. Vom avea generatii intregi de Bianca Dragusanu, Simona Trasca si Vulpita cu diplome de inginer, doctor sau economist. Un adevarat viitor de aur pentru tara noastra!

    cu noua abordare europeana , adica lgbt , political corect si alte bazaconii , elevii ii vor educa pe profesori , asta ca o incununare a unei lumi cu sus ul in jos ! 99,99 % din elevi isi doresc sa invete cat mai putin spre deloc , iar scoala sa fie un fel de discoteca . la astea se mai adauga si teroarea parintilor cu studii la facultatea de manele .

    1. Elevii buni vor pierde cel maimult deorace cei mediocrii vor avea aceleasi note ca ei, iar cu ajutorul fabricilor de diplome, elevii mediocrii (mai precis, orice elev) va avea diploma de studii superioare precum elevii bine pregatiti, dupa care la stat vor fi angajati ... ati ghicit.... elevii cu diplome cumparate de la fabrica.

      Astia vor conduce tara!!!! 

      Spre prapastie!!!

      Dancila si Pop vor fi considerati genii pe langa catastrofele ce vor urma la conducerea tarii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb