ZIARUL BURSA

03 iunie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - departe de nevoile partenerilor sociali

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - departe de nevoile partenerilor sociali

George MarinescuMacroeconomie / 3 iunie 2021

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost prezentat public, ieri, de prim-ministrul Florin Cîţu, după multe discuţii şi încercări de conturare a acestuia. Programul care va aduce susţinere financiară importantă pentru trei sectoare - Transporturi ( 6,7 miliarde euro), Educaţia (3,6 miliarde de euro) şi Sănătatea (2,4 miliarde de euro) este detaliat în 1203 pagini şi mai multe anexe.

Horia Ciorcilă

Banca Transilvania preia Idea::Bank pentru 43 milioane euro

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 3 iunie 2021

Instituţia de credit din Cluj achiziţionează şi acţiunile deţinute de Getin Holding la Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare  

Ciorcilă: "Dacă celelalte achiziţii au fost pentru a consolida business-ul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de iniţiative de banking online"

Banca Transilvania achiziţionează acţiunile deţinute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare, pentru suma de 213 milioane lei (43 de milioane de euro), a anunţat, aseară, instituţia de credit, într-un comunicat.

Electroargeş recuperează o creanţă de 5,3 milioane lei de la Alprom SA

PROCEDURI INEXPLICABILE ALE ASF DE CORECŢIE A SITUAŢIILOR FINANCIARE Electroargeş recuperează o creanţă de 5,3 milioane lei de la Alprom SA

George MarinescuPiaţa de Capital / 3 iunie 2021

Referitor la respectiva creanţă, într-un raport de audit se afirma că aceasta este, practic, irecuperabilă  

Pe baza acelui raport, ASF a solicitat, în mod repetat, societăţii Electroargeş SA să exprime puncte de vedere referitoare la creanţa respectivă şi să dispună măsuri faţă de rezervele auditorului cu privire la încasarea acestei creanţe

Conform unui comunicat publicat la data de 28.05.2021, SC Electroargeş SA a anunţat acţionarii şi potenţialii investitori că a încasat de la societatea Alprom SA, aflată în insolvenţă, suma de 5.331.035 lei.

Ne apropiem de o nouă eră cu inflaţie în creştere

Ne apropiem de o nouă eră cu inflaţie în creştere

Ben MadadiMacroeconomie / 3 iunie 2021

În pandemie, statele dezvoltate au cheltuit şi s-au îndatorat la un nivel simţitor mai ridicat decât cel din ultimii 20 de ani  

În ultima vreme se tot vorbeşte despre inflaţie şi posibilele sale implicaţii.

După aproape 20 de ani cu inflaţie în scădere, este foarte posibil să intrăm într-o nouă eră a inflaţiei mai mari. Cel puţin aceasta este părerea multor economişti importanţi ai lumii.

Suporterul trebuie să deţină bilet, adeverinţe medicale şi răbdare

REGULI DE ACCES - EURO 2020 Suporterul trebuie să deţină bilet, adeverinţe medicale şi răbdare

Octavian DanSport / 3 iunie 2021

Încurcate sunt căile de acces la un meci de fotbal în timpul pandemiei. Vremurile în care biletul era suficient au apus, acum s-au înmulţit procedurile, iar suporterul trebuie să fie înarmat cu multă răbdare, dacă vrea să asiste la un meci de de la Euro 2020. Federaţia Română de Fotbal (FRF) a publicat procedura de acces pe Arena Naţională din Capitală la meciurile din cadrul EURO 2020, conform căreia patru categorii de persoane pot asista la partide.

Vietnam, noua sperietoare

OPINII Vietnam, noua sperietoare

Cristian DogaruInternaţional / 3 iunie 2021

Coronavirusul dă repede înapoi în marea majoritate a ţărilor lumii, iar numărul de cazuri active scade văzând cu ochii. Conform datelor Worldometer, dacă la finalul lunii aprilie aveam aproape 1 milion de cazuri zilnice de noi infectări la nivel global (903.000 pe 29 aprilie mai exact), acum s-a ajuns la 359.000 (31 mai).

Copa America "a căzut"din două lacuri, în puţ

Copa America "a căzut"din două lacuri, în puţ

O.D.Sport / 3 iunie 2021

Copa America s-a transformat într-un coşmar pentru fotbalişti, antrenori, organizatori. Problemele par să nu se mai termine, dar cu toate acestea forul fotbalistic continental insistă ca această competiţie să se desfăşoare la data stabilită. Există şi un soi de concurenţă, dacă Europa poate să organizeze Euro 2020 în 11 ţări, America de Sud nu vrea să se lase mai prejos, nu ca număr de ţări implicate ci măcar să respecte datele anunţate după o primă amânare.

Fuziunile şi achiziţiile din sectorul tehnologic vor depăşi, până anul viitor, recordul din 2018

RAPORT GARTNER LA NIVEL MONDIAL Fuziunile şi achiziţiile din sectorul tehnologic vor depăşi, până anul viitor, recordul din 2018

A.V.Internaţional / 3 iunie 2021

Software-ul rămâne domeniul în care vor avea loc cele mai importante tranzacţii, în 2021, în baza interesului din partea investitorilor financiari Jung Min, Goldman Sachs Asia: "Boom-ul este rezultatul schimbărilor tehnologice în funcţionarea economiei" 

Volumul fuziunilor şi achiziţiilor care implică furnizori de tehnologie va depăşi, la nivel global, până în 2022, recordul maxim înregistrat în 2018, potrivit companiei de consultanţă Gartner Inc., care aminteşte că achiziţiile efectuate de furnizorii de comunicaţii au susţinut revenirea tranzacţiilor în a doua jumătate a anului 2020, sector urmat de servicii şi software.

Satisfacţie pentru elevi: pot acorda feedback profesorilor

Satisfacţie pentru elevi: pot acorda feedback profesorilor

O.D.Miscellanea / 3 iunie 2021

Elevii au repurtat o primă victorie în lunga lor bătălie cu autorităţile desfăşurată în pandemie. După nenumărate scrisori deschise şi proteste, pe diverse subiecte, asociaţiile de elevi salută iniţiativa Ministerului Educaţiei de a aproba metodologia de acordare a feedbackului privind activitatea de învăţare, predare şi evaluare în învăţământul preuniversitar.

Întrebat de un jurnalist de la PolitiFact dacă este sigur că pandemia s-a dezvoltat natural, Fauci a răspuns: "Nu, de fapt, nu sunt convins de asta. Cred că ar trebui să investigăm în continuare ce s-a întâmplat în China până când vom afla, în măsura posibilităţilor noastre".

NOI DETALII DESPRE ORIGINEA SARS-COV-2 Teoria eliberării accidentale din laborator a Covid-19 atrage tot mai mulţi adepţi

M.G.Internaţional / 3 iunie 2021

Antony Fauci, directorul in­stitutului american pentru alergii şi boli infecţioase, şi alţi specialişti americani în virologie au avut discuţii despre şi au cercetat în ianuarie-februarie 2020 posibilitatea ca virusul SARS- CoV-2 să fi fost prelucrat în laborator, conform celor 3.200 de pagini de email-uri ale lui Fauci care au intrat în posesia publicaţiei online Buzzfeed News. Amintim că în ultimele săptămâni teoria scăpării din laborator a virusului a început să nu mai fie considerată "teorie conspiraţionistă", în condiţiile în care mass-media americană a publicat mai multe detalii şi rapoarte oficiale cu privire la posibila origine a SARS-CoV-2. Email-urile lui Fauci adaugă, de altfel, la controverse şi arată cum gestionarea şi diseminarea unor informaţii cu privire la SARS- CoV-2 au fost gestionate în "conclav".

Festival de film ecologist, organizat de ziarişti profesionişti

Festival de film ecologist, organizat de ziarişti profesionişti

O.D.Cultură / 3 iunie 2021

Iubitorii de film şi de ecologie au ocazia să îmbine cele două pasiuni săptămâna viitoare. Festivalul Internaţional de Film Ecologist ECO FEST România - "Pentru Sănătatea Pământului" este organizat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România şi Asociaţia Iniţiativa Ecologistă Europeană, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Ministerului Educaţiei. EcoFest ediţia a XI-a se va desfăşura la Craiova în perioada 7-13 iunie. Potrivit organizatorilor, spre deosebire de celelalte ediţii, de data aceasta formatul va fi unul hibrid, cu transmisii online şi cu participare fizică limitată a publicului.

Preţurile producătorilor industriali din România au crescut cu un ritm lunar de 1,2%, în aprilie

MIHAI GONGOROIMacroeconomie / 3 iunie 2021

Preţurile producătorilor industriali din România au crescut cu un ritm lunar de 1,16%, în aprilie, după o creştere lunară de 1,4% în martie, conform datelor publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Pe piaţa internă preţurile industriale au crescut lunar cu 1,13% în aprilie, în timp ce pentru piaţa externă au crescut cu 1,19%.

Ministerul Finanţelor a împrumutat de pe piaţa internă 2,95 miliarde lei, în luna mai

Ministerul Finanţelor a împrumutat de pe piaţa internă 2,95 miliarde lei, în luna mai

Mihai GongoroiMacroeconomie / 3 iunie 2021

Ministerul Finanţelor are în plan emiterea de titluri în monedă locală în valoare de 5,125 miliarde lei în luna iunie 

Ministerul de Finanţe a împrumutat în luna mai 2,95 miliarde de lei de pe piaţa internă, respectiv 63% din suma programată a fi atrasă în a cincea lună din an. Suma mai mică atrasă se datorează celor trei licitaţii de titluri de stat eşuate ale Finanţelor. Oficialii guvernamentali au respins în respectivele ocazii ofertele anemice ale băncilor care au cerut randamente în creştere. Statul a împrumutat mai mult în primele luni din an şi se situează în prezent într-o poziţie confortabilă din perspectiva necesarului de finanţare pentru acest an.

CONFORM HOTĂRÂRILOR AGA DIN APRILIE 2020 SIF Transilvania a pornit acţiunea de atragere a răspunderii lui Fercală şi Carapiti

A.I.Piaţa de Capital / 3 iunie 2021

SIF Transilvania (SIF3) a pornit acţiunea de atragere a răspunderii lui Mihai Fercală, fost preşedinte executiv/director general al SIF-ului, şi a lui Dumitru Carapiti, fost vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere al societăţii, în conformitate cu hotărârile acţionarilor din data de 28 aprilie 2020, a anunţat ieri emitentul printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Aprecieri pe linie pentru indici

Aprecieri pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 3 iunie 2021

Creştere de 10,6% pentru acţiunile SIF Muntenia  

Plasamentul privat al titlurilor companiei Air Claim a fost înregistrat în sistemul bursier

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au apreciat în sesiunea de ieri de tranzacţionare, în ton cu evoluţiile din pieţele internaţionale.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 3 iunie 2021

MACRO NEWSLETTER 3 iunie 2021

Macroeconomie / 3 iunie 2021

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune peste aşteptări în luna mai 2021, pe fondul temperării neaşteptate a creşterii numărului locurilor de muncă. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 61,2 puncte,...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo