CONFORM HOTĂRÂRILOR AGA DIN APRILIE 2020 SIF Transilvania a pornit acţiunea de atragere a răspunderii lui Fercală şi Carapiti

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iunie 2021

SIF Transilvania (SIF3) a pornit acţiunea de atragere a răspunderii lui Mihai Fercală, fost preşedinte executiv/director general al SIF-ului, şi a lui Dumitru Carapiti, fost vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere al societăţii, în conformitate cu hotărârile acţionarilor din data de 28 aprilie 2020, a anunţat ieri emitentul printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În primăvara anului trecut, acţionarilor SIF Transilvania li s-a supus la vot, între altele, atragerea răspunderii lui Mihai Fercală pentru prejudicierea societăţii cu suma de 0,62 milioane lei, plătită ca despăgubiri şi cheltuieli de judecată lui Constantin Frăţilă, ca urmare a nepunerii în executare a unei sentinţe judecătoreşti, ceea ce a avut ca efect obstrucţionarea dreptului fostului arbitru de fotbal de a-şi exercita mandatul de membru în Consiliu, între decembrie 2014 şi aprilie 2017. În cazul lui Dumitru Carapiti se menţiona că, prin modul în care şi-a exercitat mandatul de membru al board-ului, a favorizat prejudicierea SIF-ului cu suma amintită.

După AGA, au fost comunicate pieţei două seturi de hotărâri, contradictorii în anumite puncte, din cauza modalităţii de calcul a voturilor. Într-un caz, care fost publicat la BVB şi în care era aprobată atragerea răspunderii lui Mihai Fercală şi Dumitru Carapiti, erau eliminate "abţinerile" din contul voturilor luate în considerare, în timp ce în celălalt erau incluse în total. Hotărârile prin s-a aprobat pornirea acţiunii în răspundere a celor doi au fost contestate în instanţă, dar fără izbândă.

Recent, membrii Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania l-au numit pe Paul-George Prodan în funcţia de preşedinte al board-ului, iar pe Radu Momanu în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.

În luna decembrie a anului trecut, acţionarii societăţii de investiţii financiare au ales un nou board format din Paul-George Prodan, Patriţiu Abrudan, Marius-Petre Nicoară, Constantin Frăţilă şi Radu Momanu, cu un mandat de patru ani începând de la data autorizării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Capitalizarea bursieră a societăţii de investiţii financiare din Braşov este de circa 745 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Hai și cu Ciurezu! Noua conducere speram sa și facă treaba și sa ia exemplul de mai sus

    1. Asta este o porcarie de comentariu. Dar pana una alta, vedem ca unii care au pus umarul la aducerea noii conduceri - care din prima a blocat votul pe baza de cheie electronica - asa ca sa arate ca s-a intrat intr-o epoca de profesionalism, CORPORATE GOVERNANACE (de fapt ca sa nu poata vota lumea cu usurinta, dar asta ramane intre noi) ... Deci unii care au ajutat la instalarea noii conduceri - care au reprezentat niste fonduri detinute de fapt de 2SIF pereche - au inceput sa isi dea demisiile. Oare de ce ? Nu cumva mai activeaza si in alte locuri ? Cooperative, asociatii ? Ma opresc aici ca acolo sunt membri onorabili, care n-au vina - doar poate pasivitatea ;)

      La ce portofoliu a lasat Ciurezu, domnii Cioaca si Trif pot sa nu faca nimic si SIF 5 tot iese pe profit. Ce sa ii reproseze lui Ciurezu?

      Au ei grija sa-l devalizeze si pe asta.

      Corect,asa procedeaza hotii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb