Sberbank nu intenţionează să intre pe piaţa din România în 2014

A.F.
Companii / 24 ianuarie 2014

Bancă rusească OAO Sberbank nu intenţionează să intre, în acest an, pe piaţa din ţara noastră, a declarat, ieri, directorul general adjunct Sergey Gorkov, informează Bloomberg.

În 2012, grupul rus Sberbank a plătit 505 milioane de euro pentru Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac ÖVAG, exceptând însă subsidiara din România. Tot în 2012, Sberbank a achiziţionat Denizbank, divizia din Turcia a băncii franco-belgiene Dexia, pentru aproximativ 3,6 miliarde de dolari (2,9 miliarde de euro).

Sergey Gorkov a precizat că în 2014 compania intenţionează să deschidă 20 de noi sucursale în Cehia şi, de asemenea, se va extinde şi în Slovacia. În plus, Sberbank, bancă de stat condusă de Gherman Gref, fostul ministru rus al Economiei, va solicita autorizaţia pentru a intra pe piaţa din Germania iar în paralel va încerca să-şi dubleze investiţiile în Austria, după ce anul trecut a obţinut o licenţă bancară în această ţară.

Gorkov a declarat că Sberbank nu poartă discuţii pentru preluarea băncii austriece Raiffeisen Bank International AG (RBI). "Raiffeisen este o bancă interesantă dar are mari probleme, în special în Ungaria şi Balcani", a spus Gorkov, adăugând că "Sberbank nu are de gând să intre pe piaţa din România".

Compania încearcă să se extindă dincolo de statele fostei URSS într-un moment în care unele bănci occidentale îşi vând diviziile din Europa de Est pentru a îndeplini noile norme de capital sau a rambursa ajutoarele de stat de care au beneficiat în timpul crizei financiare, mai informează Bloomberg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb