Scăderi pe linie pentru indicii BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 15 august 2019

Scăderi pe linie pentru indicii BVB

Tranzacţii "deal" de 8,7 milioane de lei cu acţiunile Banca Transilvania

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat scăderi în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-o zi în care circa jumătate din companiile prezente în piaţa noastră de capital s-au prezentat în faţa investitorilor cu rezultatele obţinute după primele şase luni ale acestui an.

Rulajul a fost de 39,04 milioane de lei, peste cel din şedinţa anterioară, când în piaţa principală de la BVB au fost consemnate schimburi de 33,51 milioane de lei, lichiditatea de ieri fiind ajutată şi de două transferuri de tip "deal", în sumă de 8,7 milioane de lei, realizate cu acţiunile Banca Transilvania (TLV).

Schimburile au fost derulate la preţul unitar de 2,375 lei, cu 0,21% sub referinţa din piaţa "regular".

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă, asemănătoare cu cea din principalele burse europene şi americane, care au scăzut în prima parte a zilei. Indicele BET a pierdut 0,7% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,73% pentru BET-BK şi -0,19% pentru BET-FI. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 8,27 milioane de euro, sub media zilnică de 9,44 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Transilvania Construcţii (COTR), +7,84%, pe fondul tranzacţionării unui volum redus. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de acţiunile Nuclearelectrica (SNN), cu +1,88%, pe fondul tranzacţonării unui volum ce depăşeşte media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Carbochim (CBC), cu -12,86%, în condiţiile unui volum redus. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Transgaz (TGN), -2,93%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol."

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, a căror cotaţie a coborât cu 2,1%, până la 2,33 lei, pe în condiţiile unui rulaj de 8,14 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare în stagnare, la preţul unitar de 1,1 lei, valoarea schimburilor cu titlurile FP însumând 7,14 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în acest top se găsesc acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,3 lei, cu 0,75% sub cel din şedinţa anterioară, pe fondul unei valori transferate de 2,07 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus a coborât cu 0,69%, iar indicele BET-NG, al sectorului energetic şi al utilităţilor, a avut o depreciere de 0,43%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Multumesc, informatii utile

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb