SCANDAL LEGAT DE AEP USR: "PSD şi PNL fac scut în jurul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente"

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 21 aprilie 2022

USR aminteşte că actualul preşedinte al AEP, Mituleţu Buică, a fost trimis în judecată de procurorii DNA după ce, în 2019, a concediat abuziv doi directori din instituţie.

USR aminteşte că actualul preşedinte al AEP, Mituleţu Buică, a fost trimis în judecată de procurorii DNA după ce, în 2019, a concediat abuziv doi directori din instituţie.

Proiectul legislativ prin care PSD şi PNL vor să-l scape de închisoare pe şeful AEP, Constantin Florin Mituleţu-Buică, rămâne pe agenda plenului Camerei Deputaţilor, deşi parlamentarii USR au solicitat scoaterea acestuia de pe ordinea de zi, conform unui comunicat de presă emis de formaţiunea politică aflată în opoziţie.

"PSD şi PNL vor da un tun marca OUG13. Un amendament depus pe ascuns şi scapi de închisoare. Astăzi, la votul final de la Camera Deputaţilor urmează să intre un proiect de lege care îl scapă de acuzaţiile DNA pe şeful AEP, Mituleţu Buică. Pe scurt, procurorii îl acuză pe Mituleţu Buică, şeful AEP, că a demis abuziv doi directori şi a angajat alţi 18, fără concurs. O încălcare clară a legii. Ce face amendamentul depus de PSD-istul Radu Oprea şi adoptat în Comisia de Administraţie? Lasă liber AEP să facă angajări sau să promoveze oamenii în instituţie fără concurs. Totul din pix. Astfel, fapta de care e acuzat şeful AEP dispare. La fel cum Dragnea voia OUG 13 pentru a scăpa de închisoare. Ăsta e PSD şi PNL. Poţi să comiţi acte de corupţie, să îţi promovezi ilegal sinecurile în funcţie pentru a captura instituţii, iar dacă DNA te prinde, dai o lege şi scapi. Nu va rămâne aşa. USR s-a opus în Comisii, iar astăzi vom încerca să scoatem amendamentul. Dacă legea trece în forma actuală, vom contesta şi la CCR", afirma, înaintea şedinţei de plen de ieri, Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte al USR şi lider al grupului deputaţilor aparţinând acestei formaţiuni politicie.

La solicitarea deputaţilor USR, proiectul de act normativ a fost mutat spre finalul ordinii de zi, dar nu a mai fost dezbătut şi votat, urmând ca să se afle pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, săptămâna viitoare, în şedinţa de după sărbătorile pascale.

"După ce am atras atenţia asupra mârşăviei puse la cale de PSD şi PNL, au făcut strategic un pas înapoi şi au mutat proiectul spre coada ordinii de zi, aşa că nu a mai fost discutat astăzi. Au respins însă solicitarea USR de retrimitere la comisii a proiectului, aşa că el rămâne pe ordinea de zi şi, cel mai probabil, vor încerca să-l împingă la vot imediat după sărbători", a declarat Ionuţ Moşteanu, după şedinţa de plen de ieri.

USR aminteşte că actualul preşedinte al AEP a fost trimis în judecată de procurorii DNA după ce, în 2019, a concediat abuziv doi directori din instituţie. PNL, care acum pune umărul la scăparea lui Mituleţu-Buică, acuza atunci "PSD-izarea instituţiei" şi vorbea despre desfăşurarea unui "proces agresiv de capturare şi compromitere a instituţiilor cheie din statul român, având ca unic scop menţinerea la putere prin orice mijloace".

Între timp, liberalii şi-au amintit, probabil, că Autoritatea Electorală Permanentă este instituţia care verifică folosirea banilor de către partide, atât în campaniile electorale, cât şi în afara lor, mai afirmă cei de la USR.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb