ZIARUL BURSA

21 aprilie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Imagine creată de MAKE

"Veniţi să luaţi lumină!"

Dan NicolaieMiscellanea / 21 aprilie 2022

Dan Nicolaie

Lumea întreagă aşteaptă o minune, după pandemie şi război ar vrea o mie de ani de pace şi linişte. Aşa ceva nu prea există pe această planetă, dar speranţa cu asta se ocupă, plăsmuieşte lucruri care în general nu se pot.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO

SUA şi UE promit noi sancţiuni împotriva Rusiei

A.V.Internaţional / 21 aprilie 2022

Parlamentul Japoniei a aprobat revocarea clauzei "naţiunii celei mai favorizate" acordate Rusiei 

SUA şi Uniunea Europeană (UE) au ajuns la "un larg consens cu privire la necesitatea creşterii presiunii asupra Kremlinului, în special prin adoptarea de noi sancţiuni", anunţă guvernul italian, conform AFP.

Va rezista a Cincea Republică Franceză unui nou mandat al lui Emmanuel Macron?

Va rezista a Cincea Republică Franceză unui nou mandat al lui Emmanuel Macron?

Călin RecheaPolitică / 21 aprilie 2022

Călin Rechea

Se ştie că justiţia, mai ales cea europeană, este oarbă şi lucrează permanent în slujba dreptăţii. A lucrat şi de Sărbătoarea Învierii, deoarece mai era doar o săptămâna până la al doilea tur de scrutin din Franţa şi nu ar fi fost creştineşte să lase majoritatea alegătorilor pradă unei tentaţii diabolice, după cum arată unele sondaje de opinie.

Întoarcerea cocoşeilor de aur

Petru RomoşanEditorial / 21 aprilie 2022

Petru Romoşan

În vremuri de molimă (Covid, de exemplu), de război (Ucraina, deocamdată), de inflaţie nemaivăzută de zeci de ani, de foamete (care se anunţă peste tot, dar mai ales pentru vreo 100 de milioane de africani) şi de scumpiri galopante (mai ales la alimente şi la produse de primă necesitate - mai întâi speculă şi apoi penurie), aurul revine în forţă în prima linie a schimburilor comerciale şi a preocupărilor de masă. Adică aurul redevine ceea ce a fost atâta amar de vreme, adevărata "monedă" de referinţă. Singura monedă luată în serios de toată lumea.

Legea care simplifică impozitarea investitorilor la bursă, la un pas de implementare

Legea care simplifică impozitarea investitorilor la bursă, la un pas de implementare

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 21 aprilie 2022

Iniţiativa vizează reţinerea la sursă a câştigurilor din tranzacţii şi impozit între 1% şi 3%, în funcţie de perioada de deţinere Deputatul Sebastian Burduja: "Pentru români, această lege înseamnă posibilitatea de a-şi multiplica economiile mult mai uşor" Adrian Tănase, directorul general al BVB: "Prin această măsură vrem să îmbunătăţim participarea populaţiei la piaţa de capital" Senatorul Claudiu Mureşan: "Piaţa de capital trebuie să devină şi în România o sursă serioasă de finanţare pentru companii" 

Impozitarea tranzacţiilor bursiere se va simplifica, probabil, de la începutul anului viitor, după ce ieri deputaţii au aprobat proiectul ce implică eliminarea interacţiunii investitorilor cu fiscul şi reducerea taxării câştigurilor obţinute din tranzacţii cu titluri ale pieţei de capital.

Jucătorii de tenis din Rusia, interzişi la Wimbledon

Jucătorii de tenis din Rusia, interzişi la Wimbledon

O.D.Sport / 21 aprilie 2022

Una dintre ultimele portiţe pentru sportivii ruşi, tenisul, este pe cale să se închidă. Suspendaţi din aproape toate competiţiile internaţionale, sportivii ruşi încă mai puteau concura individual la câteva discipline.

"Vrem facilităţi fiscale precum cele acordate transportului rutier"

PATRONATELE ŞI SINDICATELE DIN TRANSPORTUL FEROVIAR: "Vrem facilităţi fiscale precum cele acordate transportului rutier"

G.M.Companii / 21 aprilie 2022

Organizaţia patronală a operatorilor privaţi împreună cu sindicatele din domeniul transportului feroviar cer tratament egal şi acordarea unor facilităţi pentru operatorii de transport feroviar de marfă şi de călători, similar celor acordate transportatorilor rutieri, necesare pentru depăşirea crizelor existente şi relansarea activităţii, se arată într-un comunicat comun de presă emis de Organizaţia Patronală a Societăţilor Feroviare Private(OPSFPR), Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România (FMLR), Federaţia Sindicală a Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), Federaţia Naţională Drum de Fier (FNDF) şi Federaţia Naţională din Transporturi Elcatel (FNT Elcatel).

Legea privind factura electronică a trecut de Parlament

Legea privind factura electronică a trecut de Parlament

I.Ghe.Companii / 21 aprilie 2022

Legea privind aprobarea de către Parlament a Ordonanţei de urgenţă nr.120/2021 referitoare la implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România, a trecut ieri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Farmaceutica Remedia va acorda dividende de 4,76 milioane de lei

Farmaceutica Remedia va acorda dividende de 4,76 milioane de lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 aprilie 2022

Randament brut de 7,2%  

Farmaceutica Remedia (RMAH) va acorda dividende în valoare de 4,76 milioane de lei, din profitul ultimilor doi ani, conform votului de ieri al acţionarilor distribuitorului de medicamente, după cum reiese dintr-un raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Indicii fac un pas în faţă

BVB Indicii fac un pas în faţă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 aprilie 2022

Tranzacţii de 54 milioane de lei, sub cele din şedinţa anterioară 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri reduse în sesiunea de tranzacţionare de ieri. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în...

MACRO NEWSLETTER 21 aprilie 2022

MACRO NEWSLETTER 21 aprilie 2022

Macroeconomie / 21 aprilie 2022

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au accelerat puternic creşterea anuală în martie 2022, până la 30,9%, cea mai mare din perioada postbelică, de la 25,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 4,9%, după un avans...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo