SUA şi UE promit noi sancţiuni împotriva Rusiei

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 aprilie 2022

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO

Parlamentul Japoniei a aprobat revocarea clauzei "naţiunii celei mai favorizate" acordate Rusiei

SUA şi Uniunea Europeană (UE) au ajuns la "un larg consens cu privire la necesitatea creşterii presiunii asupra Kremlinului, în special prin adoptarea de noi sancţiuni", anunţă guvernul italian, conform AFP.

Aliaţii au convenit, de asemenea, asupra necesităţii "creşterii izolării internaţionale a Moscovei", a menţionat guvernul într-un comunicat.

Această poziţie a fost luată în cadrul unei întâlniri virtuale între preşedintele american, Joe Biden, şi principalii aliaţi ai Statelor Unite, într-un moment în care Moscova a dezlănţuit în Donbas o nouă fază a atacului său. Videoconferinţa i-a reunit pe liderul francez Emmanuel Macron, premierul britanic Boris Johnson, cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele român Klaus Iohannis, cel polonez - Andrzej Duda, premierul italian Mario Draghi, cel canadian, Justin Trudeau, şi prim-ministrul japonez Fumio Kishida.

La discuţii au participat şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, precum şi preşedinţii Comisiei Europene şi ai Consiliului European, Ursula von der Leyen şi Charles Michel, conform Agerpres.

Într-un comunicat, Jens Stoltenberg a confirmat, de asemenea, că participanţii au convenit "cu privire la importanţa de a face Moscova să plătească şi mai mult" pentru invazia sa în Ucraina.

În plus, potrivit guvernului italian, "angajamentul comun de a diversifica sursele de energie, reducând astfel dependenţa de livrările ruseşti a fost reafirmat" în cadrul acestei videoconferinţe.

Conform preşedinţiei franceze, occidentalii sunt hotărâţi să "îşi întărească sprijinul pentru Ucraina în toate privinţele în faţa agresiunii ruse", în special prin "noi sancţiuni împotriva Rusiei, dacă aceasta persistă în război".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a spus că participanţii au discutat despre "eforturile lor coordonate de a continua să provoace costuri economice semnificative, astfel încât Rusia să fie trasă la răspundere" pentru acţiunile sale.

Această întâlnire virtuală a avut loc în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a început luni o ofensivă majoră în estul Ucrainei, un nou obiectiv strategic pentru forţele ruse, după retragerea acestora din regiunea Kiev. O parte din acest teritoriu ucrainean era deja în mâinile forţelor separatiste pro-ruse din 2014, reaminteşte AFP.

Rusia pierde beneficiile în materie de tarife şi bariere comerciale legate de Japonia

Parlamentul Japoniei a aprobat ieri revocarea clauzei "naţiunii celei mai favorizate" acordate Rusiei, o măsură luată în consonanţă cu alte ţări pentru a sancţiona Moscova pentru invadarea Ucrainei, transmite agenţia Kyodo.

În urma acestei decizii, Rusia va pierde beneficiile în materie de tarife şi bariere comerciale.

De asemenea, au fost introduse modificări legislative pentru a preveni folosirea criptomonedelor pentru ocolirea sancţiunilor economice impuse Rusiei, conform Agerpres.

În urma votului din Parlament, guvernul prim-ministrului Fumio Kishida va emite decrete prin care toate importurile din Rusia vor fi supuse unor taxe vamale mai mari până la sfârşitul lui martie 2023.

Importurile de petrol brut şi gaz natural lichefiat, precum şi cele de paladiu, un metal rar folosit la purificarea gazelor de eşapament, nu sunt afectate deoarece nu le erau impuse tarife nici înainte ca Rusia să obţină clauza comercială favorabilă.

Indicele major MOEX al Bursei din Moscova, denominat în ruble, a crescut cu 2% ieri, la ora locală 14.05, până la 2.362,78 puncte, iar RTS - denominat în dolari - cu 3,4%, la 963,55.

----------------

Preţul futures al barilului de petrol Brent cu livrare în luna iunie a urcat cu 0,8% la ICE Futures Europe, în prima parte a zilei de ieri, atingând 108,11 dolari. La Nymex SUA, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în mai a crescut cu 0,7%, la 103,29 dolari barilul la ora locală 06.32.

Preţul gazelor cu livrare în luna mai atingea 97,24 euro pentru un Megawatt-oră la Bursa din Amsterdam, ieri la ora 14.00, faţă de 95,5 euro la deschiderea şedinţei bursiere. Pe parcursul sesiunii, cotaţia a coborât până la 92,5 euro.

----------------

Cotaţia futures a aurului cu livrare în iunie a scăzut cu 0,2%, la 1.955 dolari uncia la Comex New York, ieri la ora locală 06.51, cea spot a urcat cu 0,2%, la 1.953,70 dolari/uncie.

----------------

Preţul grâului cu livrare în luna iulie a scăzut cu 0,5% ieri, la Bursa din Chicago (CBOT), la ora locală 06.53, la 11,03 dolari/buşel. Cotaţia porumbului cu livrare în iulie era în declin cu 0,3%, la 7,97 dolari/buşel.

----------------

Euro a urcat cu 0,7% faţă de moneda SUA, ajungând la 1,0859 dolari ieri, la ora 14.06 (ora României).

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Vedeti globalistilor-marxisti pana unde intindeti coarda, caci s-ar putea sa va impuna si Rusia niste sanctiuni de tipul Satan 2!

    1. Tot gradinite pleznesc si cu astea?

    taiati integral achizitiile directe sau prin proxy de combustibil nuclear, gaz, carbune si petrol (inclusiv derivate) din Rusia !

    deodata si dintr-o singura miscare totala !  

    1. ideal ar fi ca acest tip de miscare sa fie implementat nu doar de catre UE, ci de catre intreaga Lume Libera!

      pt 2.1 libera in capul tau!

      uita-te cum traiesc oamenii simpli in rusia si china si coreea de nord si apoi sa mai comentezi despre ce inseamna lumea libera !

      Si cumparati de unde ?

    Bolsevici au mai incercat o racketa doar de asa ceva se tin parca tarile libere au mii de rackete dar nu flutura cu ele cum fac acesti bolsevici bolnavi care nu se gindesc ca nu vor apuca sa le foloseasca posibil sa explodeze cele mai multe in depozitele lor cu tehnologia sunt in urma celor vestici cu mult asa fac si puiul lor coreia de nord alti sifilitici bolnavi si sclerozati. Cu astfel de lucruri sperie doar acele tari care acum trec de la sclavagizm care sunt in urma cu 200 de ani.In urmatori 10 ani rusia va regresa cu 50 de ani daca nu isi va sckimba acesta conducere bolsevica deosebit de bolnava mintal.

    Daca UE e asa tare in sanctiuni sa inchida robinetul la gazele din Rusia astazi, imediat, la fel cu petrolul si carbunele... Ne intoarcem in sec xVlll ... Ce minte tampita sa iti faci singur rau... sadomasochisti europeni...

    1. s"UE"cidali :) ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb