MAPN PREGĂTEŞTE TERENUL Modificare legislativă pentru trimiterea de armament în Ucraina

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 21 aprilie 2022

Modificare legislativă pentru trimiterea de armament în Ucraina

Iniţiativa legislativă a Ministerului Apărării Naţionale, care ar permite autorităţilor din ţara noastră să trimită arme şi echipament Ucrainei se află în acest moment în analiză şi în momentul în care se va lua o decizie aceasta va fi anunţată, a declarat, ieri, premierul Nicolae Ciucă.

"În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens", a spus şeful guvernului.

În proiectul de ordonanţă de urgenţă postat pe site-ul MApN pentru completarea articolului 9 din OG 122/1998 se prevede:

"Forţele destinate apărării naţionale pot face donaţii de produse din rezervele proprii în starea în care se află către state aliate sau partenere, în baza solicitărilor primite, în scopul acordării sprijinului cu titlu de ajutor, în situaţiile temeinic justificate de evoluţia mediului de securitate şi când sunt afectate interesele României".

Proiectul mai stipulează donaţia respectivă se aprobă prin hotărâre de guvern şi că produsul care fac obiectul donaţiilor vor fi acumulate şi împrospătate ulterior de către forţele destinate apărării naţionale care au făcut respectiva donaţie din rezervele proprii.

Iniţiativa de act normativ a fost pusă în dezbatere publică în 15 aprilie, iar după zece zile ar urma să intre pe circuitul de avizare interministerială înainte de a fi aprobată de guvern.

Premierul a infirmat declaraţiile recente ale autorităţilor de la Kremlin referitoare la prezenţa pe teritoriul Ucrainei a unor mercenari din ţara noastră.

"Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni; nu încape discuţia pe acest subiect", a spus Nicolae Ciucă.

Şeful guvernului a făcut apel la cetăţeni să aibă grijă de unde se informează, arătând că "este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu, există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului şi al propagandei".

"Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii", a spus premierul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu ar trebui o dezbatere reala pe aceasta tema?parlament mai avem?n-ar trebui sa intrebam si parlamentul ce parere are?

    Daca maciuca si clovnul de la cotroceni au chef de razboi,sa-si ia flintele si sa mearga sa lupte ei in ucraina.sau unde vor.

    Din punctul meu de vedere razboiul din ucraina nu e razboiul nostru si ar trebui sa ne vedem de treaba noastra.cine vrea razboi,poate merge in tara vecina si neprietena,ucraina. 

    Este o situatie de securitate nationala ce comenteaza oamenii pe retelele de socializare sau faptul ca autoritatile romane vor sa doneze arme Ucrainei?In primulrand,noi nu avem nici pentru noi ca ce chestie sa mai donam si altora si sa ni-i punem pe rusi degeaba in cap?Bogati mai suntemnoi!Si darnici!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb