SCANDALUL LEGILOR JUSTIŢIEI Scenariu: Paradoxal, OUG este dată împotriva lui Tăriceanu

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 16 octombrie 2018

Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, susţin că postul de ministru al Justiţiei se află, conform protocolului încheiat în 2016, în portofoliul PSD.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, susţin că postul de ministru al Justiţiei se află, conform protocolului încheiat în 2016, în portofoliul PSD.

Ordonanţa de Urgenţă aprobată de Guvern prin care sunt modificate legile justiţiei adoptate în acest an de Parlament, prin acordarea unei puteri mai mari ministrului Justiţiei, este în beneficiul PSD.

Deşi senatorul Şerban Nicolae s-a declarat nemulţumit de noile texte introduse de ministrul Tudorel Toader şi a cerut miniştrilor PSD şi premierului Viorica Dăncilă ca OUG să nu fie votată de guvern, totuşi Executivul a decis că actul normativ iniţiat de ministrul justiţiei trebuie aprobat în forma propusă de acesta.

Sporirea atribuţiilor ministrului Justiţiei faţă de procurori, în sensul creşterii subordonării acestora în faţa ministrului de resort, îi va putea disciplina pe răzvrătiţii din sistem - vezi cazul procurorilor care au protestat pe scările Curţii de Apel Bucureşti, printre ei numărându-se şi procurorul DNA Andrei Bodeanu - cu ajutorul acţiunii disciplinare pe care o va iniţia conform noii OUG.

Faptul că ministrul Tudorel Toader, cel care a fost propus pentru această funcţie, susţine că nu doreşte să uzeze de această nouă atribuţie, deşi a solicitat-o şi i-a fost aprobată de miniştrii guvernului Dăncilă, nu înseamnă că noua măsură nu va fi aplicată de viitorii miniştri numiţi politic la Justiţie.

În urmă cu două săptămâni, într-o dispută indirectă, prin intermediul mass-media, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, susţineau că postul de ministru al Justiţiei se află, conform protocolului încheiat în 2016, în portofoliul PSD, chiar dacă el este ocupat de un an şi jumătate de Tudorel Toader care a fost propus de către ALDE.

Dacă la viitoarea remaniere sau la o altă asemenea procedură Tudorel Toader va fi înlocuit din funcţie de către un candidat din partea PSD, fie că el se va numi Eugen Nicolicea, Florin Iordache, Şerban Nicolae sau Robert Cazanciuc, acesta se va putea folosi de acţiunea disciplinară împotriva procurorilor incomozi pentru liderii PSD cu probleme penale.

În cazul în care viitorul ministru de resort va fi atacat de opoziţie şi de societatea civilă cu privire la folosirea acţiunii disciplinare, va fi foarte uşor să se arunce responsabilitatea în spatele lui Tudorel Toader şi, implicit, a ALDE, formaţiunea politică ce l-a propulsat în fotoliul de ministru al Justiţiei.

Cert este că politicianul care are de pierdut cel mai mult în urma adoptării OUG privind legile justiţiei este Călin Popescu-Tăriceanu, nimeni altul decât contracandidatul lui Liviu Dragnea la candidatura pe care coaliţia PSD-ALDE o va stabili pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Argumentatia priveste exclusiv avantaje si dezavantaje intre puscariabili. Noua ne este indiferent care dintre puscariabili prevaleaza in actule de guvernare.

    Cine protesteaza e un razvratit?

    Concluzia? 

    Ciocu mic! 

    Sa ne conduca penalii!

    Incotro? 

    din pacate nu ne conduc nici penali, ei sunt foarte ocupati cu furturile lor, sau cu mentinerea in libertate si cu beneficiile obtinute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb