ZIARUL BURSA

16 octombrie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Ilustraţie de MAKE

MIGHTY MOUSE: Ministrul Justiţiei s-a făcut împărat peste procurori

George MarinescuPolitică / 16 octombrie 2018

Ministerul Public: "OUG, o pârghie politică de dominare a justiţiei"  

Ludovic Orban, preşedinte PNL: "Ordonanţa adaugă mai multă putere ministrului Justiţiei"

Arpad Marton, deputat UDMR: "OUG este inacceptabilă; din păcate, ministrul justiţiei se consideră mai deştept decât Parlamentul"

Guvernul a adoptat, ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care modifică legile justiţiei aprobate în acest an şi care au fost declarate conforme cu actul fundamental al ţării, de către Curtea Constituţională. Motivul invocat de premierul Viorica Dăncilă şi de ministrul Justiţiei Tudorel Toader pentru adoptarea acestei OUG este corelarea modificărilor efectuate de Parlament la legile 303/2004, 304/2004 şi 317/2004 cu recomandările Comisiei de la Veneţia în opinia preliminară emisă în luna iulie 2018.

Activele bancare - 50% din PIB la noi, faţă de 255% în UE

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ A BĂNCILOR: Activele bancare - 50% din PIB la noi, faţă de 255% în UE

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 16 octombrie 2018

În zona euro, activele bancare ocupă 288% din PIB 

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) consideră necesară creşterea creditării, în condiţiile în care ţara noastră înregistrează o serie de decalaje în raport cu statele membre UE, ceea ce fragmentează eforturile de integrare şi conduce la o serie de efecte adverse, cum sunt reducerea avuţiei nete, adâncirea diferenţelor dintre cla­sele sociale, creş­terea migraţiei etc..

Aliaţii lui Merkel au pierdut alegerile în Bavaria

Aliaţii lui Merkel au pierdut alegerile în Bavaria

V.R.Internaţional / 16 octombrie 2018

Cancelarul german: "Trebuie să mă asigur că voi recâştiga încrederea alegătorilor" 

Uniunea Creştin-Socială (CSU), formaţiunea aliată conservatorilor cancelarului german Angela Merkel, a pierdut majoritatea în alegerile regionale desfăşurate duminică pentru Parlamentul landului Bavaria, obţinând 37,2% din voturi, conform rezultatelor oficiale.

"1.300 dolari/uncia de aur, la finalul anului"

ESTIMARE SAXO BANK: "1.300 dolari/uncia de aur, la finalul anului"

Andrei IacomiMaterii Prime / 16 octombrie 2018

Există premise importante ca preţul aurului să ajungă la 1.300 de dolari/ uncie, la finalul acestui an, susţine Ole Hansen, şef al departamentului de strategie mărfuri din cadrul Saxo Bank, într-o analiză a instituţiei daneze specializată în investiţii şi tranzacţionare online.

"Lucrătorii independenţi - prestatorii cu cele mai puţine drepturi"

CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR "CARTEL ALFA": "Lucrătorii independenţi - prestatorii cu cele mai puţine drepturi"

I.Ghe.Companii / 16 octombrie 2018

 Mai puţin de jumătate dintre cei care prestează activităţi pe cont propriu sunt asiguraţi în sistemul public de sănătate şi pensii, arată un comunicat emis de Confederaţia Naţională a Sindicatelor "Cartel Alfa". Acesta subliniază că, în ţara noastră, sunt aproximativ 2,1 milioane de persoane care au astfel de activităţi, fie că sunt liber profesionişti, (artişti, interpreţi traducători), întreprinzători independenţi (vânzători ambulanţi, cărăuşi, taximetrişti particulari), zilieri ocazionali sau agricultori.

Daniel Dăianu: "Dacă m-ar întreba cineva ce este schimbat azi faţă de acum 10 ani, aş răspunde că o schimbare dramatică este erodarea multilateralismului şi creşterea protecţionismului".

DIN CAUZA EXPANSIUNII SHADOW BANKING, Dăianu: "Un şoc mare, dacă va veni, poate fi dinspre pieţele de capital"

F.A.Bănci-Asigurări / 16 octombrie 2018

Un şoc mare, dacă va veni, poate fi dinspre pieţele de capital, din cauza expansiunii shadow banking, este de părere academicianul Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), care a precizat, în ocazia lansării noului său volum "Băncile centrale, criză şi postcriză. România şi Uniunea Europeană încotro?": "Eco­nomiile emergente în ansamblu pă­reau să fie mult mai robuste faţă de situaţia de cu ani în urmă. Băncile mari arareori ţin cont de externalităţi.

Asociaţiile "Împreună pentru A8" şi "Moldova vrea autostradă" strâng semnături pentru A8 şi A7

LANSEAZĂ "ACŢIUNEA MOLDOVA" Asociaţiile "Împreună pentru A8" şi "Moldova vrea autostradă" strâng semnături pentru A8 şi A7

Alina VasiescuCompanii / 16 octombrie 2018

Asociaţiile "Împreună pentru A8" şi "Moldova vrea autostradă" au lansat, ieri, o campanie civică de strângere de semnături pentru construirea autostrăzilor A8 şi A7, infrastructură care, potrivit acestora, reprezintă o condiţie obligatorie pentru dezvoltarea durabilă economică şi socială a Moldovei, dar şi pentru recuperarea decalajului faţă de restul ţării, potrivit unui comunicat al celor două organizaţii.

"Sears", sub protecţia Legii falimentului

"Sears", sub protecţia Legii falimentului

ALINA VASIESCUInternaţional / 16 octombrie 2018

Gigantul american de dis-tribuţie "Sears Holding" Corp., cu o existenţă de 125 de ani, a solicitat ieri, unui tribunal din New York, să fie plasat sub protecţia capitolului 11 din Legea falimentului, situaţie care pune sub semnul întrebării viitorul acestuia.

Subvenţii în avans pentru fermieri

Subvenţii în avans pentru fermieri

D.N.Companii / 16 octombrie 2018

Fermierii care au depus cereri unice de plată vor primi în avans, începând de astăzi, subvenţiile necesare pentru efectuarea lucrărilor agricole de toamnă.

Anunţul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern: "Începând de mâine (marţi 16 octombrie - n.r.), fermierii care au depus cereri unice de plată vor primi în avans subvenţiile necesare pentru efectuarea lucrărilor agricole de toamnă. Chiar în prima zi, 16 octombrie, 100.000 de fermieri îşi vor primi banii, iar în următoarele zile alţi 350.000 de fermieri vor beneficia de plata în avans a subvenţiilor".

Deriva Arabiei Saudite

Cătălin AvramescuEditorial / 16 octombrie 2018

Cătălin Avramescu

Am auzit de multe întâmplări curioa-se în lumea diplomatică, dar asta iese complet din orice tipare... Iată ce ştim dincolo de orice interpretare. Pe 2 octombrie, Jamal Khashoggi, un jurnalist şi dizident politic saudit care trăia în exil în Turcia, a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Omul avea treabă, îi trebuiau nişte acte necesare căsătoriei. Afară îl aştepta logodnica sa. Mai fusese acolo cu câteva zile înainte şi fusese întâmpinat amabil. În fond, era cetăţean saudit şi avea dreptul la serviciile consulare.

Fotbalul autohton are, în sfârşit, viitor

Fotbalul autohton are, în sfârşit, viitor

D.N.Sport / 16 octombrie 2018

Reprezentativa de tineret (Under 21) a ţării noastre are nevoie de un singur punct din partida cu Liechtenstein, programată astăzi, pe stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti, de la ora 21.00, pentru a se califica la Euro 2019. După o pauză de aproape 20 de ani, tricolorii mici pot ajunge la un turneu final, ceea ce este o performanţă demnă de semnalat. Se vorbeşte tot mai insistent că aceasta este cea mai bună generaţie de fotbalişti din ultimul sfert de veac şi tocmai de aceea aşteptările, pe termen scurt şi mediu, sunt foarte mari.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 16 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER 16 Octombrie 2018

Macroeconomie / 16 octombrie 2018

Producţia industrială din zona euro a crescut peste aşteptări în august 2018, cu o rată lunară de 1%, după o scădere de 0,7% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 0,9%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Producţia industrială...

Hub energetic în Portul Constanţa

Companii / 16 octombrie 2018

Portul Constanţa doreşte să devină cel mai important hub de materii prime şi energetice de la Marea Neagră, a anunţat Dan Tivilichi, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM), citat de Radio Constanţa.

Halep rămâne numărul 1 până în 2019

Sport / 16 octombrie 2018

Simona Halep va fi numărul 1 mondial până la finalul anului, pentru a doua oară consecutiv, indiferent de rezultatele pe care le va obţine la turneul de la Moscova şi la "Turneul Campioa­nelor".

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo