Fotbalul autohton are, în sfârşit, viitor

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 16 octombrie 2018

Fotbalul autohton are, în sfârşit, viitor

Reprezentativa de tineret (Under 21) a ţării noastre are nevoie de un singur punct din partida cu Liechtenstein, programată astăzi, pe stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti, de la ora 21.00, pentru a se califica la Euro 2019. După o pauză de aproape 20 de ani, tricolorii mici pot ajunge la un turneu final, ceea ce este o performanţă demnă de semnalat. Se vorbeşte tot mai insistent că aceasta este cea mai bună generaţie de fotbalişti din ultimul sfert de veac şi tocmai de aceea aşteptările, pe termen scurt şi mediu, sunt foarte mari.

Căpitanul echipei naţionale de seniori, Cristi Săpunaru, a ţinut să-i felicite pe componenţii echipei de tineret, foarte posibil viitorii săi colegi: "Îi felicit pentru ceea ce au realizat, este meritul lor, al antrenorilor, federaţiei. Mai au un meci de jucat, nu cred că vor fi probleme. Cred că această naţională de tineret poate să aducă multe bucurii românilor". Puţin mai rezervat este selecţionerul naţionalei Under 21, Mirel Rădoi, care vrea să-şi ţină elevii montaţi şi pentru acest ultim meci: "Mai avem acel punct care e foarte greu, dar nu imposibil. În fotbal am văzut multe meciuri decisive într-un impas. Aşteptăm un număr cât mai mare de suporteri. Mă bucur că jucătorii au înţeles ceea ce trebuia: să nu ne fie teamă de nimeni. Această generaţie trebuie să arate că mentalitatea se construieşte, se clădeşte în timp. După foarte mulţi ani sunt un român fericit, sper ca marţi să fiu un român mândru. Aceşti jucători o să realizeze ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Vreau să trec şi acel prag de marţi după care ne vom bucura trei zile". Despre atmosfera din sânul echipei a vorbit căpitanul acesteia, portarul Ionuţ Radu: "Ce am creat aici la echipa naţională Under 21 este ceva unic. Suntem mai mult decât o familie, suntem un grup extraordinar. De la mine până la nea Marin care ne pregăteşte hainele în fiecare zi. Şi datorită acestui lucru am luat rezultate. Noi nu mergem acolo doar ca să fim acolo, mergem acolo ca să câştigăm Europeanul, acesta este obiectivul nos­tru".

Emulaţia în jurul echipei este una extraordinară, la partida România U21-Ţara Galilor U21, scor 2-0, de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj, desfăşurat săptămâna trecută, au asistat 12.588 de oameni. Potrivit FRF, această partidă a adunat cel mai mare număr de spectatori din preliminariile turneelor finale din ultimii 30 de ani ale naţionalei de tineret.

Înaintea ultimei etape, echipa Româ­niei este lider în clasament, cu 21 de puncte, urmată de Portugalia, 19 puncte, Bosnia, 18 puncte, Ţara Galilor este pe poziţia a patra, cu zece puncte, la egalitate cu Elveţia, locul 5, ultima clasată fiind echipa din Liechtenstein, care a pierdut toate meciurile.

Lotul de tineret

Portari: Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB);

Fundaşi: Radu Boboc (FC Viitorul), Mihai Butean (AFC Astra), Ricardo Grigore (Dinamo), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alex Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe);

Mijlocaşi: Dragoş Nedelcu (FCSB), Răzvan Oaidă (FC Botoşani), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 Club Sportiv), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Olimpiu Moruţan (FCSB), Alexandru Măţan (FC Viitorul);

Atacanţi: Florinel Coman (FCSB), Andrei Ivan (Rapid Viena), George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esjberg).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce putin 70% este meritul personal al lui Hagi. BRAVO!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb