Halep rămâne numărul 1 până în 2019

Ziarul BURSA #Sport / 16 octombrie 2018

Simona Halep va fi numărul 1 mondial până la finalul anului, pentru a doua oară consecutiv, indiferent de rezultatele pe care le va obţine la turneul de la Moscova şi la "Turneul Campioa­nelor".

Steve Simon, preşedinte WTA. a confirmat acest lucru: "Simona s-a bucurat de încă un sezon extraordinar şi este un privilegiu să sărbătorim performanţa ei de a fi pentru a doua oară consecutiv pe locul I WTA la finalul anului. Să câştigi un titlu de grand slam şi să joci şase finale de-a lungul sezonului sunt realizări remarcabile, în timp ce în afara terenului Simona întruchipează toate valorile care se potrivesc liderului circuitului feminin". Halep a declarat că este foarte mândră de această performanţă: "Să termin sezonul pe locul I anul trecut a fost o imensă onoare pentru mine. Să o fac a doua oară, în 2018, reprezintă o realizare specială, mai ales în anul în care am câştigat primul grand slam. Să pot să-mi văd numele din nou alături de alte legende care au fost pe locul I la finalul anului mă face foarte mândră". Antrenorul Simonei, Darren Cahill, a felicitat-o în mod public: "Felicitări Simonei Halep pentru faptul că şi-a asigurat pentru al doilea an numărul unu mondial la final de sezon. Cu doar 15 turnee jucate şi un an remarcabil. O performanţă deosebită, pentru o jucătoare şi, mai important, o persoa­nă deosebită."

Halep este a 13-a jucătoare care termină pe primul loc doi ani la rând, de la introducerea ierarhiei computerizate în 1975. Halep a urcat în premieră pe locul I WTA la 9 octombrie 2017 şi de atunci s-a menţinut pe această poziţie, cu excepţia unei scurte perioade după Australian Open, când a pierdut finala şi poziţia de lider în favoarea danezei Caroline Wozniacki. Halep a fost a 25-a jucătoare care urcă pe locul I.

Aceasta este săptămâna cu numărul 50 în fruntea clasamentului WTA pentru Halep, iar lunea viitoa­re o va egala pe Victoria Azarenka din Belarus, care a "stat" 51 de săptămâni pe locul I, fiind pe locul 10 în clasamentul "longevităţii" jucătoarelor numărul  1 mondial. Sportiva noastră va ajunge la 60 de săptămâni pe locul I, la finalul anului 2018.

Simona Halep a avut cel mai bun sezon din carieră, câştigând trei titluri şi jucând alte trei finale, cu un bilanţ de 46 victorii şi 11 înfrângeri în 2018. Halep a câştigat Shenzhen Open, Rogers Cup (Montreal) şi Roland Garros, dis­putând finale la Australian Open, Roma şi Cincinnati. A mai atins semifinale la Doha şi Indian Wells, sferturi de finală la Stuttgart şi Madrid.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Halepoaica se va retrage din tenis in curand !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb