SCANDALUL PALATULUI ŞTIRBEI: Kelemen Hunor infirmă implicarea premierului la avizarea Planului Urbanistic Zonal

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 13 octombrie 2010

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, susţine că nu a existat nicio implicare din partea premierului Emil Boc în ceea ce priveşte avizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Palatul Ştirbei, relatează Agerpres. Kelemen Hunor a declarat: "Premierul niciodată nu m-a întrebat despre Palatul Ştirbei. Niciodată nu am vorbit cu el despre Palatul Ştirbei şi niciodată nu a fost vreo sugestie din partea premierului cum trebuie rezolvată sau cum nu trebuie rezolvată problema asta".

Declaraţia sa vine în contextul în care mai multe ONG-uri au protestat, ieri dimineaţă, în faţa Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, cerându-i ministrului de resort să nu semneze avizul pentru PUZ-ul care prevede construcţia unui bloc de 40 de metri în spatele Palatului Ştirbei. Protestatarii au mai semnalat faptul că pe 19 august 2010, de la Cabinetul primului-ministru, a fost trimisă adresa 3798/KH către Ministerul Culturii.

În urma acestei adrese, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice a rediscutat în şedinţa din 29 septembrie 2010 proiectul respins în noiembrie 2009, cu modificări minore. Contrar deciziei din noiembrie 2009, de data aceasta, Comisia a propus ministrului Culturii avizarea PUZ-ului.

Kelemen Hunor a precizat: "În această ţară, ca în orice ţară, oamenii fac o grămadă de memorii. Ovidiu Popescu (n.r. - proprietarul Palatului Ştirbei) a făcut un memoriu către primul ministru, aşa cum a făcut şi alte plângeri sau memorii în mai multe instituţii. Premierul sau cabinetul premierului nu se ocupă de aşa ceva şi, în mod firesc şi absolut normal, redirecţionează către ministerele sau instituţiile abilitate. Aşa a venit de la Cabinetul primului ministru către noi".

Cât priveşte posibilitatea ca avizul dat pentru PUZ-ul Palatului Ştirbei să fie unul favorabil, Kelemen susţine că nu se poate exprima pe acest subiect decât după ce va analiza avizul Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice: "Când vine avizul o să analizez şi eu proiectul vechi şi proiectul nou şi, în funcţie de situaţie, o sa iau o decizie - semnez sau nu semnez. Ei au la dispoziţie 30 de zile să-mi pregătească avizul cu toată documentaţia şi atunci pot da mai multe detalii. Din punctul meu de vedere, toată această problemă este deschisă în continuare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb