SCANDALUL PRISM Mari companii de tehnologie neagă că ar da guvernului SUA acces la servere

F.A.
Internaţional / 7 iunie 2013

Apple, Google, Facebook, Microsoft şi alte mari companii de tehnologie neagă vehement că ar da guvernului acces la serverele proprii şi că ar participa la un amplu program de supraveghere guvernamentală a comunicaţiilor pe internet, transmite Hotnews.ro.

Totul a pornit de la dezvăluiri ale Washington Post şi Guardian în legătură cu PRISM, un program de supraveghere avizat în 2007 de preşedintele George W. Bush şi derulat cu ajutorul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA). Programul colectează chat scris, audio şi video, fotografii postate, documente, conţinutul e-mail-urilor, dar şi parole.

PRISM a fost autorizat ca reacţie la ameninţările teroriste de după atacurile de la Wall Trade Center. Programul nu constă se pare în colectarea propriu-zisă a datelor user-ilor, însă poate găsi material care corespunde unor termeni de căutare care se găsesc în e-mail-uri sau alte tipuri de conversaţii şi comunicări online.

Publicaţiile care au dezvăluit existenţa acestui program au scris şi că guvernul are acces la atât de multe informaţii fiindcă nouă mari companii de internet şi-au dat acordul: Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube şi Apple.

Autorităţile americane au reacţionat la cele scrise de Washington Post şi Wall Street Journal cu răspunsuri tehnice şi pe alocuri vagi, însă cei de la NSA spun că articolele în cauză conţin multe lucruri care nu-s conforme cu realitatea.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb