SCEB şi BRCC au organizat evenimentul "How to Attract Investors and Grow a Company"

S.B.
Comunicate de presă / 23 mai 2023

SCEB şi BRCC au organizat evenimentul "How to Attract Investors and Grow a Company"

"How to Attract Investors and Grow a Company" a fost un eveniment dedicat mediului de afaceri din zona de vest a României organizat de către Supreme Council of European Business (SCEB) şi British Romanian Chamber of Commerce (BRCC).

Conferinţa a avut loc joi - 18 mai 2023 - la Hotel Atlas din Timişoara.

Investiţiile reprezintă unul dintre motoarele principale ale dezvoltării unei companii, indiferent de dimensiune sau locaţie. Chiar dacă există investiţii interne, făcute de străini în facilităţi productive sau fuziuni şi achiziţii transfrontaliere, toate sunt importante pentru o companie, cu atât mai mult în perioade cu multă presiune financiară, cum este aceasta.

Tema a fost abordată din câteva perspective - cheie de către speaker-ii prezenţi în panel.

Oana Alda - Auditor, INAQ Consulting: Certificările companiilor au devenit o necesitate în România. Acestea reprezintă un prim pas către atragerea investitorilor strategici pentru companii, producători şi antreprenori, indiferent de nivelul pe care îl au, fiindcă vin cu preţuri, instrucţiuni, proceduri şi creează o standardizare a proceselor şi operaţiunilor derulate.

Carmen Liptak - Director Regional Exim Banca Românească: Începând cu anii 2020, odată cu pandemia, Exim Banca Românească a fost prima bancă care a aderat la programul IMM Invest. Mă mândresc că printre primele credite acordate au fost pentru antreprenorii din Timişoara. Finanţările au reprezentant combustibilul care le-a permis antreprenorilor să reia activitatea, să producă plus valoare şi să îşi menţină angajaţii în perioada de criză pandemică 2020-2022 şi până în 2023.

Anneliese LAMOS - General Manager, Global Tehnic: Calitatea este întotdeauna prioritară atunci când doreşti să atragi un partener strategic. Apoi, trebuie să ştii cu exactitate cu cine lucrezi, să poţi avea încredere în partener. La rândul tău, trebuie să fii impecabil în conduită şi să ştii să te adaptezi condiţiilor de pe piaţă. Clienţii pe care îi ai vorbesc despre valoarea ta cu care te prezinţi în faţa unui partener şi trebuie să transmiţi un anumit statut de încredere.

Adrian BĂDESCU - CEO Medici's Clinics: Din punct de vedere al antreprenoriatului, Timişoara suferă. Am spus-o de multe ori, de aceea este foarte important să sprijinim fiecare business antreprenorial. Am pornit cu afacerea în urmă cu 25 de ani, încercând să ne facem profesia şi să dezvoltăm şi un cabinet medical. Am ajuns la o reţea de clinici locale şi, probabil, principalul jucător din domeniul medical din vestul ţării. Anul trecut, am reuşit să atragem un investitor foarte mare, iar în momentul de faţă suntem parte din grupul MedLife, o reţea de aproape o jumătate de miliard de euro.

Sorin MAXIM - Director General al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest: ADR Vest finanţează, în general, granturi din fonduri de la Uniunea Europeană pentru microintreprinderi şi IMM-uri, dar de anul acesta va mai avea şi o componentă de instrument financiar, fond de capital de risc, care va acoperi o zonă de inovare în tehnologie şi IT, pe care este foarte greu să o finanţezi dintr-un grant. ADR va avea şi componentă de digitalizare a întreprinderilor.

În cadrul conferinţei au luat cuvântul şi reprezentaţi ai instituţiilor locale, precum Primăria Timişoara, ANAF sau ITM Timiş.

Alături de cele două organizaţii au fost, în calitate de parteneri: Diamond - Inaq Consulting, Gold - Cost Contab Group, Silver - Exim Banca Românească. În categoria Wine Partners s-a aflat Camele Cricova, iar printre Supporting Partners s-au numărat MBS Holding, Nomade Communication, MAPPS - Evaluatori de valori. Partenerii media ai conferinţei au fost: Ziarul Bursa, TheBizz, The Diplomat, Transilvania Business, Oameni şi Companii, Events Online, Business Mark, Pria Events, Jurnalul De Afaceri, Revista Patronatului Român, Gazeta de Agricultură şi Radio România Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb