Scepticism est-european în privinţa reducerii masive a poluării

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 octombrie 2020

Scepticism est-european în privinţa reducerii masive a poluării

Bătălia pentru reducerea poluării este una dură cu mari costuri economice, mai ales în zonele mai puţin dezvoltate ale lumii. În linii mari, lucrurile stau la fel şi la nivelul Uniunii Europene. Comisia Europeană vrea ca, până la finele acestui deceniu, să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% comparativ cu nivelul din 1990, o ţintă mai ambiţioasă faţă de obiectivul iniţial care prevedea o reducere cu 40%. Experţii susţin că o reducere cu 55% reprezintă nivelul minim de care este nevoie pentru a putea fi atins obiectivul pe termen lung privind atingerea neutralităţii climatice până în 2050.

Însă statele membre din Estul Europei se tem că vor ajunge să suporte costurile pentru această tranziţie scumpă pe care vor să o realizeze statele mai bogate din vestul şi nordul continentului. Polonia are o industrie carboniferă importantă în timp ce economiile din Cehia şi Ungaria se bazează pe activităţi manufacturiere cu un consum mare de energie.

Miniştri europeni ai Mediului s-au reunit, ieri, la Bruxelles pentru a discuta noua ţintă pentru 2030. Dacă decizia va fi la lăsată la latitudinea şefilor de stat şi de guvern celor 27 de state membre, va fi nevoie de unanimitate. "Este binecunoscut faptul că am refuzat această propunere", a declarat un oficial ceh, adăugând că autorităţile de la Praga îşi menţin "opoziţia sceptică" faţă de ţinta de 55%. Un oficial polonez a declarat la rândul său că este nevoie de mai multe detalii cu privire la modul în care noua ţintă va afecta fiecare ţară şi sector, înainte de a se putea ajunge la un acord. Ungaria a subliniat că orice nou obiectiv la nivelul UE ar obliga toate statele membre să îşi reducă emisiile naţionale cu cel puţin 40% până în 2030, cu penalităţi financiare pentru cei care rămân în urmă, o condiţie care nu este inclusă în propunerea Comisiei. Ministrul german al Mediului, Svenja Schulze, a recunoscut că o ţintă mai dură pentru 2030 ar reprezenta o "provocare enormă" pentru unele ţări. Oficiali din Suedia, Olanda, Danemarca, Spania, Austria şi Croaţia au declarat pentru Reuters să sprijină reducerea emisiilor cu cel puţin 55%. Propunerea Comisiei Europene include o analiză amănunţită care arată că atingerea acestui obiectiv ar reprezenta o provocare semnificativă pentru toate sectoarele dar susţine că noul obiectiv poate fi atins

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb