Schneider Electric, împreună cu Fundaţia sa, a încheiat un parteneriat cu Enactus, o reţea globală de lideri angajaţi să folosească businessurile ca un catalizator pentru impact pozitiv şi social asupra mediului, pentru sezonul 2024, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Potrivit comunicatului, peste 100.000 de studenţi din 10 ţări (Mexic, Guatemala, Brazilia, Columbia, Senegal, Africa de Sud, Nigeria, Kenya, Egipt şi Franţa) participă la această iniţiativă. Ca parte a unui program de un an, echipele de studenţi primesc un cadru pentru a identifica problemele sociale presante şi pentru a veni cu soluţii antreprenoriale. Cu accent pe tranziţia energetică, echipele îşi dezvoltă şi îşi execută proiectele, susţinute de mentori, experţi din industrie.
Angajamentul Schneider Electric depăşeşte mentoratul tradiţional. Angajaţii săi joacă un rol activ ca experţi în conţinut şi membri în juriul competiţiei.
"Această iniţiativă este strâns legată de proiectul Schneider Electric Youth Impact Through Learning, care vizează îmbunătăţirea competenţelor tinerilor pentru a modela o tranziţie energetică justă. De asemenea, susţine în mod activ egalitatea de gen prin integrarea fetelor în iniţiative de formare educaţională", spune Jeanne Laurence, Youth Education & Entrepreneurship Program Officer la Schneider Electric.
Luna trecută, mai multe ţări au organizat competiţii pentru a-şi premia campionii naţionali. Brazilia a participat cu peste 2.700 de studenţi. Primele onoruri au revenit unei echipe de la Faculadde Facimp, care a creat cărămizi "ecologice" folosind deşeuri dintr-un fruct local (açaí), rămase după producerea cafelei.
În Egipt, Academia Arabă pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Transport Maritim a câştigat în faţa a 35 de concurenţi cu proiectul său "Clima", care abordează poluarea aerului. Ei au folosit zambilele de apă pentru a produce primul carbune activat din Egipt si au dezvoltat un filtru din fibră ceramică potrivit pentru coşurile de fum din fabrici.
Campioana din Mexic este o echipă formată exclusiv din femei, de la Universitatea TEC Milenio, care a abordat sustenabilitatea pescuitului prin transformarea deşeurilor de creveţi într-o linie comercială de produse de condimente, se menţionează în comunicat.
Angajaţii Schneider Electric vor juca un rol în îndrumarea acestor echipe şi a altor echipe câştigătoare din cele zece ţări care vor participa la Cupa Mondială Enactus de la Astana, Kazahstan, pe 1 octombrie 2024.