Scholz se opune trimiterii de soldaţi occidentali în Ucraina

S.B.
Internaţional / 27 februarie

Scholz se opune trimiterii de soldaţi occidentali în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a dat asigurări, marţi, că "niciun soldat" nu va fi trimis în Ucraina de către ţările europene sau din NATO, la o zi după ce preşedintele francez declarase că nu exclude această perspectivă, informează news.ro.

"Ceea ce s-a decis între noi la început rămâne valabil şi pe viitor", adică "nu vor exista trupe pe teren, nu vor fi soldaţi trimişi nici de statele europene, nici de statele NATO pe teritoriul ucrainean", a declarat cancelarul german într-o conferinţă de presă.

În ajun, cancelarul Scholz respinsese deja cererea Ucrainei ca Berlinul să-i furnizeze rachete Taurus cu rază lungă de acţiune, declarând că nu poate urma exemplul Franţei şi al Marii Britanii pentru că "nu ar fi responsabil".

"Aceasta este o armă cu rază de acţiune foarte lungă, iar ceea ce fac britanicii şi francezii în ceea ce priveşte raza de acţiune şi sprijinul pentru raza mare de acţiune nu poate fi făcut în Germania", a declarat Olaf Scholz pentru agenţia germană de presă dpa. "Din punctul meu de vedere, nu ar fi responsabil dacă am participa în acelaşi mod la gestionarea razei de acţiune" a acestor rachete, a adăugat el, avertizând că Germania ar risca să se regăsească implicată cumva direct în război.

După o reuniune la nivel înalt pe care a găzduit-o luni la Paris, preşedintele francez Emmanuel Macron a lăsat deschisă posibilitatea ca ţările europene să trimită trupe în Ucraina, deşi a avertizat că nu există un consens în acest stadiu. "Nu există un consens în acest stadiu pentru a trimite trupe pe teren", a declarat Macron reporterilor prezenţi la Paris. "Nimic nu ar trebui să fie exclus", a adăugat însă preşedintele francez. "Vom face tot ceea ce trebuie pentru ca Rusia să nu câştige", a mai spus Macron.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb