Deputatul Sebastian Ghiţă a negat, ieri, că ar fi dat bani pentru vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair sau pentru ca Victor Ponta să îl treacă pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare din 2012.
Prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Sebastian Ghiţă a declarat, după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă a dat suma de 220.000 de euro pentru a-l aduce pe Tony Blair în România: "Nu. Nu îl cunosc pe Tony Blair. Nu am avut plăcerea să mă întâlnesc cu dânsul", a spus Sebastian Ghiţă, citat de Agerpres.
De asemenea, el a negat că ar fi dat bani pentru a fi trecut de Victor Ponta pe un loc eligibil la alegeri: "Exclus. O astfel de acuzaţie este extrem de gravă. De mâine, orice preşedinte de partid poate fi acuzat că, în schimbul a te miri ce, a pus pe listă sau a confirmat pe listă, pentru că în perioada USL, când confirmările le făceau domnul Ponta şi domnul Crin (Antonescu - n.r.), candidatura era uninominală în colegii, şi oricum toţi câştigam. (...) Nu îmi trebuia, nici măcar de la o personalitate ca Victor Ponta, o recomandare".
Ghiţă a susţinut că nu s-a hotărât dacă va candida sau nu la alegerile parlamentare din acest an, declarându-se surprins că o instituţie a statului "pare că încearcă să blocheze" proiectul politic reprezentat de Partidul România Unită. Parlamentarul a mai spus: "Două lucruri mă surprind în mod serios. În primul rând, tăcerea şi răbdarea partidelor şi a Parlamentului în faţa ideii că art. 30 din Constituţie poate fi încălcat cu uşurinţă, într-o Românie pe care o vrem democratică. Scrie acolo foarte clar că oricare dintre noi are dreptul la liberă gândire şi la liberă exprimare, despre orice. Mâine - poimâine, o să ne trezim că jumătate plus unu din membrii Parlamentului primesc control judiciar şi nu se mai pot exprima pe o lege sau pe o procedură. Şi, în momentul ăla, ce ţară şi ce democraţie mai avem noi, când unui om nu îi dai voie să plece? Şi mai este ceva care mă deranjează. Mă deranjează faptul că, auzind pe părinţii mei cum, pe vremea lui Ceauşescu, cereau voie de la Securitate să plece din ţară, aşa am ajuns şi eu să merg şi să cer voie de la Securitate să plec din ţară. Şi chestia asta nu îmi place".
Politicianul a mai spus jurnaliştilor că îi e dor de o viaţă normală.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Radu în data de 07.09.2016, 18:43)
"Parintii nostri" trebuiau sa ceara voie de la securitate sa plece prin alte tari doar daca erau de partea sistemului, fiindca ceilalti stiau ca nu li se va aproba. Iar acum parintii nostri au dreptul sa plece fara sa dea cu semnatura fiindca ei nu au furat, nu au facut afaceri oneroase cu statul, nu au dat spagi tuturor partidelor pentru a le favoriza actele de coruptie si licitatiile contrafacute. Tu Ghita ar trebui sa nu mai dai deloc cu semnatura decat atunci când iesi din puscarie.