ZIARUL BURSA

07 septembrie 2016
Ediţia din 19.10.2024
Gelu Diaconu

GELU DIACONU: "Proiectul de modificare a Codului Fiscal există în laboratoarele MFP de câteva luni"/ Vezi documente în interior

L.B.Macroeconomie / 7 septembrie 2016

Propunere de modificare a codului fiscal: Finanţele propun majorarea contribuţiilor de asigurări sociale şi a celor pentru sănătate ale angajatului 

----------

Actualizare 21:50 Ionuţ Dumitru, Consiliul Fiscal: "Modificarea Codului Fiscal a fost trimisă de secretarul de stat Gabriel Biriş"

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, a declarat în această seară, la Digi24, că în prezent nu există o adresă semnată oficial din partea ministerului de Finanţe.

Actualizare 21:40 Alina Gorghiu: "PNL nu sprijină majorarea cotelor de contribuţii ale angajaţilor"

Actualizare 19:10 Victor Ponta: "S-a început distrugerea tuturor măsurilor economice care au stat la baza creşterii economice"

Actualizare 18:59

Gelu Diaconu spune: "Cioloş nu putea să nu ştie când se modifică prin OUG două legi organice fundamentale".

Diaconu adaugă: "În aceleaşi laboratoare ale MFP mai există finalizată o aberaţie şi mai mare: modificarea Codului de Procedura Fiscală".

Actualizare 16:55

Ministrul Finanţelor Anca Dragu minte când spune că nu ştie de acest proiect de Ordonanţă, susţine Gelu Diaconu, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), menţionând că proiectul de circa 100 de pagini prin care MFP doreşte modificarea Codului Fiscal "circulă de mult timp în minister, aflându-se în laboratoarele MFP de câteva luni".

Actualizare 15:45 Eugen Nicolăescu: "PNL nu va permite modificarea Codului Fiscal prin împovărarea celor care aduc plusvaloare"

Actualizare 15:35 Anca-Laura Ionescu (ALDE): "Tehnocraţii distrug clasa de mijloc prin modificarea Codului fiscal"

ASF, chemată la audieri în Parlament, pe tema RCA

BUTOIUL CU PULBERE DIN ASIGURĂRI, ÎN CURTEA LUI MIŞU NEGRIŢOIU ASF, chemată la audieri în Parlament, pe tema RCA

ADINA ARDELEANUBănci-Asigurări / 7 septembrie 2016

Actualizare 15:11 Liviu Dragnea: "Am vorbit cu colegii mei să aibă rapid o întâlnire în comisiile de specialitate cu conducerea ASF"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi că a discutat cu colegii din Parlament, astfel încât să aibă întâlniri, în comisiile de specialitate, cu reprezentanţii conducerii ASF.

--------

Problemele din piaţa asigurărilor RCA sunt un butoi cu pulbere pentru conducerea ASF care nu a reuşit, de peste un an, să rezolve situaţia creşterii explozive a tarifelor RCA. Există voci care acuză ASF că a preferat să bage în faliment societăţi autohtone de asigurări, lăsând loc pentru extinderea companiilor străine de asigurări.

Radu Soviani

RADU SOVIANI, DESPRE MAJORAREA TARIFULUI RCA "Grupurile de interese acţionează după metode care nu mai sunt compatibile cu statutul de stat membru NATO şi UE"

S.A.Bănci-Asigurări / 7 septembrie 2016

Radu Soviani susţine, pe blogul său, că prin mijlocul folosirii unei ordonanţe de urgenţă pentru plafonarea RCA, fără a umbla la cauzele creşterii tarifelor prin favorizarea produsă de mesajele publice ale preşedintelui ASF, dar şi de falimentarea unor societăţi româneşti de asigurare prin modul în care şi-au exercitat funcţiile publice persoane din ASF, grupurile de interese acţionează în continuare după "metode documentate, care au funcţionat în trecut, dar care nu mai sunt compatibile cu statutul de stat membru NATO şi UE".

Petre Tobă

Rapoartele comisiilor de specialitate în cazul doctoratelor lui Petre Tobă şi Florentin Pandele, respinse de CNATDCU

Ionuţ StănescuPolitică / 7 septembrie 2016

Consiliul general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a respins, astăzi, rapoartele comisiei de ştiinţe militare a Consiliului, care decisese, săptămâna trecută, că fostul ministru de interne, Petre Tobă, şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, nu au plagiat tezele lor de doctorat.

"Aproape jumătate din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare"

ELCEN AVERTIZEAZĂ: "Aproape jumătate din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare"

A.S.Companii / 7 septembrie 2016

Actualizare 21:30 Alina Gorghiu: "Conducerea ELCEN este susţinută de PSD"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat astăzi că actuala conducere a ELCEN este susţinută de PSD, cerându-i primarului general Gabriela Firea să spună câte şcoli, unităţi medicale şi de alimentaţie publică sunt afectate de această problemă.

Actualizare 19:55 Ministrul Energiei: "Politizarea situaţiei dintre ELCEN şi RADET afectează ambele societăţi în mod negativ"

Actualizare 16:20 Primăria Capitalei, apel către Guvern pentru rezolvarea problemei dintre RADET şi ELCEN

Actualizare 16:00 Crisian Buşoi "Declaraţiile lui Liviu Dragnea pe tema RADET, diversiune ieftină"

Actualizare 15:31 Dragnea: "În cazul ELCEN se poate discuta de constituirea unui grup organizat"

Dragoş Tudorache

Dragoş Tudorache a despus jurământul ca ministru de interne

Gabriel TănasePolitică / 7 septembrie 2016

Actualizare 18:20 Dragoş Tudorache: "Obiectivul meu este să asigur neutralitatea şi echidistanţa MAI, până la alegeri"

Noul ministru al Afacerilor Interne (MAI), Dragoş Tudorache a precizat astăzi că principalul obiectiv pe care îl va urmări este organizarea corectă a alegerilor parlamentare şi asigurarea neutralităţii şi a echidistanţei instituţiei pe care o conduce.

------

Preşedintele Klaus Iohannis i-a spus astăzi, la Cotroceni, noului ministru de Interne, Dragoş Tudorache, că este vital pentru democraţia din ţara noastră ca alegerile să se desfăşoare în "perfectă ordine" şi într-un climat de siguranţă, dar şi ca rezultatul să nu fie viciat.

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: Facebook)

GHIŢĂ: "Unii procurori fac parte dintr-o reţea de ONG finanţată de Soros"

Mina IrinaAnticorupţie / 7 septembrie 2016

Sebastian Ghiţă a vorbit, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, despre măsura controlului judiciar, spunând că procurorii i-au îngrădit dreptul la libera exprimare nelăsându-l să vorbească despre acest dosar, dar a făcut şi acuzaţii grave, explicând că mai mulţi procurori români ar fi "premiaţi" de diferite ONG-uri, potrivit realitatea.net.

Remus Borza

Remus Borza s-a înscris în ALDE

Laura BoicoPolitică / 7 septembrie 2016

Remus Borza, administratorul judiciar al CET GOVORA, s-a înscris în ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu. Remus Borza s-a ocupat de insolvenţa Hidroelectrica, încheiată în această vară.

Boom pe Bursa de Mărfuri din Dubai

Boom pe Bursa de Mărfuri din Dubai

A.V.Internaţional / 7 septembrie 2016

Volumul tranzacţiilor derulate la Bursa de Aur şi Mărfuri din Dubai (Dubai Gold & Commodities Exchange - DGCX) a atins aproape 13 milioane de contracte de la începutul anului până la finele lui august, crescând cu 43% faţă de acelaşi interval din anul anterior, potrivit Live Trading News, care menţionează că volumul realizat este un record al ultimilor zece ani (pentru perioada ianuarie-august).

Deputatul Dan Motreanu, la DNA

Deputatul Dan Motreanu, la DNA

L.B.Anticorupţie / 7 septembrie 2016

Actualizare 13:45 Motreanu: "Am dat câteva scurte declaraţii privind organizarea partidului şi campaniei"

Deputatul liberal Dan Motreanu a declarat, astăzi, la ieşire din sediul DNA, că a dat câteva scurte declaraţii în faţa procurorilor privind organizarea şi funcţionarea partidului şi campaniei.

"Fresenius" preia cea mai mare reţea de spitale private din Spania

"Fresenius" preia cea mai mare reţea de spitale private din Spania

A.V.Internaţional / 7 septembrie 2016

"Fresenius" SE, cel mai mare furnizor european listat de servicii şi produse medicale, preia "IDC Salud Holding" S.L.U., un grup de spitale din Spania, pe 5,76 miliarde de euro (6,42 miliarde de dolari), aceasta fiind cea mai mare achiziţie pe care o realizează compania germană în condiţiile în care vrea să-şi extindă reţeaua la nivelul întregii Europe.

Guvernatorul Băncii Angliei, criticat pentru măsurile de relaxare

Guvernatorul Băncii Angliei, criticat pentru măsurile de relaxare

V.R.Jurnal de criză / 7 septembrie 2016

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, s-ar putea să se fi grăbit cu decizia de reducere a dobânzii de referinţă şi extinderea măsurilor de relaxare fiscală, potrivit lui Jacob Rees-Mogg, parlamentar britanic care cere demisia acestuia, pe motiv că a avertizat în privinţa costurilor părăsirii Uniunii Europene, conform Bloomberg.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 7 septembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 7 septembrie 2016

Internaţional / 7 septembrie 2016

Vânzările retail din zona euro au crescut peste aşteptări în iulie 2016, cu o rată anuală de 2,9%, după un avans de 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,1%, după un declin de 0,1% în luna anterioară. Vânzările retail din...

Sebastian Ghiţă: "Nu îl cunosc pe Tony Blair"

Anticorupţie / 7 septembrie 2016

Deputatul Sebastian Ghiţă a negat, ieri, că ar fi dat bani pentru vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair sau pentru ca Victor Ponta să îl treacă pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare din 2012.

La rece şi cu măsură, despre lipsa de măsură

Cornel CodiţăEditorial / 7 septembrie 2016

Cornel Codiţă

Politica lumii şi-a ieşit rău de tot din ţîţîni. Dacă ar fi la fel de simplă ca o poartă, tot ar mai fi, cum ar mai fi; i-ai schimba balamaua, ai pune-o la loc, să meargă cum trebuie şi fără să scîrţîie.

Bramac România preia Elpreco

C.I.Companii / 7 septembrie 2016

Bramac România a semnat, ieri, un acord cadru privind achiziţionarea liniei de producţie de ţiglă din beton a companiei Elpreco, cu sediul în Craiova, informează un comunicat al companiei.

Nou proces de fraudă pentru un fost director "Siemens"

V.R.Companii / 7 septembrie 2016 /

Un fost membru al conducerii gigantului german "Siemens" AG se va confrunta cu un nou proces în Germania, în legătură cu un scandal de mită ce a afectat furnizorul de soluţii de inginerie în urmă cu un deceniu. Curtea Supremă a Germaniei...

REVISTA PRESEI 07.09.2016

Willy HomnerRevista Presei / 7 septembrie 2016

ADEVARUL 

Fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav va fi inaugurată săptămâna viitoare

Fabrica de elicoptere militare de transport Airbus, de la Ghimbav, va fi inaugurată săptămâna viitoare, eveniment la care va fi prezent şi preşedintele...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo