GHIŢĂ: "Unii procurori fac parte dintr-o reţea de ONG finanţată de Soros"

Mina Irina
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 7 septembrie 2016

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: Facebook)

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: Facebook)

Sebastian Ghiţă a vorbit, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, despre măsura controlului judiciar, spunând că procurorii i-au îngrădit dreptul la libera exprimare nelăsându-l să vorbească despre acest dosar, dar a făcut şi acuzaţii grave, explicând că mai mulţi procurori români ar fi "premiaţi" de diferite ONG-uri, potrivit realitatea.net.

"Am putea numi ziua interesantă, acesta este al cincilea dosar pe care îl am....cred că vor mai fi şi altele, pentru că eu nu intenţionez să mă opresc", a povestit Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a explicat şi momentul în care a fost filmat în timp ce mânca un covrig, după audieri: "Mi-era foame, sunt şi eu om. La 9 am fost la ICCJ, am fost acolo 10 ore şi l-am rugat pe procurorul de la unitatea de elită să mă lase să plec şi să mă audieze mâine. N-a vrut, aşa că am văzut că mânca covrigi în faţa mea şi l-am rugat să îmi dea şi mie unul".

Ghiţă a făcut şi acuzaţii grave la adresa unor procurori români:

"Există două variante: ori eu nu sunt serios, în cazul tehnocraţilor, dar în ce priveşte procurorii e o chestiune de o gravitate extraordinară: entităţi care nu fac parte din statul român şi sunt finanţate, în principal, din banii Fundaţiei Soros. Există un număr de ONG-uri care, pentru diferite evenimente, weekenduri, adună cu voia şefilor şi cu voia CSM procurori şi, sub pretextul unor aşa zise premii, instruiri sau şcoliri, duc aceşti procurori la plimbare, şcolarizare, petrecere, acolo acei procurori primesc bani, premii, acolo primesc recunoaştere internaţională.

(...) Vă pot oferi liste cu procurorii în cauză şi serviciile de informaţii au aceste date. Sub diverse forme, mai mult sau mai puţin legale, banii ajung în buzunarele procurorilor. Acest stat paralel se face şi la Parchet, şi la DNA şi la DIICOT şi în serviciile secrete.

În privinţa lui Soros - au existat multe luări de poziţie cu felul în care Open Society vede evoluţia lumii, contrară celei văzute de statele în chestiune şi cei care ne tot bagă pe gât faptul că trebuie să acceptăm să fim colonizaţi şi să ne bazăm pe importuri şi la pensie să avem forţă de muncă din Siria, înseamnă că nu ştiu ce înseamnă să fii român.

Oengiştii îi premiază de buni ce sunt, dar dimineaţă la cafea le dau sugestii: l-ai văzut pe Ghiţă? Nu i-ar trebui un dosar.

Astăzi în România s-a creat deja un stat paralel, care nu reprezintă voinţa cetăţenilor sau a Parlamentului, ci dorinţa unei terori mediatice generate de zone de influenţă din toată societatea românească.

Nu mă voi referi la cazul în chestiune. Procurorii au decis să îngrădească dreptul la libera exprimare, e ultimul lucru pe care îl mai aveam, e ceva groaznic ce ni se întâmplă în România...procurorii, sfidând Constituţia...mi-au interzis să vorbesc.

Într-un lung şir de hoţii, tolerate, sprijinite sau la care au participat instituţii importante ale statului, statul a fost păgubit. În loc să se găsească un investitor, s-a întâmplat acea ciudăţenie cu domnul Patriciu, care era un personaj care nu îşi putea permite să ţină o rafinărie. Acea rafinărie a început după un timp să meargă, statul român a acceptat, în lege, că dă un fel de împrumut companiei, de 600 milioane de euro. Atunci s-a întâmplat să vină un investitor, au trecut cei 10 ani în care dădusem banii...Kazakhstan a cumpărat, tot printr-o hoţie, 2 la sută din companie de la statul român. Având majoritate apoi, au putut da statul român în judecată ca să nu plătească. A negociat regimul Băsescu să plătească 400 de milioane, nu s-a putut, s-a negociat să se plătească 200 şi nu s-a putut, apoi statul a pierdut totul. De asta s-a scris în România punguţa cu doi bani.

Nu ştiu de ce îi este frică procurorului..am fost chemat azi-seară şi mi s-a spus să nu vorbesc. Am ajuns o ţară ca pe vremea lui Ceauşescu, când vroiau părinţii să plece în Cehoslovacia, trebuiau să meargă la securitate să poată lua un aviz ca să plece.

Ştiţi că Irina Socol, de la Siveco, e chemată, de trei ani, o dată pe săptămână, şi i se cere: "Femeie, te trage aţa la puşcărie...dă-ni-l pe Ghiţă" şi ea refuză să inventeze. Dintr-o companie de 1200 de oameni, cu contracte la Bruxelles, a ajuns o companie de 200 de oameni. Şi cu ajutoare de la statul român, companii străine i-au angajat oamenii.

10% din capital e deţinut de români, dar corupţia e 100% a românilor", a concluzionat Sebastian Ghiţă, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce a facut Gullen in Turcia face Soros in romania. Bine ar fi sa renuntam la statul de drept si sa revenim la democratie.

    De ce Orban nu a dat voie sa faca ce vrea Soros in Ungaria?Numai excroci de la noi au fost de acord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb