China şi Kazahstan vor construi facilităţi comune în valoare de 26 miliarde dolari

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 septembrie 2016

China şi Kazahstanul intenţionează să implementeze aproximativ 51 de proiecte comune în diverse sectoare ale economiei kazahe, a anunţat preşedintele kazah Nursultan Nazarbaev în urma recentei sale vizite în statul chinez, transmite Trend News AZ, conform Agerpres.

În următorii cinci ani, China şi Kazahstanul vor construi facilităţi comune în valoare de 26 miliarde de dolari, iar Fondurile comune ale celor două ţări acţionează pentru a sprijini proiectele. Sunt deja pregătite facilităţile pentru două mari proiecte în sectorul auto şi al procesării ţiţeiului, iar alte patru facilităţi, în valoare de 2,5 miliarde de dolari, vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

China este unul dintre principalii parteneri comerciali ai Kazahstanului, după Olanda, Marea Britanie şi SUA., în condiţiile în care investiţiile Beijingului în economia kazahă s-au ridicat anul trecut la 15 miliarde de dolari. Principalele investiţii au fost realizate în domeniul transporturilor, al depozitării, al ţiţeiului şi gazelor naturale, al construcţiilor şi al industriei mineralelor.

Fondul suveran de investiţii al Chinei, China Investment Corporation, deţine aproximativ 11% din acţiunile comune ale KMG EP, subsidiara listată la Bursa de la Londra a KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan. KazMunayGas deţine grupul KMG International (KMGI), fostul Rompetrol Group.

În luna aprilie 2016, KMG şi compania privată chineză China Energy Company (CEFC) au ajuns la un acord prin care chinezii urmau să preia 51% din acţiunile KMGI, iar tranzacţia era estimată a se finaliza până la sfârşitul acestui an.

KMG International este o companie care desfăşoară operaţiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale în 15 ţări. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari cu o capacitate de procesare de peste 5 milioane de tone/an, Vega Ploieşti - cea mai veche unitate de profil în funcţiune (1905), dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL, şapte depozite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb