LIVIU DRAGNEA:  "Ponta trebuie să fie pe listele PSD, e un caz special"

Stelian Bădescu
Ziarul BURSA #Politică / 7 septembrie 2016

Victor Ponta

Victor Ponta

Liviu Dragnea, liderul PSD, a afirmat astăzi că situaţia candidaturii lui Victor Ponta va fi discutată în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului de săptămâna viitoare, susţinând că fostul premier trebuie să fie pe liste, fiind ''un caz special''.

Pe lângă invitaţia publică, îi vom trimite şi o invitaţie oficială", a precizat Liviu Dragnea, la încheierea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, informează Digi24.ro.

Dragnea a punctat: "În ceea ce priveşte prevederea din Codul de integritate, vom discuta în CEx pentru că Victor Ponta este un caz special. Va trebui să luăm o decizie, dar opinia mea este că Victor Ponta trebuie să fie pe liste".

Referitor la noul dosar deschis de procurori pe numele fostului premier PSD, liderul social-democraţilor a declarat că "Victor Ponta nu-l putea pune pe Sebastian Ghiţă pe liste" şi că "poate" informaţiile ajunse la anchetatori "sunt greşite".

Liderul PSD a mai spus că s-a văzut cu Victor Ponta şi că urmează să mai aibă loc astfel de întâlniri "astăzi sau mâine". Dragnea a menţionat: "Să începem să colaborăm aşa cum aşteaptă toată lumea şi cum este firesc să se întâmple".

Potrivit Codului de integritate al PSD, nu pot beneficia de susţinerea politică a partidului pentru ocuparea vreunei funcţii politice sau administrative alese sau numite persoanele care "se află în stare de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar pentru orice tip de infracţiune".

Deja au apărut, însă, voci în PSD care spun că lui Victor Ponta i se poate da "o derogare" de la Codul de integritate. "E un cod de integritate făcut de către PSD şi se poate da derogări pentru ca Victor Ponta să poată candida la parlamentare. Mai ales că acum se fac arestări şi puneri sub acuzare asupra unor oameni care deranjează", a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, ea însăşi trimisă în judecată de DNA într-un dosar de corupţie.

Fostul premier PSD a fost plasat, marţi, sub control judiciar pentru 60 de zile, de către procurorii DNA, sub acuzaţiile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalităţi politice străine, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un loc special in penitenciar, nu intr-un partid.Sau cel in care i se rezerva locul trebuie sa fie dupa gratii?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb