SEBASTIAN GHIŢĂ S-A AUTODENUNŢAT LA PARCHETUL GENERAL:  "Am participat la măsluirea raportului de expertiză privind teza de doctorat a Codruţei Kovesi"

Mina Irina
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 27 septembrie 2016

 "Am participat la măsluirea raportului de expertiză privind teza de doctorat a Codruţei Kovesi"

Actualizare 21:24 Kovesi: "Teza de doctorat îmi aparţine în totalitate şi nu am plagiat"

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, referitor la acuzaţiile deputatului Sebastian Ghiţă, că teza de doctorat este o lucrare care îi aparţine în totalitate, menţionând că nu a plagiat, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul DNA.

"Cu referire la teza de doctorat «Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal», ţin să precizez că aceasta este o lucrare care îmi aparţine în totalitate şi că nu am plagiat. De altfel, acest lucru l-am susţinut de la prima apariţie, încă din anul 2012, în spaţiul public a afirmaţiilor denigratoare de acest tip. Afirmaţiile defăimătoare ale persoanelor cercetate de DNA, de o vehemenţă fără precedent în acest an, au făcut obiectul sesizărilor înaintate Consiliului Superior al Magistraturii care a constatat că acestea aduc atingere prestigiului şi credibilităţii magistraţilor", a precizat procurorul-şef DNA.

Procurorul-şef DNA aminteşte că instituţia pe care o conduce a sesizat, în acest an, atât pe Procurorul general al Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cât şi Consiliul Superior al Magistraturii referitor la luările de poziţie anterioare ale lui Sebastian Ghiţă, în care acesta a făcut alegaţii cu privire la investigaţiile penale desfăşurate de procurori, conform sursei citate.

(M.I.)

--------

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat astăzi la Parchetul General unde a depus o declaraţie prin care afirmă că a participat la "redactarea în fals" a Raportului Tehnic de Expertiză întocmit de Comisia Tehnică a Consiliului Naţional de Etică în cazul tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, potrivit Hotnews.

"În cursul anului 2012, am participat în mod direct la redactarea în fals, fără respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiză întocmit de Comisia Tehnică a Consiliului Naţional de Etică în cazul tezei de doctorat Laurei Codruţa Kovesi. Deţin date şi dovezi care demonstrează că această comisie nu s-a întâlnit niciodată, iar redactarea în fals a raportului s-a făcut cu implicarea unor înalţi demnitari ai statului şi cu ştiinţa Laurei Codruţa Kovesi", a scris Ghiţă, în autodenunţul depus la Parchet şi citat de site-ul luju.ro.

"E de datoria procurorului general ca atunci când apar astfel de elemente şi ceteateni spun uitaţi ce se întâmplă la DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie, n.r.) să avem această instituţie acest parchet şi să avem în această ţară credinţa că procurorul general al României chiar e procurorul general al României. Nu cred că cineva în România e deasupra procurorului general al României", a spus el, după ce a ieşit din sediul DNA.

"Am convenit să acoperim acest plagiat al doamnei Kovesi, am convenit că o astfel de chestiune îi va afecta cariera", a spus el, conform Hotnews.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb