ZIARUL BURSA

27 septembrie 2016
Ediţia din 19.10.2024
Bursa e pe moarte şi aparţinătorii legali se gândesc cum să redacteze ferparul

Bursa e pe moarte şi aparţinătorii legali se gândesc cum să redacteze ferparul

MIHAI ANTONESCUPiaţa de Capital / 27 septembrie 2016

Am avut o săptămână cu evenimente răvăşitoare. Am consumat ceva emoţii şi vom consuma încă şi mai şi, imaginându-ne consecinţe viitoare, evaluând perspectivele. Desigur, vom evalua greşit...

A fost publicarea convocatorului Fondului Proprietatea, cu ordinea de zi a Adunărilor Generale, ordinară şi extraordinară, ale Acţionarilor, din 31 octombrie, cu comunicarea valorilor scăderii capitalului social, în conformitate cu legea.

A fost anunţul FP de vânzare a unei părţi nedeterminate din deţinerea SNP Petrom, de 19%.

Proiectul de conversie a creditelor în valută - retras de pe ordinea de zi

DUPĂ CE FUSESE PROGRAMAT PENTRU ŞEDINŢA DE ASTĂZI A COMISIEI JURIDICE DIN CAMERA DEPUTAŢILOR Proiectul de conversie a creditelor în valută - retras de pe ordinea de zi

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 27 septembrie 2016

Actualizare 13:23 Daniel Zamfir: "Un grup de lucru va conveni asupra formei finale a amendamentului meu până la începutul săptămânii viitoare"

Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir a anunţat, în urmă cu puţin timp, că în urma discuţiilor de astăzi din Comisia Juridică s-a stabilit crearea unui grup de lucru care, până la începutul săptămânii viitoare, va conveni asupra formei finale a amendamentului depus de acesta la proiectul de lege a conversiei.

Actualizare 11:20 Daniel Cătălin Zamfir: "Chiar nu ar trebui să mai fie niciun impediment să se aprobe amendamentul depus de mine"

-----

Proiectul de conversie a creditelor contractate în valută pare să dea bătăi de cap parlamentarilor, care nu reuşesc să se pună de acord în legătură cu dezbaterea acestei iniţiative.

Mircea Ursache, ASF: "Am reiterat că existau şi alte soluţii, decât falimentul Astra şi Carpatica"

OFICIALI ASF, AUDIAŢI LA DNA Mircea Ursache, ASF: "Am reiterat că existau şi alte soluţii, decât falimentul Astra şi Carpatica"

A.A.Bănci-Asigurări / 27 septembrie 2016

Actualizare 12:21 DNA solicită reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului Adrian Gurzău pentru trafic de influenţă

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea şi referatul în vederea sesizării ministrului Justiţiei pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, informează un comunicat al DNA.

Actualizare 09:55 Parlamentarul Adrian Gurzău, audiat la DNA în dosarul în care au fost reţinuţi Angela Toncescu şi Dan Hosu

Actualizare 09:15 Soţul Georgianei Hosu, fosta şefă a DIICOT, reţinut de DNA

----------

Procurorii DNA au audiat, ieri, mai multe persoane din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, în dosarul legat de falimentul Carpatica Asig, dar, la finalul zilei, au făcut trei reţineri a unor persoane din afara instituţiei.

RADET şi ELCEN au depus cererile de intrare în insolvenţă

RADET şi ELCEN au depus cererile de intrare în insolvenţă

Companii / 27 septembrie 2016

Actualizare 17:47 Iohannis: "Ar fi revoltător dacă bucureştenii ar rămâne fără apă caldă sau fără încălzire"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că autorităţile locale din Bucureşti trebuie să rezolve problema apei calde şi a căldurii din Capitală.

Actualizare 13:07 Corina Popescu, Ministerul Energiei: "Alimentarea cu apă caldă în Bucureşti nu va fi întreruptă cel puţin în următoarele şapte zile"

Actualizare 11:42 ELCEN: "Alimentarea cu apă caldă în Bucureşti va fi întreruptă marţi, dacă Romgaz opreşte livrarea gazelor"

Actualizare 11:30 Gabriela Firea: "Îi asigur pe bucureşteni că nu se pune problema opririi apei calde"

Actualizare 07:35 Romgaz va întrerupe livrările de gaze naturale către ELCEN

-----

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) au depus, luni, la Tribunalul Bucureşti, cererile de intrare în insolvenţă, conform unor surse din piaţă, citate de Agerpres.

 "Am participat la măsluirea raportului de expertiză privind teza de doctorat a Codruţei Kovesi"

SEBASTIAN GHIŢĂ S-A AUTODENUNŢAT LA PARCHETUL GENERAL:  "Am participat la măsluirea raportului de expertiză privind teza de doctorat a Codruţei Kovesi"

Mina IrinaAnticorupţie / 27 septembrie 2016

Actualizare 21:24 Kovesi: "Teza de doctorat îmi aparţine în totalitate şi nu am plagiat"

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, referitor la acuzaţiile deputatului Sebastian Ghiţă, că teza de doctorat este o lucrare care îi aparţine în totalitate, menţionând că nu a plagiat, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul DNA.

-------

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat astăzi la Parchetul General unde a depus o declaraţie prin care afirmă că a participat la "redactarea în fals" a Raportului Tehnic de Expertiză întocmit de Comisia Tehnică a Consiliului Naţional de Etică în cazul tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, potrivit Hotnews.

Transgaz şi DESFA au semnat un memorandum de înţelegere

Transgaz şi DESFA au semnat un memorandum de înţelegere

Mathias KleinPiaţa de Capital / 27 septembrie 2016

Transgaz şi DESFA, operatorul Sistemului Naţional de Gaze Naturale din Grecia, inclusiv al Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale şi al terminalului GNL din insula Revithoussa, au semnat un memorandum de înţelegere, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul operatorului român de transport al gazelor.

ASE s-a mânjit de Rompetrol

ASE s-a mânjit de Rompetrol

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 27 septembrie 2016

În pline cercetări ale procurorilor în dosarul Rompetrol Rafinare, legate inclusiv de înţelegerea cu statul român referitoare la înfiinţarea unui fond de investiţii comun, Academia de Studii Economice din Bucureşti s-a apucat să facă un studiu despre impactul economic al investitorului KMG International, care subliniază contribuţia KMG International la securitatea energetică a României.

Laura Codruţa Kovesi

LAURA CODRUŢA KOVESI: "Dosarul votului din Diaspora este blocat; un vot politic nu trebuie să blocheze justiţia"

Ionuţ StănescuAnticorupţie / 27 septembrie 2016

Actualizare 11:56 Şefa DNA, după demisia lui Gabriel Oprea: "În situaţii similare, s-a cerut aviz de la preşedinte"

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat, aseară, că este prematur să spună cum vor proceda procurorii anticorupţie după anunţul fostului vicepremier Gabriel Oprea privind demisia din Senat, precizând că, în cazuri similare, s-a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale de la preşedintele ţării.

Actualizare 11:53 Kovesi, despre dosarul campaniei prezidenţiale 2009: "Investigaţia - deschisă în 2015, atunci am primit sesizări"

Mii de poştaşi protestează în toată ţara

Mii de poştaşi protestează în toată ţara

Luciana Bănică Miscellanea / 27 septembrie 2016

Mii de poştaşi din toată ţara au protestat astăzi în mai multe oraşe, nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Angajaţii Poştei cer majorarea salariilor şi spun că sunt supăraţi că actuala conducere a companiei nu are un plan de creştere a veniturilor.

Sebastian Papaiani (Sursa foto: captură Youtube)

A murit actorul Sebastian Papaiani

Diana MihuMiscellanea / 27 septembrie 2016

Actorul Sebastian Papaiani a decedat în această dimineaţă, la vârsta de 80 de ani, după o carieră de cinci decenii. În luna mai starea lui s-a înrăutăţit şi nu şi-a mai revenit.

Surse: "Bank of America" taie posturi în Asia

Surse: "Bank of America" taie posturi în Asia

V.R.Jurnal de criză / 27 septembrie 2016

"Bank of America" Corp., al doilea mare grup bancar din SUA, va tăia câteva zeci de posturi pe segmentul de investment banking din Asia, în această săptămână, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 21 septembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 21 septembrie 2016

Internaţional / 27 septembrie 2016

Preţurile de consum din Canada şi-au temperat creşterea anuală în august 2016, până la 1,1%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,2%, după un declin de 0,2% în luna anterioară.

BERD vrea să finanţeze noile proiecte ale Braşovului

OVIDIU VRÂNCEANUBănci-Asigurări / 27 septembrie 2016 /

Reprezentanţii Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au avut, ieri, o întrevedere cu primarul Braşovului, George Scripcaru, şi conducerea RAT Braşov pentru a continua demersurile privind contractarea unui împrumut necesar...

Operatorii bursieri CBOE şi Bats fuzionează

Operatorii bursieri CBOE şi Bats fuzionează

ALINA VASIESCUInternaţional / 27 septembrie 2016

CBOE Holdings, operatorul Chicago Board Options Exchange - cea mai mare piaţă options americană - plăteşte 3,2 miliarde de dolari în numerar şi acţiuni pentru achiziţia Bats Global Markets, al doilea operator major al unei pieţe de acţiuni din...

Doctorate cu cozoroc

Cătălin AvramescuEditorial / 27 septembrie 2016

Cătălin Avramescu

Prima bănuială am avut-o la începutul lui 1990. Eram pe atunci, ca student, reprezentant în consiliul Facultăţii de Filozofie. La sfârşitul unei şedinţe, decanul nostru de atunci, profesorul Alexandru Valentin, ne-a spus că mai trebuie să...

REVISTA PRESEI 27.09.2016

Willy HomnerRevista Presei / 27 septembrie 2016

ADEVARUL 

Cum au rămas spionii brusc fără şef

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din fruntea Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Oficial, MRU a renunţat la funcţie din motive medicale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo