Un pas înainte sau doi înapoi?

C.C.
Ziarul BURSA #Politică / 27 septembrie 2016

Un pas înainte sau doi înapoi?

Plecarea lui Mihai Răzvan Ungureanu de la conducerea Serviciului Român de Informaţii Externe este doar pe jumătate o surpriză. Preşedintele Johanis îi ceruse demisia de cîtăva vreme. A refuzat, în primă instanţă. Ce s-a întîmplat între timp? Răspunsul simplu este că între timp a fost "convins", iar argumentul hotărîtor pare să provină din dosarul DNA care vizează costisitoarea vizită de sprijin a lui Tony Blair în fieful viitorului candidat prezidenţial V. Ponta. Desigur, aceasta poate fi doar suprafaţa furnizată, ca de obicei, "surselor" din presă. În stratul următor al "săpăturilor" se pot vedea urmele ciocnirii violente dintre şefa DNA-ului, doamna Codruţa Kovesi şi SIE, respectiv, domnul MRU.

Gestul, cu totul neobişnuit, al reproşurilor publice adresate conducerii serviciului de informaţii externe pentru "non-combat" în acţiunile menite să ducă la eradicarea corupţiei din România şi răspunsul care pur şi simplu o lasă repetentă pe apriga reprezentantă a legii la materia "Funcţiile statului democratic modern şi pricipiul sepărării puterilor în stat faţă în faţă cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor" au arătat clar că la mijloc nu poate fi doar un "război personal". Imediat după acest episod a ieşit la lumină acţiunea de "spionaj" menită să prejudicieze reputaţia doamnei Koveşi, sau mai rău... încă nu ştie nimeni care a fost obiectivul ei real. Care sunt legăturile, tunelurile nevăzute şi raporturile reale dintre aceste straturi ale istoriei noastre recente, în materie de competiţie instituţională şi politică, rămîne deocamdată un mister cu şanse reale de a se eterniza. Întrebarea este: ce loc mai există pentru MRU în spaţiul politic şi public după această demisie. Este acesta pasul înainte sau sunt cei doi paşi înapoi?

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Demisia este preavizul incriminării lui MRU.

    Nu putea fi chemat la DNA ca șef al SRI. 

    1. La cât e de laș nu și-ar fi dat demisia pentru rolul de miel dus la tăiere. Între demisie și cules din trafic ca Bica a ales demisia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb