Operatorii bursieri CBOE şi Bats fuzionează

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 septembrie 2016

Operatorii bursieri CBOE şi Bats fuzionează

CBOE Holdings, operatorul Chicago Board Options Exchange - cea mai mare piaţă options americană - plăteşte 3,2 miliarde de dolari în numerar şi acţiuni pentru achiziţia Bats Global Markets, al doilea operator major al unei pieţe de acţiuni din Statele Unite.

Cele două societăţi au anunţat, ieri, că investitorii Bats vor primi 10 dolari în numerar pentru un titlu şi 0,3201 acţiuni CBOE. Luând în calcul preţul de vineri al titlurilor Bats, preţul oferit este de 32,50 dolari/acţiune, cu 71% mai mare decât cel de 19 dolari/titlu, la care a fost lansată oferta publică iniţială a Bats, în urmă cu mai bine de cinci luni.

Bats nu a fost scoasă la vânzare, însă CBOE era în căutarea unui partener alături de care să se extindă. În urma afacerii, CBOE îşi va diversifica operaţiunile pe segmentul acţiunilor, al produselor ETP (exchange-traded products) şi cursului valutar.

În termen de cinci ani de la finalizarea achiziţiei, CBOE aşteaptă să realizeze economii de circa 65 de milioane de dolari prin utilizarea unei singure platforme de tranzacţionare, respectiv prin restrângerea cheltuielilor din sectorul tehnologic.

Tranzacţia trebuie aprobată de acţionarii ambelor companii şi de autorităţile de reglementare. CBOE este susţinută de Bank of America Merrill Lynch cu un împrumut de 1,65 miliarde de dolari pentru finanţarea tranzacţiei.

După încheierea fuziunii, aşteptată să aibă loc în primul semestru din 2017, Edward T. Tilly, directorul executiv al CBOE, va continua să deţină această funcţie în entitatea combinată.

Chris Concannon, directorul executiv al Bats, va deveni preşedinte - director de operaţiuni. Grupul nou creat va avea 14 directori, inclusiv 11 din cei 14 membri ai board-ului CBOE, şi trei din board-ul Bats.

Fiecare dintre părţi poate să renunţe la această tranzacţie în schimbul unei despăgubiri de 110 milioane de dolari.

În urma fuziunii, sediul noului grup va fi în Chicago, iar birourile business - în Kansas (unde are sediul Bats), New York, Londra, San Francisco, Singapore şi Quito, Ecuador.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb