• ADEVARUL
• Cum au rămas spionii brusc fără şef
Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din fruntea Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Oficial, MRU a renunţat la funcţie din motive medicale. Neoficial, în urma unor disensiuni cu preşedintele Klaus Iohannnis. Demisia intempestivă a lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost anunţată de Mădălina Puşcalău, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, care a precizat că şeful statului i-a acceptat demisia. Conducerea SIE va fi asigurată interimar de Silviu Predoiu, adjunct al SIE încă din 2005. Preşedintele Comisiei de control al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Mihăiţă Calimente (ALDE), a declarat că Mihai Răzvan Ungureanu l-a contactat telefonic şi i-a transmis că are nişte probleme de sănătate şi "trebuie să stea la pat", motiv pentru care a demisionat de la şefia SIE.
• Laura Codruţa Kovesi, la TVR
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că nu ştie de ce a demisionat Mihai Răzvan Ungureanu de la şefia SIE. Kovesi a făcut, luni seară, mai multe declaraţii privind dosarele blocate prin votul Parlamentului şi cazul Gabriel Oprea. "Eram obişnuiţi să fim atacaţi pe facebook, prin declaraţii politice, în spaţiul public. Mai nou se angajează companii private străine să vină să intimideze şi să hărţuiască procurori în România", a spus ea.
• Harta autostrăzilor. Câţi kilometri vor fi inauguraţi în acest an
Planurile pe hârtie prevedeau inaugurarea a 150 de kilometri de autostradă în acest an, iar autorităţile sperau să deschidă cel puţin 70. Elementele "surpriză", care au ţinut fie de lipsa autorizaţiilor, fie, clasic, de întârzierea lucrărilor, au dat peste cap planurile autorităţilor. Acum, se fac eforturi pentru a deschide circulaţiei cel mult 15 kilometri. Din păcate, şi şantiere închise în 2015 au trebuit redeschise, din cauza lucrărilor efectuate în pripă. Este vorba de autostrada "surpată" Sibiu -Orăştie, unde lucrările de refacere ar trebui să se încheie în această lună.
• Cum reface Putin imperiul sovietic
Liderul de la Kremlin utilizează instrumente culturale, economice şi lingvistice pentru a modela percepţiile compatrioţilor săi ruşi şi a reconstrui imperiul sovietic pe care îl regretă. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat zilele trecute că prăbuşirea URSS putea fi evitată, dar că Partidul Comunist a promovat idei devastatoare pentru ţară. Vladimir Putin l-a acuzat pe liderul bolşevic Vladimir Lenin că a plantat ideile ce au dus la colapsul URSS. Pentru liderul de la Kremlin dezintegrarea URSS este, potrivit propriei declaraţii - "cea mai mare tragedie geopolitică a secolului XX" şi în consecinţă şi-a pus în gând să refacă bucată cu bucată Imperiul.
• Un strănepot al lui Tolstoi, prieten cu Putin, a propus cumpărarea Bulgariei
O criză diplomatică riscă să izbucnească între Sofia şi Moscova din cauza unui strănepot al marelui scriitor Lev Tolstoi, care a fost ales recent deputat în Duma de Stat pe lista partidului lui Vladimir Putin, Rusia Unită. Programul lui Piotr Tolstoi prevede, între altele, cumpărarea Bulgariei de către Rusia, o "glumă" - în opinia sa - care deranjează la Sofia. Potrivit presei bulgare, aproximativ 500.000 de ruşi au cumpărat în ultimii ani locuinţe pe coasta bulgară a Mării Negre.
• Poliţia Română spre haosul a 600.000 de dosare nerezolvate
Campania "România infractorilor necunoscuţi" derulată de cotidianul "Adevărul" a pornit de la un detaliu statistic înfricoşător: la nivel naţional există aproape 600.000 de infracţiuni cercetate şi încadrate de oamenii legii la categoria "autor necunoscut". Dosarele s-au acumulat succesiv în ultimii 26 de ani, iar o mare parte din responsabilitatea numărului uriaş de infractori nepedepsiţi poate fi "delegată" politicienilor care au condus post "89 Ministerul Afacerilor Interne, instituţie căreia îi este subordonată Poliţia Română. Mulţi au fost implicaţi în scandaluri de răsunet, care i-au forţat să demisioneze, în dosare penale, unele sfârşite chiar cu condamnări la închisoare, în legături suspecte inclusiv cu lideri ai lumii interlope.
• "Bombele" din energie intră, rând pe rând, în insolvenţă
"Binomul" ELCEN-RADET a depus în instanţă actele necesare deschiderii procedurii de insolvenţă, în contextul acumulării unor datorii istorice uriaşe. Acestea nu sunt, însă, singurele insolvenţe de soi din curtea statului, în acest an ajungând în incapacitate de plată şi Complexul Energetic Hunedoara şi Hidroserv, în vreme ce Compania Naţională a Uraniului este aproape de colaps.
• Romgaz anunţă că întrerupe de marţi livrările de gaze către Elcen
Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producători de gaze din România, a anunţat că va întrerupe de marţi livrările de gaze naturale către Elcen, după ce furnizorul de agent termic pentru apa caldă şi încălzirea Capitalei a anunţat că nu mai poate onora obligaţiile contractuale începând din 27 septembrie. Elcen şi Romgaz au acelaşi acţionar majoritar - Ministerul Energiei.
• BANCHERUL
• BNR a modificat regulamentul de functionare a Centralei Riscului de Credit
BNR a modificat Regulamentul nr.2/2012 privind organizarea si functionarea la Banca Nationala a Romaniei a Centralei Riscului de Credit astfel incat bancile sa poata raporta si cazurile de dare in plata a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, conform Legii nr. 77/2016, in vigoare din 13 mai. Este vorba de Regulamentul nr. 4/2016 pentru modificarea Regulamentului Băncii Naţionale a României nr. 2/2012 privind organizarea şi funcţionarea la Banca Naţională a României a Centralei Riscului de Credit, publicat in Monitorul Oficial, Partea I 706 din 12.sep.2016, in vigoare din 1 octombrie 2016. Conform regulamentului, bancile trebuie sa raporteze lunar, pentru scopurile de analiza ale BNR, numarul cazurilor de dare in plata, etapele darii in plata si datele aferente
• Intrarea in vigoare a legii insolventei persoanelor fizice a fost amanata din nou
Deputatii au decis in plenul Camerei din 20 septembrie 2016 sa amane din nou intrarea in vigoare a legii privind insolventa persoanelor fizice (falimentul personal), dupa doua tentative esuate de a amenda decizia guvernului de anul trecut prin care s-a stabilit ca legea, in vigoare de la inceputul acestui an, sa fie valabila abia din 1 ianuarie 2017, intrucat nu se poate aplica, intrucat nu existau comisiile de insolventa si personalul care sa preia cererile datornicilor la banci.
• CURENTUL
• Soţul Giorgianei Hosu, fostă şefă a DIICOT a fost reţinut de DNA pentru corupţie
DNA a anunţat că procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 septembrie 2016, a inculpaţilor: TONCESCU ANGELA, la data faptelor membru şi ulterior preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig S.A. Sibiu, sub aspectul săvârşirii a 3 infracţiuni de cumpărare de influenţă, HOSU DAN, la data faptelor administrator de fapt la unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: - trafic de influenţă, - instigare la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, - instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, - dare de mită.
• CURIERUL NATIONAL
• Pădurile private, păzite pe cheltuiala statului
Ministerul Mediului a elaborat un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de minimis pentru paza pădurilor în suprafaţă mai mică sau egală cu 30 ha. Ajutoarele urmează să fie acordate în perioada 2016 - 2020 şi însumează 248,9 mil. lei, din care pentru anul în curs va fi alocată suma de 14,5 mil. lei. În România există o suprafaţă totală de 586.000 ha păduri aflate în proprietate privată ale căror suprafeţe sunt mai mici sau egale cu 30 ha. Motivul emiterii actului normativ este reducerea semnificativă a tăierilor ilegale de arbori.
• Miele deschide al doilea magazin din Bucureşti
Miele, producător de echipamente electrocasnice premium, deschide al doilea magazin din Bucureşti, într-un nou format, în care a investit aproximativ 100.000 de euro, potrivit unui comunicat remis redacţiei. "Cu un design minimalist, magazinul se întinde pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi şi este poziţionat central, pe Calea Dorobanţi, numărul 20-28. În cadrul acestuia sunt expuse toate categoriile de produse Miele disponibile în România, de la accesorii şi consumabile până la espressoare, maşini de spălat rufe şi vase, uscătoare, sisteme de călcat, uscătoare, frigidere şi electrocasnice încorporabile.
• Gigi Becali a câştigat procesul împotriva PMB
Gigi Becali e foarte aproape de a primi aproximativ un milion de euro de la statul român. Afaceristul a câştigat procesul prin care cere despăgubirile pentru un teren care i-a aparţinut şi pe care primăria a construit pasajul Pipera. Totul a început în urmă cu şase ani, când Gigi Becali a dat în judecată Primăria. Latifundiarul din Pipera a fost nemulţumit de cuantumul mic al despăgubirilor primite pentru un teren expropriat din Pipera. Terenul avea 1.773 de metri pătraţi şi era amplasat pe Şoseaua Pipera. Primăria a decis să îi dea lui Becali 68.000 de euro, adică aproximativ 38,35 de euro pentru un metru pătrat. Tribunalul Bucureşti a hotărât ca omul de afaceri să primească suma de 590 de euro pentru fiecare metru pătrat de teren, respectiv peste un milion de euro în total.
• Franţa şi alţi occidentali acuză Damascul şi Rusia de "crime de război"
Ambasadorul Franţei la ONU, François Delattre, a acuzat duminică, la deschiderea şedinţei Consiliului de Securitate al ONU consacrată bombardamentelor de o violenţă fără precedent efectuate în ultimele zile la Alep, de "crime de război" comise de avioanele lui Assad şi ale aliatului său rus. Ambasadorul francez a acuzat Damascul şi Rusia că, de fapt, vor să continue o soluţie militară în Siria şi că folosesc în acest scop - drept "perdea de fum" - pretinse negocieri. Ambasadoarea americană, Samantha Power, a avut o intervenţie dură la adresa Moscovei, partener al Washingtonului în procesul diplomatic privind Siria. "Ceea ce face şi susţine Rusia la Alep nu este luptă împotriva terorismului, ci barbarie", a spus diplomata americană.
• EVENIMENTUL ZILEI
• Cea mai bine plătită româncă, în vizorul DNA
Angela Toncescu, fosta şefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (n.r. - funcţie în care era cea mai bine plătită româncă, 29.000 de euro/lună) a fost reţinută, ieri, de procurorii DNA pentru cumpărare de influenţă alături de Dan Hosu - soţul fostului procuror şef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu, fost poliţist anti-crimă organizată - pentru trafic de influenţă.
• MRU, primul şef de serviciu secret românesc care a demisionat prin curier
Preşedintele Klaus Iohannis a primit ieri, la prânz, demisia lui Mihai Răzvanu Ungureanu şi a acceptat-o "imediat" fără ca între cei doi să aibă loc o întâlnire faţă în faţă. "Domnia sa a menţionat motive personale şi nu am informaţii suplimentare. Înţeleg că are o situaţie medicală care nu i-a permis să vină personal la Cotroceni. Vom lămuri urgent, imediat ce se face bine această situaţie", a declarat, ieri, Klaus Iohannis. Afirmaţiile şefului statului au fost contrazise de jurnalista Emilia Şercan. Aceasta a dezvăluit pe Facebook că sursele ei "din mediul academic" i-au relatat că MRU a mers ieri dimineaţă la Facultatea de Istorie din Bucureşti, acolo unde este profesor, pentru a depune o serie de referate pentru nişte doctoranzi de-ai lui.
• Senatul a DECIS: Încă o zi este SĂRBĂTOARE NAŢIONALĂ!
Senatul ar putea declara încă o zi de sărbătoare naţională. Luni, senatorii au adoptat tacit propunerea legislativă a deputatului PNL Daniel Stamate Budurescu, prin care ziua de 9 mai a fost declarată zi de sărbătoare naţională. Decizia definitivă va fi luată, însă, de Camera Deputaţilor. Potrivit Mediafax.ro, de 9 mai preşedintele României, Guvernul, dar şi celelalte autorităţi administrative vor organiza manifestări. Fondurile vor fi asigurate din bugetele locale sau din bugetul autorităţilor sau instituţiilor publice în limita alocaţiilor bugetare aprobate. Independenţa proclamată de Parlament la 9 mai 1877 este opera poporului român şi a fost apărată de Armata Română prin participarea la războiul dintre anii 1877-1878.
• JURNALUL NATIONAL
• ALERTĂ Romgaz întrerupe de marţi livrările de gaze naturale către ELCEN
Romgaz va întrerupe de marţi livrările de gaze naturale către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), informează, luni, compania. În cazul intrării ELCEN în insolvenţă, Romgaz va înscrie creanţele la masa credală, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. Datoria actuală a ELCEN către Romgaz se ridică la 319 milioane de lei. "SNGN Romgaz SA urmăreşte cu preocupare desfăşurarea evenimentelor care decurg din cererile de insolvenţă ale companiilor bucureştene RADET şi ELCEN. În cazul intrării în insolvenţă a ELCEN, Romgaz va înscrie creanţele la masa credală, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. Din 27 septembrie 2016, SNGN Romgaz SA este obligată să întrerupă livrările de gaze naturale către ELCEN", afirmă Romgaz, într-un comunicat remis AGERPRES.
• Transgaz face loc pe piaţă gazelor din Marea Neagră
În perspectiva începerii producţiei de gaze naturale din Marea Neagră, România trebuie să-şi asigure infrastructura necesară preluării acestor cantităţi, care sunt estimate între 6 şi 10 miliarde de metri cubi anual. În condiţiile în care piaţa internă va deveni insuficientă, România are nevoie de conexiuni transfrontaliere, iar în acest context s-a realizat interconectarea reţelelor de gaze dintre România şi Bulgaria. Sistemele de transport de gaze naturale ale României şi Bulgariei au fost conectate după ce austriecii de la Habau PPS Pipeline Systems au finalizat construcţia conductei principale a gazoductului. Aceasta subtraversează Dunărea, făcând legătura între Giurgiu şi Ruse. Noua conexiune transfrontalieră face parte din proiectul BRAU (Bulgaria- România-Ungaria-Austria) şi va permite exportul gazelor de la Marea Neagră spre Austria.
• NATIONAL
• Impozitul specific, moartea afacerilor mici
Vesti proaste pentru patronii micilor restaurante, terase sau baruri: noua variantă a Legii impozitului specific, care va fi introdusă de la începutul anului viitor, ii va obliga sa plătească Fiscului circa 12.000 de lei pe an, adică 393 lei pe metru pătrat. Proporţional, o sumă cu 450% mai mare pentru suprafeţe de până la 30 metri pătraţi, fata de cele de 800 mp. Mai ciudat este calculul pentru restaurantele cu suprafeţe mai mari. Astfel, un local de 800 metri pătraţi ar plăti doar 87 de lei pe mp/an, totalul ridicându-se la 70.245 de lei pe an. Marii câştigători ai acestei legi sunt evident patronii de mari restaurante, dar si, mai ales patronii marilor complexuri hoteliere.
• "Blestemul Washington"-ului loveşte din nou!
Traian Băsescu nu pare sa înţeleagă nici acum că el, ditamai "partenerul strategic" al americanilor, a fost aruncat peste bord tocmai de către aceştia, precum un simplu balast care deja era de prisos pe "portavion". Iar după ce nu-si mai încăpea in piele ca a băut o cafea cu şefii serviciilor secrete americane, fostul vicepremier Gabriel Oprea a realizat prea târziu că s-a "apropiat prea mult de soare", trăind in prezent cel mai crunt coşmar pe care si l-ar fi închipuit vreodată. George Maior, intrat in panică, s-ar fi pus pe făcut vârtos antecamera, păna ce a găsit un prilej banal pentru a se trage într-o poza cu Barack Obama. Totuşi, iniţiaţi ai sistemului susţin ca fostul şef al SRI nu face decât sa fie ultimul înscris pe lista neagra a celor loviţi de "Blestemul Washington"!
• Politia romana baga radare drone pe autostrăzi!
Conform informaţiilor intrate in posesia ziarului "National", pe autostrada A2 - cea care leagă Bucureştiul de Constanta - cele doua elicoptere MAI care au asigurat in aceasta vara un trafic adecvat, plus maşinile neinscripţionate, care surprindeau abateri de la Codul Rutier, vor fi înlocuite de radare-drone. Din cate se pare, noile aparate de detectare a vitezei vor fi folosite in prima faza pe autostrada care duce către Litoral, urmând ca in scurt timp dronele-radar să fie utilizate si pe celelalte două autostrăzi in funcţiune, A1 (Bucureşti - Piteşti) si A3 (Bucureşti - Ploieşti).
• MRU ciuruit, avertisment si pentru Klaus!
Mihai Răzvan Ungureanu nu a apucat să se împăuneze prea mult cum i-a dat el peste nas şefei DNA, bătându-i obrazul despre "masurile securiste". Iar dacă un om cu orgoliul incomensurabil al lui Ungureanu a ajuns sa "înghită broscoiul" umilinţei si sa-si dea singur demisia din fruntea Serviciului de Informaţii Externe, asta înseamnă ca a fost "înghesuit" rău de tot sa recurgă la acest gest. Prin sistem circula insistent informaţia că s-ar fi petrecut o împăcare trainica intre MRU si Klaus. Ceea ce însemna că securea războiului ar fi fost definitiv îngropată. Iată însă că, totuşi, Mihai Răzvan Ungureanu a fost executat. Ceea ce, dacă informaţia privind proaspăta alianţă dintre MRU si Iohannis este reală, atunci înseamnă ca are si Klaus la ce să se gândească.
• PUTEREA
• Trei ONG-uri o dau în judecată pe Gabriela Firea
ActiveWatch, Centrul de Resurse pentru participare publică-CeRe şi Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România - OPTAR anunţă că vor cere în instanţă anularea hotărârilor aprobate în Şedinta de Consiliu General din data de 21.09.2016. Asociaţiile invocă faptul că acestea nu au fost postate în dezbatere publică, aşa cum prevede legea. "Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat 66 de proiecte, dintre care 44 sunt acte normative şi, conform Legii 52/ 2003, ar fi trebuit să fie puse în dezbatere publică înaintea şedinţei de consiliu. Anterior şedinţei de consiliu, ActiveWatch, CeRe şi OPTAR au transmis scrisori deschise şi petiţii primarului prin care solicitau retragerea acestor proiecte de pe ordinea de zi şi punerea lor în circuitul legal.
• Insolvenţa RADET, adio fonduri europene
"Doamna Firea continuă să dezinformeze", afirmă consilierul liberal Cătălin Deaconescu. El susţine că "intrarea RADET în insolvenţă înseamnă, de facto, anunţarea anticipată a falimentului regiei de termoficare. Este doar un tertip prin care arunca responsabilitatea în braţele administratorului judiciar numit de judecător. Orice plan de administrare va realiza acest administrator, el nu poate returna Creditorilor( peste 95% Elecen) mai mult de 120 milioane lei în doi ani( 5% din cifra de afaceri este profitul reglementat al RADET). Plus că, de la data intrării în insolvenţă şi până la aprobarea planului de redresare, cam un an, regia nu poate înregistra noi debite. Ceea ce e imposibil, dacă luam în calcul că tarifele RADET sunt mai mici cu 26% decât cheltuielile pe gigacalorie vândută consumatorilor", comentează Deaconescu.
• ROMANIA LIBERA
• Andrei Pleşu l-a descris cel mai bine pe Daniel Barbu
Caracterizarea pe care filosoful şi scriitorul Andrei Pleşu i-a făcut-o lui Daniel Barbu în anul 2013, imediat după ce Barbu şi-a încheiat mandatul de ministru: Era un student strălucit, spunea Andrei Pleşu într-un text publicat pe blogurile adevărul.ro. Un tânăr promiţător, pe care l-a sprijinit şi recomandat, în 1990, la conducerea Editurii Meridiane. Şi cum îşi răsplăteşte Daniel Barbu mentorul? Face un memoriu către conducerea Ministerului Culturii, în care îl acuză pe Andrei Pleşu că este "opozant al reformei, cripto-susţinător al vechilor nomencalturişti, pe scurt, sabotor al programului guvernamental".
• Multinaţionalele de asigurare nu plătesc nici 20% din primele pe care le încasează. Asigurarea de locuinţă, cea mai profitabilă afacere
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor, instituţia care vinde românilor asigurările obligatorii pentru locuinţe, se află într-o situaţie neclară, în condiţiile în care mulţi -dintre acţionarii săi sunt în faliment sau au mari probleme. Cele câteva societăţi de asigurare rămase active pe piaţa din România au încasat, în primele trei luni ale acestui an, peste 250 milioane de lei din vânzarea de asigurări pentru incendiu şi calamitate, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Aceleaşi firme au plătit în contul daunelor înregistrate de clienţii lor doar 41 milioane de lei, ceea ce înseamnă că rata daunei, adică raportul dintre primele brute subscrise şi indemnizaţiile brute plătite, este de doar 17%.
• ZIARUL FINANCIAR
• Soldul creditului ipotecar în lei păstrează cadenţa de creştere
Soldul creditelor pentru locuinţe în lei şi-a păstrat în august ritmul de creştere lunară de 900 de milioane de lei, înregistrat şi cu o lună în urmă, şi a ajuns la 26,2 miliarde de lei (6 mld. euro), potrivit datelor BNR. Stocul împrumuturilor ipotecare continuă să se îngroaşe în pofida intrării în vigoare a legii dării în plată şi a epuizării plafonului programului Prima casă. Totuşi, ritmul de creştere lunar al finanţărilor este mai redus în comparaţie cu avansul înregistrat în perioadă anterioară a legii dării în plată, când finanţările creşteau cu peste 1,1 miliarde de lei.
• Şase fonduri mutuale au bătut în nouă luni randamentele obţinute pe întreg anul 2015
Şase fonduri mutuale, care cuprind acţiuni, obligaţiuni dar şi multiactive, afişau pe 22 septembrie randamente mai mari decât cele înregistrate pe parcursul anului 2015, astfel că până în decembrie 2016 aceste fonduri au şanse mari să bată performanţele din anul precedent. BT Maxim, administrat de BT Asset Management, afişează cel mai mare randament la 12 luni dintre fondurile locale deschise, de 10%. La 36 de luni, randamentul este de 38%. BT Maxim se încadrează şi pe lista celor şase fonduri care aveau pe 22 septembrie randament mai mare faţă de 2015, adică de 8,7% faţă de 8,45%.
• Vânzările succesive ale americanilor de la Franklin Templeton transformă Fondul "Proprietatea" în Fondul "Lichidarea"
Şocul transmis în piaţă de anunţul FP că vinde acţiuni Petrom cu discount i-a luat prin surprindere pe investitori. Lovitura de pe piaţa de capital anunţată săptămâna trecută de Fondul Proprietatea, de vânzare a unei părţi semnificative din deţinerea de 19% la Petrom, în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro, transformă Franklin Templeton, managerul Fondului Proprietatea, în pur şi simplu un lichidator mai degrabă decât un administrator. Vânzarea survine după ce în ultimii trei ani, Fondul şi-a lichidat deţineri de circa 2,4 mld. lei (540 mil. euro) la companii precum Romgaz, Transelectrica, Transgaz, la discounturi chiar şi de 12%. "Este clar că decizia Fondului este în direcţia de lichidare a lui, aşa cum s-a stabilit de către acţionarii societăţii. Nu se poate vorbi despre o administrare a Fondului Proprietatea", consideră analistul pe piaţa de capital Rareş Nilaş.