ÎNTR-O PIAŢĂ A ASIGURĂRILOR ÎN DERIVĂ  Cota de piaţă a grupului VIG în România, în creştere

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 septembrie 2016

Cota de piaţă a grupului VIG în România, în creştere

Roland Groll, membru în Consiliul Director VIG: "Am auzit vorbindu-se că investitorii străini din asigurări pleacă cu banii din România. Nu e drept şi nu este onest, în cazul nostru"

Roland Groll: "Îngheţarea tarifelor RCA ar aduce pierderi companiei de asigurări"

Grupul Vienna Insurance Group (VIG), care deţine în România Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat, în primul semestru 2016, prime subscrise de 267 milioane de euro, în creştere cu 37,3%, faţă de primul semestru din 2015, potrivit datelor transmise de compania austriacă. În primul trimestru, cota de piaţă a VIG în România a crescut de la 22,6% (la finalul anului 2015) la 26,5%, mai precizează datele companiei.

Creşterea cotei de piaţă a VIG vine pe fondul unei industrii autohtone a asigurărilor în derivă, în care mai multe companii au probleme, unele în faliment (Astra Asigurări, Carpatica Asigurări, Forte Asigurări), altele în redresare (City Insurance), altele trebuind să-şi majoreze capitalul social pentru a îndeplini cerinţele de solvabilitate. În plus, piaţa de asigurări se confruntă cu scandalul tarifelor RCA, în urma căruia guvernul a fost nevoit să dea o ordonanţă de urgenţă pentru limitarea preţurilor, timp de şase luni. În acest context, mai multe voci din rândul transporatorilor şi al parlamentarilor au cerut, insistent, schimbarea conducerii ASF, în special a preşedintelui Mişu Negriţoiu, acuzat că ar face jocul companiilor străine în detrimentul celor autohtone.

În ultimii zece ani, majorările de capital ale VIG în România s-au ridicat la 300 de milioane de euro. Roland Groll, Vienna Insurance Group, a declarat: "Am auzit vorbindu-se că investitorii străini din asigurări pleacă cu banii din România. Nu e drept şi nu este onest, în cazul nostru. Nu suntem un hedge-fund, ci un investitor strategic. Am venit în România, ca să stăm şi să ne dezvoltăm. Sperăm ca, pentru dezvoltare, condiţiile economice şi politice să fie mai bune în viitor. Până acum nu am reuşit să obţinem în România o profitabilitate care să susţină majorările de capital făcute".

Roland Groll mai susţine că scăderea tarifelor pentru asigurările RCA cu 30% şi îngheţarea lor pentru următoarele şase luni vor duce la creşterea pierderilor pe acest segment de piaţă ale companiilor de asigurări ale VIG în România.

Conducerea VIG spune că în cazul RCA, la prime subscrise de 100 de lei, cheltuielile de administrare şi daunele plătite au fost de 130 de lei, rata combinată fiind de 130%.

Roland Groll afirmă că VIG are în România ca obiectiv, la fel celelalte pieţe din regiune, o rată combinată la nivelul companiilor din grup de 95%, plus/minus o marjă, în funcţie de condiţiile pieţei.

În primul semestru din 2016, companiile VIG din România au înregistrat o rată combinată a daunei de 101%, în scădere faţă de 2015 - 102,4%, 2014 - 105% şi 2013 - 179,4%.

Domnul Groll a mai spus că VIG nu are intenţia să părăsească România, dar are nevoie de şanse echitabile, de un mediu mai bun care să încurajeze profitabilitatea.

Despre situaţia Astra şi Carpatica Asig, oficialii VIG au spus că nici nu-i bucură aceste falimente, adăugând că, pe de altă parte, aceste două companii nu avea altă şansă de redresare, în condiţiile în care nu erau investitori interesaţi să investeacă în ele.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, VIG a semnat la începutul lunii august un acord de preluare a filialei AXA în România, compania AXA Life. Oficialii VIG au spus că vor folosi baza de clienţi a AXA, iar o integrare a companiei în grupul austriac se va realiza în câteva luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb